.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 106
    Тъй като сте зачесали маковете. В момента тече или е приключило вече състезание по компютърна сигурност. В него участват системи с Mac OS, Windows, Unix / Linux. Познайте коя система падна първа....

Не не беше Windows... първа беше хакната мак системата и то не заради дупка в самата операционна система а заради дупка в QuickTime или Safari.

Това не значи че мак е лоша тя си е много добра и сигурна обаче винаги има едно обаче и винаги го има човешкия фактор. Ако задклавиатурното устройство омаже нещата нищо не може да го спаси.

mullated е прав засега няма нещо по-стабилно и сигурно от BSD каквото и да се говори те са ненадминати. Имат и най-добрия и бърз TCP/IP стек. Производителни, бързи, стабилни единственото лошо е че BSD-тата са малко трудни за настройка, но и това ще се реши сигурно скоро време.

Apple купиха / глътнаха NeXT разкрасиха малко тяхната операционна система и се получи сегашната MacOS. В нея няма нищо от BSD, Linux. Да Unix базирани са но са много далече една от друга.

Град
    Over The Rainbow
    Евала ieti...Най-сетне един човек взимащ предвид фактите...Браво
    А доколкото настройката на BSD,не мисля че е трудно,просто не трябва да те е страх от командия ред

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Nqkoi ebava li ot Linux programirane ?

Град
    Over The Rainbow
    аз ебавам от linux програмиране и от perl програмиране

Цитирай Първоначално написано от Fena
    Nqkoi ebava li ot Linux programirane ?
    Какво искаш да знаеш!
    Всичко свързано с компютри!

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Xaxa iskam da znam zashto nishkata ne mi se puska

Код:
     #include <iostream>
    #include <pthread.h>

using namespace std;

void *Show(void* threadid) {

int tid = (int)threadid;

cout << tid << endl;

//pthread_exit(NULL);
    	}

int main(int argc, char *argv[]) {

int i = 0;
    	pthread_t p1; 

int c  = pthread_create(&p1, NULL, Show, (void *)i);

}

Programata se kompilira bez problemi, a ideqta e nishkata da izvejda na ekrana "0", koeto vsyshtnost ne go pravi ..

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    A otnosno tova koe e po-krasivo - Linux ili Windows .... mislq che vyprosa e qsen S dosta chovyrkame linuxa moje da se naprai mnogo izrudski.

Iskam da vi se pohvalq s moq Desktop

http://img357.imageshack.us/img357/4...apshot2dn6.png

Guest
    Аз имам 2 ОС-а
    Кубунту и боза ХП.
    Имах слак преди, ама само се нервих с него един ден и накрая го разкарах ;р
    Иначе, първата линукс дистрибуция, която си бях слагал беше едно СуСе, ей големи мъки с него :Д
    Иначе, ако няма да играеш игри (играл съм Енеми територи под линукс ), линукса е много по удобен и приятен.

Повече от фен Аватара на elf4o
    Град
    Vmware Fusion
    Цитирай Първоначално написано от ieti
    Тъй като сте зачесали маковете. В момента тече или е приключило вече състезание по компютърна сигурност. В него участват системи с Mac OS, Windows, Unix / Linux. Познайте коя система падна първа....

Не не беше Windows... първа беше хакната мак системата и то не заради дупка в самата операционна система а заради дупка в QuickTime или Safari.

Това не значи че мак е лоша тя си е много добра и сигурна обаче винаги има едно обаче и винаги го има човешкия фактор. Ако задклавиатурното устройство омаже нещата нищо не може да го спаси.

mullated е прав засега няма нещо по-стабилно и сигурно от BSD каквото и да се говори те са ненадминати. Имат и най-добрия и бърз TCP/IP стек. Производителни, бързи, стабилни единственото лошо е че BSD-тата са малко трудни за настройка, но и това ще се реши сигурно скоро време.

Apple купиха / глътнаха NeXT разкрасиха малко тяхната операционна система и се получи сегашната MacOS. В нея няма нищо от BSD, Linux. Да Unix базирани са но са много далече една от друга.
    Това е извесно но не оточняваш че трябва потребителя да ги ползва аз сафари не ползвам и quicktime теи че те са единствените и хакера не зема пълната награда от 20 000 usd a само 10 000 .
    Нещо романтично
    http://www.metacafe.com/watch/1201728/love/
    Macintosh: the computers for the rest of us!

