- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows или Lunux
Така и така сте започнали дискусия по темата, колко четене трябва за работа с линукс, искам да издразя своето мнение.Истината е, че в последните 2-3 години,време в което една нова сила изгрява, четенето не е приоритет при линукс.Става дума за дистрибуцията Убунту и за това какво и е мястото сред операционните системи.Благодарение на Ubuntu и Linspire се създаде проекта CNR (click'n'run).Това е приложение, идващо инсталирано по началом в няколко дистрибуции, даващо възможност на крайния потребител да избира измежду 55000+ (!) софтуерни приложения, без да има нужда от писане...Също така, в последните версии на ядрото са добавени "камиони" с драйвъри + разпознаване автоматично на хардуера и в краен случаи инсталиране на драйвъри от трета страна...Поддръжка: хиляди форуми, блогове, ръководства от типа "как да..." и irc секция...Разбира се за човек не пипал компютър, естествено е, че ще трябва четене..Но това не важи ли и за Windows??Разбира се трудно се преправят навици.Години използване на едно и също нещо, нормално е прехода да е труден.
Накрая искам да обобщя, че в наше време всичко се разработва за по лесно използване от крайния потребител!![]()
Windows XP или Vista преди бях с ХП ноо смених с Виста и сега ме кефи много повече от ХП..
Жената с характер ,плаши слабите мъже,
но подлудява силните..! ~
Linux-а е ужасно нещо.Бях на него за няколко дни,ей така щот ми беше омръзнал Windows-а и после пак се върнах на Windows-a.Linux-a е мн прецакан и наистина иска доста четене.
Нямам база за сравнение, но съм свикнала с Уиндоус, а всичките вие, които пишете, че Линукс е ужасен, хора, тази система, както казаха други хора преди мен, просто е за компютърни техници, а и фактът, че няма вируси, ме изкушава..
"Хора", защо не погледнете реално на нещата .Защо се разпространяват лаптопи с инсталирана линукс дистрибуция на тях в страни от Африка, в страни от 3тия свят?
Те да не би да са компютърни техници и програмисти???
sq 4atq ot na kaka mi laptopa i toi be6e s vgradena vista (GLISTA) ;]Първоначално написано от mullated