- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows или Lunux
elf4o, те тоя леопард го хакнаха още на 6-тия ден след излзиането му.. пък ти мислиш, че няма вируси за негоПък и то за Линукс трудно с енамират приложения пък камо ли за Мак-а
Виста.. хах.
Четох онзи ден новини от Майкрософт, че 30% от сривовете на Вистата идват от драйвъри... Най-вече за на видеокартите става дума.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Аз само ще добавя, нормално е за един домашен потребител да избере по-лесния вариант - WINDOWS.Но идва един момент, в който този вариант вече не е удачен - нова версия, нови системни изисквания, нови парични разходи...И така нашият потребител чул, прочел, натъкнал се на това нещо "линукс".Започва да пита насам-натам що за животно е това и всички казват "линукс съкс, не можеш да играеш, не може да ти намери драйвъри, няма програми за това и за онова..."Така нашият герой (домашният потребител) се отказва и си остава на WINDOWS.Но в един момент вижда наживо какво е това линукс и то му хваща окото.Започва да търси информация и разбира,че досега е живял в заблуда.Разбира за сайта, в който се публикуват линукс дистрота...Вижда под #1 - Убунту.Влиза нашият човек там и разбира, че може да получи безплатно копие напълно безплатно до няколко дни...
Минава седмица и копието е в пощенската кутия.С треперещи ръце човечецът отвая пликът и вижда диск с описание.Слага го в цд- устройството и що да види , нещо ново и не толкова привлекателно на пръв поглед.Решава да го инсталира и след има-няма 30тина минути има нова работеща ОС.И сега какво влиза си героят в гугъл и пише убунту.Излизат 10000000000000000000000000 резултата от който вижда един убунтугайд.ком.Влиза там и вижда софтуер готов за инсталиране само чрез функцията copy/paste.
Минава месец нашият герой не си и помисля за WINDOWS. Този период се нарича прераждане...
И до ден днешен нашият човек се кефи на пингвините и се надсмива над WINDOWS... без да е дал нито стотинка за нов хардуер.
*NIX потребител съм от 6години и досега не съм си и помислял да се връщам на 'прозорци'.В момента използвам FreeBSD и няма по-доволен човек от менЕдинствено казвам, че който не опита от това пикантно изкушение, много ще загуби и ще съжалява
![]()
Хмм ... значи аз като позвам VISTA на другият компа съм идиот така ли ???
М не мисля мен вистата ме е екстра ЗА СЕГА .Много съм довосел от нея ,но пича ,които се занимава 12 год. с компютри е прав разбирасе аз съм идиота ,които полва VISTA.До 2-3 год VISTA ще измести WIN XP.
Виж какво е mac го имаше за пц на втория ден само дето пачовете се слагаха ръчно.Първоначално написано от Make_Me_Laugh
Нещо романтично
http://www.metacafe.com/watch/1201728/love/
Macintosh: the computers for the rest of us!
И след още 2-3 години Linux ще измести и двете!Първоначално написано от amadeus-bg
Всичко свързано с компютри!
А в момента mac os е изместил всички......... бози и пингвини. За линукс по лесно се намират простотии като уязвимости отколкото за масПървоначално написано от Ловеч
Нещо романтично
Пич говориме за Vista и XP.Първоначално написано от Ловеч
А за линукса съм съгласен![]()
Пич, темата се е: "Windows или Lunux"Първоначално написано от amadeus-bg
+1 ne mi slagaite gnusnata GlistaПървоначално написано от Ловеч
2, 3, 9, 10 И 11т. от правилата.
Еми нищо то се отвори и тема за XP-то.Първоначално написано от Ловеч
XP ролира при всички положенияПървоначално написано от amadeus-bg
Щото ти си на XP и за това говориш така ... то даже май и до VISTA не си се докосвал.Първоначално написано от tqnko
do kolkoto znam Vista e software a do kolkoto znam software nemoje da se dokosneПървоначално написано от amadeus-bg
![]()
Не ти не си ТЪП ... нееееПървоначално написано от tqnko
kfo da ti kaja ... taka e ... laja e ...
mi pi4 tova 4e izpolzva6 ne pravilni termeni neme pravi po malko t1p ot teb povqrvai
Аре без комплименти, темата е за друго!Първоначално написано от amadeus-bg
В мас участва free bsd и Unix теи че не знам защо да не е наи-добрата ос в света мас се славят с сигурност може да са пачнали версията за 2 за два дена но това не значи че има вируси или че могат да ви хакнат маса да не говорим че мас класик версията е много по красива от вистата да не говорим че виста копира мас,да не говорим че и част от линукчиите копират мас....... MAC OS 9.2.2 CLASSIC е много по красива от виста и линукс и не е мяркана от години.
