- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Препоръчайте ми книги, които да прочета
Хвани Тери Пратчет и Дъглас Адамс. Доста лека и забавна фантастика пишат и двамата, но идеите, които с правилно око могат лесно да бъдат видени под повърхността се отличават с присъщ на малко автори гений и красота. Всъщност колкото по-голяма обща култура имаш, толкова повече ще им се накефиш.
!!! Но влязох в тази тема за още нещо.
Моля, препоръчайте ми книга и на мен. Искам да е фентъзи или хорър, научна фантастика или традиционна фантастика, даже нещо историческо, само не нещо, развиващо се в човешкото ежедневие. Колкото и съдържателни да могат да бъдат подобни четива, еманациите им не успяват да ме достигнат или запленят.
Затова отчаяно търся нещо, което да обладае мечтите ми, сложна и епична история, която да вплита в оригиналния си замисъл множество по-дълбоки идеи. Искам образите й да кънтят в ума ми и приятната болка, която причиняват на сърцето ми да ме лишава от сън нощи наред. Искам да се влюбя в персонажите и да боготворя красотата им...
Някой да се сеща за подобно четиво?
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]