Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
Моля, препоръчайте ми книга и на мен. Искам да е фентъзи или хорър, научна фантастика или традиционна фантастика, даже нещо историческо, само не нещо, развиващо се в човешкото ежедневие. Колкото и съдържателни да могат да бъдат подобни четива, еманациите им не успяват да ме достигнат или запленят.
Затова отчаяно търся нещо, което да обладае мечтите ми, сложна и епична история, която да вплита в оригиналния си замисъл множество по-дълбоки идеи. Искам образите й да кънтят в ума ми и приятната болка, която причиняват на сърцето ми да ме лишава от сън нощи наред. Искам да се влюбя в персонажите и да боготворя красотата им...
Така както го описваш ми напомня на чувствата, които аз изпитвах докато четях трилогията на Артър Кларк "Рама". Тя се състои от следните книги:
Среща с Рама - 1 том (героите от нея не са същите като в другите 6 книги, но все пак тази книга е като увод към по-нататъшната история.)
Рама ІІ - 2 тома
Градината на Рама - 2 тома
Рама се разкрива - 2 тома

За мен това е една изключително увличаща поредица. Дълго след като приключих с четенето бях под въздействието на тези книги. Надявам се и на теб да ти харесат. Препоръчвам ги и на авторката на темата, ако си пада по научна фантастика.
Приятно четене. И ако искаш сподели дали са ти харесали.