Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
1. няма горна и долна част на корема. Мускула е един - ректус абдоминус и влакната му не се прекъсват. Едно мускулно влакно, или се стягя цялото, или не- Тоест тренировка за горен и долен корем - няма!

2. Коремните преси натоварват повече хип флексорите, отколкото ректус абдоминус.

3. коремните преси са загуба на време!

4. Кардиото не е равнозначно на загуба на мазнини, дори е слабо ефективно!
Има горна и долна част на мускулите на корема по точно. Както имаш долна и горна част на ръката, на главата и т.н. разбра ме:
Горната част - плочките (стомаха)
Долната част - шкембето над меча ;д

Така се дели корема при трениращите фитнес.
Съответно има 3 упраженния.
коремни преси в хоризонтално положение. С лек наклон ткъм главата. Висваш на лост и си дигаш краката на 90 градуса, и лягаш и си качваш караката на скамейка (табуретка) и се изправяш към тях - доста е изморително.

И да - има полза от коремнтите преси. според теб как се правят плочки и как се стяга корем.. можеш да свалиш мазното, но без тренировки няма как да си стегнеш корема. Тренирал съм. Знам как стоят нещата. Това, че ти си "мазничка" не значе, че не действат

И след като кардиото е слабоефектовно.. хората как така свалят килограми...

Глупаво е да стоиш пред монитора и да четеш и обсъждаш, друго е да си тренирала и да видиш как стоят нещата в реалността И ако ми кажеш, че си тренирала и че знаеш как стоят нещата.. еми не си личи. Мазничка си, така че едва ли си тренирала както трябва..

Стига си цитирала текстове и си говорила на изуст... тъпо е, комплесарско е.. Нищо не печелиш така и не си Но 1. Не ми се спори. Не си ми любимка, не ми се губи времето