Нещо романтично
elf40 изказваш се неподтотвен.Разбирам, че имаш симпатии към МакОС, но приказваш вече глупости.Мога да ти дам тонове с информация за дупки в сигурността, за malware и т.н., но съм нов потребител и не мога да ти постна линкове...Я се поразтърси за openBSD и виж колко дупки има в сигурността - 2 за последните 10години !!!Вкъщи сървъра ми е с oBSD и мога да ти кажа ,че сигурността е на доста високо ниво.
MacOS има включено изпълнение на BSD на UNIX ...Linux, *BSD, MacOS, Sun Solaris .... всички те са unix базирани.Това,че MacOS може да инсталира портовете на freeBSD посредством Darwin не означава,че я съдържа в себе си.ОС да вкючва в себе си unix и freebsd ми звучи доста абстрактно и невероятно...както и да е.
Нещата при OS, стоят както при софтуера: Тази, която се използва по-малко от примерно Windows няма толкова докладвани дупки за нея. Ето да видим Windows по-популярна е и затова хакерите са се насочили към нея да я разучават и да си осигуряват достъп. Линукс преди време не бяха много известни дупките при него, но от скоро и за него се появиха новини за дупки в сигурността. Мак, той все още не е широко използван, но както е тръгнало и за него ще има да се пише доста.Работата е там кой ще се организира най-добре, за да ги поправи по-бързо и потребителите им да не страдат за Windows вече съм се примерил, че Microsoft такава организация имат, че направо ми разбиват всички фантазии и мечти за тях.
Виж ся аз какво ще ти обадя ти ако можеш да ми дадеш линкове към дъпки в сигурноста аз сякаш не мога да намеря суматии вируси и т.н. за линукс............ аиде потърси в нета да видиш че са повече и че мас е наи сигурната ос.................. сравнена със ЛИНУКС И windows,нямам симпатии към мас аз говоря реални неща.......... ти какво мислиш че почти сичко не е пачнато теи ли и някакви дупки от няколко години още са активни............ стига фантазии..... твоито бсд дет ми го хвалиш имат смотан графичен интерфеис........... а apple е класика в жанра.....Първоначално написано от mullated
Първия комп е на епъл първата платформа с графична среда е на епъл
нещо да добавиш с твоите бсд-та?
Нещо романтично
Ае ей я се замисли в кой свят живееш...Като започна от файловата система та стигна чак до така прехваленияти интерфейс...
1.Първо ми говориш,че Мак била най-сигурната ОС - ахахахахаха смях...
2.Графичен интерфейс...Ти ако ми съдиш за ос по графичния интерфей - дете...Защо BSD да има грозен интерфейс? И MacOS и Linux, и *BSD използват Xorg.Разликата е, че при Мак ОС и повечете линукс дистрибуций тои идва готов.При *BSD сам си го инсталираш и сам си го конфигурираш (не че при другите не можеш).Можеш един линукс/бсд да си го направиш като мак без никаква разлика в интерфейса.
3.И какво като първата графична среда е на епъл, да не бида го прави по-специално това?Не мисля...
И моля, моля първият компютър не е на епъл...Първият е ENIAC...А първият персонален компютър е IBM 610...
Ти през живота си Мас ползвал ли си ?Първоначално написано от mullated
Нещо романтично
Не съм "ползвал" Мак, работил съм на Мак...
За мен както и за много други хора по света мас е наи добрата операциона система ето ти ревю от pc worldПървоначално написано от mullated
http://youtube.com/watch?v=ek8ZBB8tQkQ твоята ос дори не я споменават.
phehaheahh лелелеле.... No Comment... Защо трябва да има рекламирано някъде нещо такова...Отново се показват колко ограничени потребители има...Естествено, че няма да има реклами и ревюта на нещо което не се продава с компютър, нещо което не струва и 1 цент.Попитайте някой специалист по компютърна сигурност да видим какво ще каже...
Достатъчна е ифнормацията , че до сега при начална инсталация има само 2 дупки за последните 10+ години.
Всяка жаба да си знае гьола и всеки разбирач да си ползва ос-а...![]()