ПП:алабалапортокола,би ли ми обяснил разликата между "мафията си има държава" и "държавата контролира мафията",че нещо не мога да зацепя...
Ето ти го каза. Държавата контролира мафията, а тука мафията е - полиция + правителство. Тия мутри които ги гледате по барове дискотеки, сутеньорите, наркодилърите,наркобарони е и т.н. са едни мишки. Поставени лица. Е тея всички които умряха - Георги Илиев, Фатик, Поли Пантев, Самоковеца, Бай Миле и т.н. и т.н. и т.н. не те са мафията. Дано не сте се заблудили. Защо в Италия мафията беше смачкана и срината до основи ? А защо тука вече 15 години че и повече държавата не прави нищо по въпроса ? Защото няма кой да я спре. Защото трябва партии като БСП, НДСВ и ДПС трябва да бъдат сринати до основи. Но кой ще тръгне да си прави ташак с правителството ?
Мога да ти дам пример - боксов мач на Мохамед Али в ЮАР. Седмица преди мача стават кръвопролития. Президента за точно два дена изчиства всички отрепки и престъпници и дава ясно показно че ако още веднъж стане такова нещо няма да има прошка. Града в който ще се проведе мача става райски кът без грам престъпление

А тука мафията и престъпнициите са - президент, правителство, полиция. Надявам се си ме разбрал. Но айде кажи ми кога Ахмед Доган, Сергей Станишев, Бойко Борисов или Румен Петков ще бъдат арестувани и пратени в затвора ? Отговор - никога !