- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows или Lunux
tqnko първо да ти кажа нещо за защитите ... не винаги трябва да се защитаваш от вируси ... те са най малкият проблем говоря за УИН когато говорим за сигурност се отива на доста по дълбоко и крупно така че ... повярвай ми уиндоус може да бъде защитен но не и така както линукс (особено говоря за самата ОС без никакви добавени софтуери)
Относно 2те леви ръце и панталона нормално е всеки за пръв път като хване да си шие панталон да се оплеска, но с времето го оправя и става доста хубав панталон .... има форуми книги и т.н. ама кой да чете всеки го мързи и чака да му е на готово и заради това УИН печели позиции, а и също има такъв еквивалент на УИН-на и тфа е УБУНТУ така че ... ското и с леви ръце да си ще може да си се оправяш на линукс базирани дистрота. М/у другото интернет доставчикът ти освен ако не е някоя кабеларка ти носи нет който се рутира през Линукс (UNIX) базира ОС само за твое инфо защото възможностите на уиндоус в тази сфера са много по малки, а за въпроса с Google пиши в самия google : google OS и ще видиш че те си имат своя ОС кояте се нария Google OS и е базирана на Линукс ярдо което е много близо до отговорът ми, защото ако си чел по внимателно какво съм писал преди по горе ще остановиш че Linux НЕ e ОС а просто е ядро на което се гради ОС - и самите операционни системи които са базирани на това ядрно обикновенно се наричат дистрибуции и те са много - за различни хора с различни нужди.
Относно BSD мога да кажа че това е една UNIX os която е като брат близнак на линукс и затова най-често се причислява към линукса но не може да се каже че е точно линукс, защото е до клкото знам с малки различия в ядрото, но все пак имат адски много прилики и използват еднакъв софтуер така че може да се каже че са близки. Който владеен БСД го уважам много, но не говоря на юзър ниво де![]()
Проблемът е в твоя Windows, аз със Linux проблеми нямам!