.
Отговор в тема
Страница 4 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 171
    Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от PILE-666
    Аз не съм феминситка и не чета между редовете.
    Факт е ,че си е друго секса на хапчета-по-спокоен си .

НО никой не коментира факта ,че не могат да се визмта вечено.Ок,5 години сме на хапчета,после какво правим????Спирала-не понася на всеки,презервативите се късат,прекъснат акт-кофти.............
    Ок можеш да миеш с години и да ти няма нищо, стига да си правиш нужните паузи. на запад ги пият по 20 години и нищо им няма.

hottie
    Guest
    Една моя позната ги пие от 11 години и всичко е ок

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от white_chik
    Значи ще ти кажа само едно-една съученичка пие противозачатъчни,от което цикълът и стана адси нередовен-понякога три месеца не идва,друг път за едни и идва два пъти.Един ден в училище припадна и лекарката каза,че хапчетата не й понасят,пък ти си говори квото искаш.А къв е порблемът поне веднъж в живота мъжете да не мислят само за себе си и да ползват презервативи?
    Ето още една, която не чете, а направо се афектира и пише каквото си знае. Мила, а си направи труда да прочетеш какво съм писал няколко поста преди това и направо пиши. Тука работата е много повече за момичетата, отколкото за момчетата - те да знаят, че са предпазени и да са спокойни. Някъде да си видяла нещо против презервативите да съм написал? Знаеш ли защо презервативите много често не са удобни - защото трябва да ги има. А не всеки път са подръка и тогава много често се кара така и после тука теми, ама бременна ли съм, ама дали може от 1 сперматозоид да се забременее. Било й лошо, била припаднала - ми да иде на лекар той да прецени какво да прави, а не като патка да взима докато пукне. Ти може и с вскякви други лекарства да се тъпчеш докато припаднеш, но това не означава, че лекарствата са лоши. Да не говорим колко са неграмотни и безотговорни една огромна част от лекарите и просто изписват лекарства е така без изобщо да се замислят. Така че, ако някое лекарство не ви понася се сърдете много повече на лекаря си, отколкото на лекарството.
    P.S. Сестра ми взима вече от около 11-12 години и се чувства много добре. Даже ми е казвала, че като ги спре се чувства по-зле

hottie
    Guest
    Презервативът трябва да го има, не трябва да се къса...може да ви се прииска още и да нямате под ръка... сложно.

Град
    Русе
    Spr ste prosti neznam...edna jena,ako neiska da si nadue korema i da si 'razvali' figurata,mom4eto da q zareje,za6toto neiska da stava tatko i na neq ne i se abortirva 6TE PIE HAP4ETA NEMA KADE DA IDE!!
    Po-dobre da se natup4e sus hap4eta,ot kolkoto da abortira i sled tova da ima deca 6te bude mnogo malko vuzmojno!!
    Ne sa mujete vinovni,4e neiskali da si slojat prezervativ...vse edno ti white_chik da vleze6 da se kupe6 sus kesiq na glavata na nqkoi ne im e priqtno...te da ne sa dlujni da si go nahluzvat vseki put kato ti se priiska,za6toto na TEBE ne ti se piqt hap4eta?!?!?!?!
    Aide sega da metne6 vinata na tqh,4e jenite sa prosti i stradat zaradi tova...az i az sum prosta,ma 4ak tolkova ne sum!!
    Да простиш не означава да забравиш за грешката на някого. Означава да запомниш, че всички правим такива!

Град
    Свищов
    samoubiika, не съм съгласна. Колкото ние жените сме длъжни да се пазим, толкова и вие сте длъжни да го правите. Като искате секс без презерватив, ама аз насила да се тъпча с хапчета.......ей, вратата там е. Ще си намеря някой, който ще цени моите желания. Отговорността за 1 забременяване е взаимна и задължение и на двамата партньори е да се пазят.

Град
    Русе
    Samo 4e...az sum momi4e,ne mom4e
    I ne e 4estno da yprekva6 nqkoi drug zatva 4e ti neiska6...trqbva da ima razbiratelstvo m/y 2ma dy6i...ako trqbva 6te se reduvat ma nestava samo ediniq da e natovaren sus otgovornostta za vruzkata vse pak!nali?
    Да простиш не означава да забравиш за грешката на някого. Означава да запомниш, че всички правим такива!