Това твойто е фенщина Да разбирам че си дал една торба пари за мак, знам че са много красиви и добре проектирани машини. Добрееее ти си супер пич работиш на мак, но какво от това?!?

Искам да те попитам знаеш ли епъл колко често пускат кръпки за операционните си ситеми. Едва ли е по рядко от веднъж на месец. Кавото и да си говорим софтуера се пише от хора и съответно хората правят грешки. Това че ти не теглиш обновявания не значи че дупки и проблеми няма.

Микрософт обновяват поне веднъж месечно, дебиан пускат по 2-3 обновления на седмица... това обаче не значи че софтуера е бозав - просто излиза проблем и хората са достатъчно загрижени и реагират бързо

Само мас няма windows няма линукс......аи линукс може да го ползвате в някои наистина критичен случаи ако сте примерно на гости и приятеля ви е на win a вие не обичате win пускате си едно лаиф цд .двд и се радвате ))))))) жалко че мак няма лаиф цд или двд тука единствено линукчиите печелят. и WINDOWS-чиите.

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Ti se drusash

Къде го чукаш, то къде се пропуква!

Относно тея новости които се разиграха тука, гих искал само да кажа 1 скромно мнение което не придирам да е на кой знае какъв специалист, но все пак Мак си е Мак както и Линукс и Уиндоус са съвсем различни неща ... единственото общо между тях е че са ОС и че служат на потребителите. За мен Линукс дистрибуциите са за хора които искат да знаят в всеки един момент какво става и да имат пълен контрол над машините и нещата си. Защо въобще някой сравнява на всички ОС-ми графичните им среди ...? Една операционна система не е само графична среда ... тя е съвкупност от много неща измежду които графичната среда е просто един вид помощник за начинаещите потребители. В момента си пиша от сървера който е на Gentoo и повярвайте ми нямам на него графична среда. Как ли става това а? Оказва се че и без графична среда мога да върша същите неща които и вие ? при това може да се каже че понякога правя нещата по команден ред много по-бързо от колкото през графичната среда. Относно красотиите мога да кажа само че мак линукс и уиндоус могат да имат наистина хубав външен вид ... но това както казах и преди не е показател за 1 ОС. Показатели са издръжливостта и стабилността и сигурността това са показатели по които можете да сравнявате 1 ОС а не по външния и графичен вид. Трябва да сравнявате ОС-ми по възможностите и контрола които отдават на потребителите си ... за мене лично BDS бих я сложил на сървър пред МАК или УИН лично мое предпочитание. Работил съм и на Мак и на уин и БДС в момента не съм на бдс защото смятам че не съм достатъчно зрял за нея... но когато реша че съм готов за голямата игра ше съм с БДС , а ако трябва да бъдем по-точни хората които са в най големите игри (най - сериозните и най добрите )
    не използвате тези ОС за които говорим - те просто сами си правят собствени ОС но естествено много често се случва че е на базата на UNIX защо ли ? Те са невежи като доста голяма част от хората сигурно които не ползват МАК

П.С съжалявам че малко се заяждам но всички изместихте темата ... Човека попита за Линукс и Уин вие го хвърлихте на МАК.

Ако имам голямо желание за външен вид на амк мога да си го направя и на BSD и на която и да е Линукс дистро за Уин вече нямам и кой знае какви спомени, но смятам че и там и достатъчно теми и неща които да го наподобят ... така че не смятам че трябва само да съдето по граф средата на една ОС
    Проблемът е в твоя Windows, аз със Linux проблеми нямам!

Повече от фен Аватара на lubo111
    Град
    razgrad, bulgaria

trea da e windows

ne sum rabotil s linux no moq priqtel e rabotil i vaob6te ne mu e haresal linuxa az ti preporu4vam windows toy 6a ti var6e po dobra rabota

Тъй като темата ми е интересна си направих труда да изчета всички мнения написани от началото до края.. видях доста твърдения, че Линукс базираните операционни системи са "нищо" пред така любимия Ви Уиндоус, как всеки който използвал дадена Линукс дистрибуция имал проблеми и т.н. и какво ли още не...
    Проблема не е в компютъра, операционната система и т.н. Проблема идва от ЗКУ (задклавиатурното устройство).. вероятно се сещате за какво говоря
    Ето го и моето мнение:
    Линукс потребител съм от 4 години. Отначало започна от интерес, прерастна в алтернативна операционна система, тъй като за програмист и уеб-разработчик е значително по-добра среда. Системни ресурси дал Господ, удобна и сигурна операционна система в същото време. Няма да тръгвам да убеждавам всички как грешат в постовете си и т.н. Вярно, трудна е, няма почти нищо общо с Уиндоус.. трудно се оправя потребителя... но в никакъв случай не може да твърдите, че Линукс системите не струват нищо пред обичания Ви Уиндоус.
    www.karamel4e.com
    <?php blow(); die(); ?>

