- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Защо момичетата не искат да взимат противозачатъчни?
Значи това ми е въпроса? Защо в България момичетата, пък и жените отказват толкова упорито да ползват противозачатъчни хапчета? Толкова ли не се научиха, че тези прословути митове и легенди са за хапчетата от преди 30-40 години, които нямат нищо общо със сегашните. Да не говорим, че вече има и лепенки, които сменяш веднъж на седмица, така че отпада и ангажимента от всекидневното пиене на хапчетата. Просто пиша тая тема, защото се чудя защо толкова упорито се избягва този начин за контрацепция, който освен това решава и много други проблеми. Естествено имам предвид основно момичета/жени, които водят редовен полов живот и такъв начин на предпазване е смислен.
А де, и аз това се питам !!Първоначално написано от WaKo
Напълно съм съгласен! И най-мразя "айде да правим секс без презерватив". Естествено отговора ми е "ще правим секс без презерватив, когато вземем други мерки срещу нежелана бременност - противозачатъчни хапчета". Тогава се започва обаче едно мрънкане...аз ще надебелея, всички мои познати са така...и дрън-дрън.
Презервативите са "много яки"...протърквали се от тях, на мен пък ми е мега якото да мъкна все със себе си, а понякога няма и как...
ЖЕНИ - не знаят какво искат
Но все пак хапчето не те предпазва от болестите....Поне аз не виждам смисъл да си натоварвам организма ,колкото и безопасни да са в известен степен ти разбъркват хормоните.
Аз като невеж в тази тема.![]()
Бихте ли ми обяснили/спретнали една лекцийка относно противозачатъчните - ефекти, възрастова граница, странични ефекти, начин на приеман, рискове, а бе всичко.
Ама моля ви, нека да не слагате някакви линкове към сайтове или дакопирате километрични текстове. Обяснете с думи прости, че хем по-лесно както за мен и за лапетата![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Миличка, недей да говориш глупости, когато не си запозната - те не ти объркват хормоните, а точно обратното - нормализират ги. А за болестите си права, но аз уточних, че става въпрос най-вече за хора с постоянни партньори, при които този въпрос не би трябвало да стои. На хапчета или не, при секс със случаен партньор презерватива си е задължителен като мярка против болестиПървоначално написано от Mona_90
Първоначално написано от WaKo
Всеки организъм е различен така че на някои ако се нормализират на други е съвсем обратно.
Боже от толкова лекции в училище и пак нищо не знаете (момичетата).
Пр-ката ми всяка ходина правят в даскалото й по 2 поне и тя си ходи редовно.. поне не бера ядове с нея
Ама аз в тая тема съм гол.. а не обичам така![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Ефекта е предпазване от забременяване, нормализиране на цикъла и хормоналните нива - това казано най-общо. Възрастова граница като цяло няма, но не се препоръчва да се използват преди 16-18 годишна възраст, защото организва все още съзрява. Поради това винаги трябва да се започва приема им след консултация с лекар, който да предпише най-точните за конкретното момиче/жена. Начин на приемане - ако са хапчета се пият 3 седмици, след което се спира за една, през която трябва да настъпи менструвацията. Ако се ползват лепенки - сменят се веднъж седмично за 3 седмици и пак се почива една. Рискове - като цяло няма сериозни рискове - отчитат се случаи на сърдечни проблеми при жени, които пушат много и приемат дълго време противозачатъчно хапчета - 10 и повече години. Странични ефекти - при повечето жени се понасят добре. В началото са възможни леки неразположения - гадене и подобни за около седмица-две докато организма свиква с приема на хапчетата. От съвременните хапчета НЕ се пълнее и не растат мустаци - възможни са леки колебания в теглото в рамките на 1-2 кг, но дотам. Всичко останало е напълняване поради друга причина. Мустаци не растат, защото хапчетата не съдържат никакви мъжки хормони, каквито са съдържали първите хапчета от началото на 70-години. Мисля че това е достатъчно. Ако искате по-подробно кажетеПървоначално написано от Make_Me_Laugh
WaKo, мон шер, на мен противозачатъчните ми повлияха ужасно! Основното е, че изгубих всякакво желание за секс (в опаковчицата на ясмин това е посочено като възможен страничен ефект).
Да не говорим, че комбинацията противочатъчни, ранна първа менструация (дойде ми в 3 клас) и цигари (дъня минимум кутия на ден) много често води до рак. И защо да си тъпча организма с хормони, при положение, че има презервативи?![]()
Собственост на Canis_Dirus
3/4 от нещата ги знаех))
Какви са тези лепенки, за 1 път чувам за тях![]()
Това за мустаците е близко да акъла.. ако имапш такъв де ;д
И колко процента надеждност имат?
И като се пият мъжа може да свършва в жената нали?... щото мен са ми каязвали, че може ама не е преоръчително.. пък то нали уж затовасе пият..
Ми, защото митовете колко са вредни противозачатъчните определено все още са живи, и майка ми и дори приятелят ми не ми позволяват да ги пия, защото щели да ми съсипят организма, да ми разстроят хормоналната система, да напълнея, да се окосмя прекалено...... ходи им обяснявай, че са в пълна заблуда![]()
Тестостерона окосмява. В хапчетаат има естроген (тъй ли беше думата ве??? :Д ) и от тях ти става мека и хубава кожата.. няма кво да се окосмява...