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    Аз пия такива хапчета.
    Let The BEAT Control Your Body

Голям фен
    Отговорността за пазенете в една връзка е и на двамата, но според мен един човек винаги първо трябва да отговаря сам за себе си - и от тая гледна точка за мен момичетата на първо място трябва да са отговорни за това да не забременеят - вярно, че те сами не могат да забременеят, ама и ние не можем сами да ги забременим. Така че според мен всеки трябва първо да се погрижи да предпази сам себе си и тогава да разчита на другия - аз ако не искам да рискувам си слагам презерватив - друг вариант няма за мъжете. За вас има и други варианти, които в някои случаи са по-удачни, в някои не, но точно това е идеята на тая тема - защо се отбягва един от най-удачните и сигурни варианти

hottie
    Guest
    Абе като не взимаш орална контрацепция , лепенки или спирала и пр. не правиш секс без презерватив, а ако го направиш не идвай да се оплакваш.
    Писна ми от теми - направихме го без и сега ми закъснява. Майната му на всички необразовани тийнове, които се чу*ат на поразия без да мислят за послествията.

Na men priqtelqt mi ne mi dava da se typ4a s kakvito i da bilo hap4eta...Ako si otgovoren kym sebe si i partiora si, 6te nameri6 na4in da se pazite vzaimno.

Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Абе като не взимаш орална контрацепция , лепенки или спирала и пр. не правиш секс без презерватив, а ако го направиш не идвай да се оплакваш.
    Писна ми от теми - направихме го без и сега ми закъснява. Майната му на всички необразовани тийнове, които се чу*ат на поразия без да мислят за послествията.
    Това се казва жена с характер! =D>
    По темата: Ми не искат да пият хапчета щото са необразовани или ако случайно се пробват да пият и нещо не им понесе веднага казват, че едва ли не всички противозачатъчни "ти объркват хормоните"! Абе хора, 1-во това че даден препарат не ви е понесъл не значи, че всичките не струват. Посъветвайте се с гинеколког да ви предпише нови! И 2-ро съвсем нормално е в началото организмът ви да е малко стресиран от промяната. На мен например ми трябваха около 3-4 месеца докато нещата се нормализират, като през този период единствения ми проблем беше с цикъла. Беше по-продължителени доста обилен, но сега пък всичко си е 6! Идва ми като по часовник и минава неусетно - без болки и без обини "кръвоизливи". А и да не говорим, че на някои жени противозачатъчни им се предписват за хормонално лечение на акне или окосмяване. Това също е голям плюс.

Sht0to ima mnogo stranichni efekti moje bi.

Град
    Свищов
    Цитирай Първоначално написано от WaKo
    Отговорността за пазенете в една връзка е и на двамата, но според мен един човек винаги първо трябва да отговаря сам за себе си - и от тая гледна точка за мен момичетата на първо място трябва да са отговорни за това да не забременеят - вярно, че те сами не могат да забременеят, ама и ние не можем сами да ги забременим. Така че според мен всеки трябва първо да се погрижи да предпази сам себе си и тогава да разчита на другия - аз ако не искам да рискувам си слагам презерватив - друг вариант няма за мъжете. За вас има и други варианти, които в някои случаи са по-удачни, в някои не, но точно това е идеята на тая тема - защо се отбягва един от най-удачните и сигурни варианти
    Добре, че моят мъж разсъждава другояче. В началото даже като съм била с хапчета пак е слагал кондом. И на въпроса ми защо, той отговаряше, че за това, че не си държи оная работа където трябва и не я вади навреме не съм виновна аз, а той. Той иска да ме пази, за да е сигурен. Все пак човек на себе си има по-голямо доверие. Факт е, че сега не ползваме презервативи, но като правя пауза само го уведомявам и той си купува. Нито мърка, нито нищо. Все пак от 12 месеца 9 съм на хапчета, а 3 на празерватив. Смятам, че отговорносттае поделена.

Само искам да ви кажа,че противозачатъчните медикаменти имат повече странични ефекти отколкото полза от тях.Аз съм категорично против приема им като метод за предпазване от забременяване.Подкрепям ги само като лечение на някой аг заболявания защото за лечнието им освен противозачатъчни няма друг метод примерно или те са алтернативен метод.Но като метод за предпазване от бременност съм против - поради многото им странични ефекти.

