- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Windows или Lunux
Къде го чукаш, то къде се пропуква!
Относно тея новости които се разиграха тука, гих искал само да кажа 1 скромно мнение което не придирам да е на кой знае какъв специалист, но все пак Мак си е Мак както и Линукс и Уиндоус са съвсем различни неща ... единственото общо между тях е че са ОС и че служат на потребителите. За мен Линукс дистрибуциите са за хора които искат да знаят в всеки един момент какво става и да имат пълен контрол над машините и нещата си. Защо въобще някой сравнява на всички ОС-ми графичните им среди ...? Една операционна система не е само графична среда ... тя е съвкупност от много неща измежду които графичната среда е просто един вид помощник за начинаещите потребители. В момента си пиша от сървера който е на Gentoo и повярвайте ми нямам на него графична среда. Как ли става това а? Оказва се че и без графична среда мога да върша същите неща които и вие ? при това може да се каже че понякога правя нещата по команден ред много по-бързо от колкото през графичната среда. Относно красотиите мога да кажа само че мак линукс и уиндоус могат да имат наистина хубав външен вид ... но това както казах и преди не е показател за 1 ОС. Показатели са издръжливостта и стабилността и сигурността това са показатели по които можете да сравнявате 1 ОС а не по външния и графичен вид. Трябва да сравнявате ОС-ми по възможностите и контрола които отдават на потребителите си ... за мене лично BDS бих я сложил на сървър пред МАК или УИН лично мое предпочитание. Работил съм и на Мак и на уин и БДС в момента не съм на бдс защото смятам че не съм достатъчно зрял за нея... но когато реша че съм готов за голямата игра ше съм с БДС , а ако трябва да бъдем по-точни хората които са в най големите игри (най - сериозните и най добрите )
не използвате тези ОС за които говорим - те просто сами си правят собствени ОС но естествено много често се случва че е на базата на UNIX защо ли ? Те са невежи като доста голяма част от хората сигурно които не ползват МАК![]()
П.С съжалявам че малко се заяждам но всички изместихте темата ... Човека попита за Линукс и Уин вие го хвърлихте на МАК.
Ако имам голямо желание за външен вид на амк мога да си го направя и на BSD и на която и да е Линукс дистро за Уин вече нямам и кой знае какви спомени, но смятам че и там и достатъчно теми и неща които да го наподобят ... така че не смятам че трябва само да съдето по граф средата на една ОС
Проблемът е в твоя Windows, аз със Linux проблеми нямам!