Това знам аз де..![]()
В такива случаи се прави нова консултация с лекар и нови хапчетаПървоначално написано от _Cuddly_
А това за цигарите и хапчетата го написах, но не е ли това една прекрасна причина да откажеш цигарите
@make me laugh - надеждност 99,9% при правилна употреба, тоест редовно взимане. Може да си свършваш вътре. 0,1% е просто застраховка, защото все по света има хора, на които не им действат, а пък компаниите не искат да ги съдят
Значи - мейк ми лаф![]()
Това,което аз мога да кажа по темата, накратко(да не ставам скучна) е, че противозачатъчните хапчета са контрацептиви, които садържат хормони(най-често естроген и прогестерон) и основният ефект е , че овулацията е подтисната.
Употребяват се за предпазване от бременност - също така обикновено намаляват акнето, омазняването на кожата и болките в корема и гърдите по време на цикъл.
Таблетките се пият 21 дни всеки ден по горе долу едно и също време,след което се прави 7 дневна пауза, през която идва менструацията.През тези 7 дена момичето е предпазено. Обикновено предписват тези хапчета на по-зрели момичета на около 16-17 години, които водят активен сексуален живот. На други им ги предписват и само поради медицински причини(например болки по време на цикъл,поликистози...).
Странични ефекти може да има най-често ако са предписани неподходящи хапчета. Ето за това е много важно лекарят да направи на момичето кръвни хормнонални изследвания за да й определи подходящите хапчета(те са много видове). За съжаление тази практика в България е рядко срещана и затова често момичетата се оплакват от странични ефекти,като например затлъстяване.
Има и момичета,които просто не могат да понасят подобни хапчета и организма им ги отхвърля.
Тези хапчета малко или много объркват хормоните ако се взимат дълго без правене на пауза. Хубаво е да се спрат около година преди да направиш опит да забременееш.Контрацептивн те хормонални препарати не предпазват от СПИН и други венерически болести.
Едва 4 на сто от българките използват орални контрацептиви, което е изключително нисък процент сравнено с други страни от ЕС.
а лепенките до колкото знам се лепят по една на седмица
Какво означава да ти "нормализира" менструацията, та тя при повечето си е в границите на нормалното 28+-7 дена. Това е което прави организма и не е нормалното да му кажеш точно кога да идва менструацията. Яйцеклетките стават лениви и неслучайно се правят паузи на 1 година, дали тогава са толкова полезни???
Пия противозачатъчни, защото имам проблеми и при мен тнрябва да се нормализират нещата. Да, така или иначе щях да почна до една година и без това да пия, защото се оказа че другите контрацептиви ми вредят на здравето, но това решение щях да си го взема, въпреки това че си знам, че колкото и да ги хвалят по презентациите на Ясмин, за здрав организъм не е най-доброто решение.
Качих 3 килограма, въпреки че вече навкякъде казват, че не се качвало, защото не задържали вода. Но това не е болка за умиране.
А плюсовете са ясни, много по-спокоен секс /въпреки че досега не е свършвал в мен, всеки месец обърквам нещо с хапчетата, а и ме е страх, защото стане ли нещо, аборт може и да не мога да направя.../.
Менструцията ми определено вече не я усещам, а преди беше ужааасно болезнена и такамОпределено съм си много доволна от тях
![]()
Az sum si kazval moeto mnenie. Protiv sum. Ne zashtoto na uputvaneto na suvremennite pishe kolko sa polezni. V strashno mnogo sluchai, koito poznavam napraktika sum vijdal promenite v momicheta predi i sled protivozachatuchni. Edno vreme i az mnogo se ejeh na momichetata zashto ne piqt ami trqbva vse nie da mislim. Ami takuv e jivota. Nie se gurchim na tqh da im e kef. No na men taka mi hareva.![]()
Eating isn't cheating - Arnold
надежност колкото презервативите имат. За 4 години не съм имала проблеми. Мъжа може да си свършва на воля в жената.Първоначално написано от Make_Me_Laugh
мустаци нямам![]()
Това с мустаците е голяма глупост.
Звучи като "Ако момчетата много мастурбират, ще им пораснат косми на дланите"![]()
Vqrno si e mai. Az predi da pochna da masturbiram nqma, sega gledam, che prokarvat nqkakvi ...Първоначално написано от shadow4e
![]()
P.S. Ot svirki dali niknat kosmi po ezika?![]()
Eating isn't cheating - Arnold
Само, ако се гълтаПървоначално написано от amatorium
![]()
Аха тенкю.
Ама пак не ми стана ясно. Бе тия лепенки къде се лепят и колкоса големи бре![]()
И колко пари струва и едното и другото за месеца?
Могат да се лепнат на много места, то си пише къде не е хубаво на упътването. На гърдите помня, че не беше хубаво. Най-често си ги лепват на плешката или в дясно, ляво от пъпа. 3 лепенки са, като всяка седмица сменяш лепенката и не трябва да се поставя на точно същото място, за да действа. На третата се прави пауза логичноИдва си менструацията и наново. Казват, че и при купане в басейн не пада, ама аз лично бих се притесняваал постоянно.
Цената не я помня, ама беше от рода на 20- 20 и нещо лв. А за размера не са големи.
Не съм виждала, майка ми ми беше разказвала за дъщерята на нейна приятелка, така че за размерите не знамАма напиши в гуугъл "хормонални лепенки" или "хормонални пластири" и ще ти излезне инфо
![]()
Може би страха от несигурност, но аз мисля че е въпрос на време да започнат да се използват.
Единственият проблем обаче си остава най-опасната болест - СПИН, а противозачатъчните не предпазват от него...![]()
~ EviL DeViL ~![]()
![]()
![]()
![]()