:Противозачатъчните имат много странични ефекти и увеличават риска от някой ракови заболявяния като рак на млечната жлеза,заболяванията на гърдите,има момичета приемащи контрацептиви развили фиброаденоми,може да се наблюдава окосмяване,нарушения в хормоналния баланс,напълняване,депреси вни състояния,тревожност,нервн ост, лабилно настроение, освен това тези медикаменти могат да доведат и до други заболявания.Страничните ефекти които могат да се наблюдават при приема на противозачатъчни са повече от ползите от приемането им.В много статии има манипулации за ползата от противозачатъчните,в други статии много точно са си оказани страничните ефекти,но и в света не само в България е доказано,че тези медикаменти имат доста странични ефекти.Истината е че много акушер-гинеколози получават добри пари за да заблуждават хората,да пропагандират за ползата от противозачатъчните,да казват че имат много ползи и малко рискове, освен това фармацевтичната промишленост и дистрибутори наливат доста пари за тази дейност която описах по-горе (за манипулиране на обществото,за пропаганда и за заблуждаване за ползите),дори и Български фирми които ги предлагат дават солидни пари на определени хора за да правят това което написах в горните редове.
    Искам да ви кажа,че във сферата на бизнеса с противозачатъчни се въртят много пари,а освен това и има гинеколози които доста печелят да заблуждават пациентите си с полза от противозачатъчните и да премълчават някой от споменатите по-горе неща като примерно риска от рака на гърдата,а освен това е напълно възможно да има зависимост и между рака на Шийката на матката и противозачатъчните.
    Как си обяснявате тогава появата на бучки при момичета приемащи противозачатъчни,на фиброаденомите,на рака на гърдата
    Ето това е едно от нещата за които обясних малко по-горе.Както по-горе обясних има и други странични ефекти.
    Изследванията в България и не само тук,но и в световната медицинска литература са описани нещата които казвам за страничните ефекти,описано е че противозачатъчните медикаменти имат много странични ефекти.Описано е че страничните ефекти от противозачатъчните са повече от ползата.Но истината е ,че някой изследвания които доказват вреда от противозачатъчните и многото им странични ефекти се прикриват,защото интересите на някой хора както казах малко по-горе са чисто икономически -цел печалба.Как си обяснявате,че има гинеколози които предписват точно определени марки контрацептиви - отговора е прост те доста парички взимат от дистрибутори и от другаде само и само да ги изписват.Как си обеснявате факта,че част от лекарите крият страничните ефекти на противозачатъчните,как си обяснявате че от време на време в Медиите примерно по телевизията се рекламират противозачатъчни примерно Яснин, как си обеснявате че от време на време се говори че в България много малко хора ползвали противозачатъчни и се препоръчва повече хора да ги приемат.Това си е чиста манипулация,нали ако повече хора ги приемат повече парички ще печелят определени хора и кръгове за сметка на здравето на жената.
    Мисля,че това което казах в аргумент защо съм против е напълно достатъчно.

Искам да подкрепя това за рака на гърдата и болестите на гърдите при прием на противозачатъчни.

Статус на употребяващия Увеличен Риск

Употребяващи в Момента 24%

1-4 години след спиране 16%-20 %

5-9 Години след спиране 7%-15%

10 и повече години след спиране Няма сигнификантно повишаване

Ясно се вижда,че по време на приемане на таблетките риска е повишен и достига 24%.
    След спиране на приема рискът постепенно намалява в рамките на 10 години и след този период
    се изравнява с риска на неупотребявалите контрацептивни медикаменти.

Моделът показва,че риска не е свързан с продължителността на приема,дозата или вида хормони в контрацептивните
    препарати.

Въпросът за рака на млечната жлеза трябва да се разглежда като важна част от контрацептивното консултиране.
    Той включва следните елементи:
    Информиране на жената за възможния риск
    Интерпретиране на риска в контект на ползи и преимущества
    Обясняване на жената,че трябва сама да наблюдава и проверява гърдите си и да съобщава
    за всички оплаквания или промени настъпили в тях.
    да преглежда гърдите си при специалист мамолог,рентгенолог-мамолог,
    хирург или онколог.Основните специалисти за гърдите са (Мамолог,Рентгенолог-мамолог),освен това за тях след основните специалисти може да се обърнете и към хирург и онколог.