Повече от фен Аватара на lubo111
    Град
    razgrad, bulgaria

ne e taka

Цитирай Първоначално написано от expire
    Тъй като темата ми е интересна си направих труда да изчета всички мнения написани от началото до края.. видях доста твърдения, че Линукс базираните операционни системи са "нищо" пред така любимия Ви Уиндоус, как всеки който използвал дадена Линукс дистрибуция имал проблеми и т.н. и какво ли още не...
    Проблема не е в компютъра, операционната система и т.н. Проблема идва от ЗКУ (задклавиатурното устройство).. вероятно се сещате за какво говоря
    Ето го и моето мнение:
    Линукс потребител съм от 4 години. Отначало започна от интерес, прерастна в алтернативна операционна система, тъй като за програмист и уеб-разработчик е значително по-добра среда. Системни ресурси дал Господ, удобна и сигурна операционна система в същото време. Няма да тръгвам да убеждавам всички как грешат в постовете си и т.н. Вярно, трудна е, няма почти нищо общо с Уиндоус.. трудно се оправя потребителя... но в никакъв случай не може да твърдите, че Линукс системите не струват нищо пред обичания Ви Уиндоус.
    "но в никакъв случай не може да твърдите, че Линукс системите не струват нищо пред обичания Ви Уиндоус"- az ne bih mislil kato teb da ti kaja ama ne te zaduljavam da si instala6 windows kazah ti ko mislq taka 4e ti si napravil re6enieto si .

Фен
    Град
    Плевен, 9та бомбаджийска :)
    В момента съм под windows само поради 1 причина - процесорът ми е amd64 и не мога да се справя с инсталацията на програми под linux, защото те са предвидени за 32bit архитектура

Почти всички софтуери имат версии и за 32 и за 64 битовите дистрибуции. Изключения правят Adobe Flash Player и Skype - те имат само 32bit, но с малко четене се подкарват и те не 64bit.

Това че си със 64 битов процесор не те спира да си инсталираш 32 битова операционна система. Всички процесори след Pentium4 включително са 64 битови, но това не значи че няма да работят на 32 битова операционна система. Не вярвам да си с 64 битов Windows в момента...

Линукс много ясно защото е безплатен , лесно се кофигурира , не знам що е вируси антивирусна има много игри и наж-важното.... CS не лаги

Град
    Varna
    повечето професионалисти работят на линукс добра е ,няма вируси за нея

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Абе това са безмислени спорове.Всеки му трябва за нещо различно.И двете операционни системи са създадени, за да служат на потребителя, а всеки потребител си има различни нужди.Това е все едно да сравняваш лек автомобил и товарен автомобил над 3.5 т. (след 1 час съм на изпит пред КАТ ) уиндоус е супер операционна система за начинаещи.Линукс е ОС за по напреднали потребители.Естествено, че ако ти трябва за игри ще си сложиш Windows, ако ти трябва за програмиране, уеб дизайн и т.н. ще избереш Линукс. Това са тъпи и безмислени спорове.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Повече от фен Аватара на elf4o
    Град
    Vmware Fusion
    MAC OS EVER
    Нещо романтично
    http://www.metacafe.com/watch/1201728/love/
    Macintosh: the computers for the rest of us!

хах няма да чета вс отговори знам какво представляват единия е за winboz др за Линни (линукс на галено ) истината е че Линукс е по доброто решение които е против да пише ще се опитам да го оборя по въпроса

Цял отбор разбирачи...кой от кой по-глупав.

за мен лично Linux е по-добър.Tова че в началото е малко по-сложен изобщо не трябва да сваля нивото му.
    Тези които разбират по-добре е да ползват Linux,а тези които не разбират по-добре е да ползват Windows XP.За Linux просто трябва много четене.Между добро и добро има разлика.Примерно в електрониката 1 проста схема е по-добра от 1 сложна,а при уиндолсите е обратното,така де Linux не е Windows.Там има команди,работи,иска се време и много четене докато се научиш.
    БИРА,СЕКС И РОКЕНДРОЛ!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си