Желателно е преди приема на противозачатъчни медикаменти да бъдат проверени гърдите за да се знае,че са здрави и че в тях не се откриват изменения.Хубаво е при последващите контроли гърдите също да се следят за да се види как се отразява приема на противозачатъчни на тях и дали има промени в тях като бучки,възли или други изменения.Това може да се направи при специалистите които по-горе ви обясних тъй като те се занимават основно с тези органи т.е с гърдите.Но преди приема на противозачатъчните и последващи контроли прегледа на гърдите ви може да го направи вашия гинеколог - ако не ви се разкарва при съответните специалисти описани по-горе.
    Въпреки,че гинеколога се занимава с областта под кръста.

hottie
    Guest
    Тези странични ефекти са за момичета, които не ги понасят. На мен ми понясят префектно и не съм съгласна, че вредят на всички.
    По-добре ли е да се блъскам с ескапеле? Или да позлвам презервативи,с които удоволствието определено намалява. Това е много относително. Във Франция около 70% от жените пият противозачатъчни и тези странични ефекти са радко срещани. Това, че нашите лекари са некадърни и ги изписват на поразия е отделен въпрос !

Тези странични ефекти са за момичета, които не ги понасят. На мен ми понясят префектно и не съм съгласна, че вредят на всички.
    По-добре ли е да се блъскам с ескапеле? Или да позлвам презервативи,с които удоволствието определено намалява. Това е много относително. Във Франция около 70% от жените пият противозачатъчни и тези странични ефекти са радко срещани. Това, че нашите лекари са некадърни и ги изписват на поразия е отделен въпрос !
    Тези странични ефекти могат да се появят не само при момичета които не ги понасят,но и при такива които ги понасят.Така,че страничните ефекти не се отнасят само за момичета които не ги понасят,но за всички момичета.
    Страничните ефекти могат да се проявят както при момичета които ги понасят и при такива които не ги понасят.Ами принципно не е по-добре да се блъскаш с ескапел,но скоро ще има постинор внос което също не е много добре да се блъскаш и с него,защото двете са аналози.Не е желателно много често и повече от 1 път месечно да се пие ескапел или постинор.Но пък противозачатъчните могат да те предпазят от бременност,но могат да ти донесат доста главоболия относно страничните им ефекти.Презервативите предпазват както от забременяване,така и от болести предавани по полов път.Освен това нямат странични ефекти презервативите.Статистика а за Франция никак е ти е вярна,много по малко са процентите които приемат противозачатъчни във Франция и в Европейските и не само в Европейските страни.Медицинските изследвания в България и в Света доказват,че страничните ефекти имат много странични ефекти и те са повече от ползата.Това,че в България някой хора се опитват за заблуждават и да манипулират хората,че еди колко си процента еди къде си приемали противозачатъчни които не отговарят на истината.
    Процентите са дадени манипулатирно и не отговарят на истината.Всеки сам може да си решава какво да прави и дали да приема или не противозачатъчни.Всеки си има глава на раменете за да разсъждава.Аз просто ви казах фактите,а вие си решавате.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от doctors
    Тези странични ефекти могат да се появят не само при момичета които не ги понасят,но и при такива които ги понасят.Така,че страничните ефекти не се отнасят само за момичета които не ги понасят,но за всички момичета.
    Страничните ефекти могат да се проявят както при момичета които ги понасят и при такива които не ги понасят.Ами принципно не е по-добре да се блъскаш с ескапел,но скоро ще има постинор внос което също не е много добре да се блъскаш и с него,защото двете са аналози.Не е желателно много често и повече от 1 път месечно да се пие ескапел или постинор.Но пък противозачатъчните могат да те предпазят от бременност,но могат да ти донесат доста главоболия относно страничните им ефекти.Презервативите предпазват както от забременяване,така и от болести предавани по полов път.Освен това нямат странични ефекти презервативите.Статистика а за Франция никак е ти е вярна,много по малко са процентите които приемат противозачатъчни във Франция и в Европейските и не само в Европейските страни.Медицинските изследвания в България и в Света доказват,че страничните ефекти имат много странични ефекти и те са повече от ползата.Това,че в България някой хора се опитват за заблуждават и да манипулират хората,че еди колко си процента еди къде си приемали противозачатъчни които не отговарят на истината.
    Процентите са дадени манипулатирно и не отговарят на истината.Всеки сам може да си решава какво да прави и дали да приема или не противозачатъчни.Всеки си има глава на раменете за да разсъждава.Аз просто ви казах фактите,а вие си решавате.
    Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
    Относно страничните ефекти не виждам нищо лошо стига да си правиш редовни прегледи, което за съжаление сред младите днес не е така. Аз съм сигурна, че ако пусна една анкета тук повечето няма да са и стъпили на гинеколог или ходят само при нужда.
    Мен на 6 месеца ми правят пълен преглед + гърди и засега нямам проблем,слава богу.
    Но като цяло всеки смята различно. Накои гинеколози препоръчват този вид контрацепция, други не...
    Едно голямо объркване

Цитирай Първоначално написано от doctors
    Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
    Относно страничните ефекти не виждам нищо лошо стига да си правиш редовни прегледи, което за съжаление сред младите днес не е така. Аз съм сигурна, че ако пусна една анкета тук повечето няма да са и стъпили на гинеколог или ходят само при нужда.
    Мен на 6 месеца ми правят пълен преглед + гърди и засега нямам проблем,слава богу.
    Но като цяло всеки смята различно. Накои гинеколози препоръчват този вид контрацепция, други не...
    Едно голямо объркване
    Защо смяташ, че резултатите са манипулирани? Просто питам и ми е интересно Smile По принцип се занимавам със социология, но не съм ги правила аз тези проучвания, така че не мога да бъда категорична.
    Едно голямо объркване Smile[/quote]

Смятам,че резултатите са манипулирани,защото медицинските данни и изследвания говорят друго.Показва се,че има увеличен риск от някой заболявания които съм описал по-горе,освен това се посочват странични ефекти описани по-горе.На основата на медицинските изследвания,данни и резултати които са реалните смятам,че са манипулирани тези резултати.Целта на манипулацията е да се заблуждават пациентите,а освен това се въртят много пари в бизнеса с противозачатъчни медикаменти,как си обесняваш факта,че много аг специалисти си предписват точно определена марка от тези медикаменти,освен това и по медии се рекламират примерно същата марка - отговора е,че целта е да се манипулира обществото и определени хора да направят пари за сметка на хората и на тяхното здраве.Говорил съм с много специалисти и в тази и в други области които също подкрепят моето мнение.Имат различни медицински специалности хирурзи,онколози и др.Тези хора са както обикновенни лекари,така и имат различни титли - доцент или професор.Така,че въз основа на медицинските изследвания които съм разглеждал на международно ниво и в България и от данните и статистиките които съм виждал ги твърдя тези неща и смятам,че резултатите са манипулирани.
    Освен това има и гинеколози които също не препоръчват този метод на контрацепция - не го препоръчват защото те знаят,че противозачатъчните имат много странични ефекти които са повече от ползата.Тези хора ги предписват само за лечение и те нямат за цел да манипулират пациентите.От всичко казано тук,мисля че добре отговорих на въпроса ти защо смятам,че са манипулирани резултатите и те се манипулират точно от определен кръг от хора и от отделни личности.

Ти на колко си години?
    От колко време приемаш противозачатъчни?
    Хубаво е,че си правиш редовни прегледи когато приемаш противозачатъчните?
    Прегледа на гърдите при гинеколога ли го правиш?Защо толкова често ги следиш?Само с палпация ли го правиш или те гледат и на ехографа.
    Това е добре,че нямаш проблеми,дано и да нямаш.
    Върнете се в началото
    Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Водя полов живот от скоро.На 18 съм. Не пия хапчета,макар да съм се замисляла по въпроса,но приятелят ми е категорично против,понеже имам хормонални проблеми с щитовидната жлеза.Наистина не съм се допитвала до лекар,но и да си кажа честно,не съм сигурна,доколко ще е добре за мен да ги пия,при условие че от една страна съм едва 47-48кг,от друга- като пия някакви хапчета по предписание,все пропускам един-два дни,просто забравям.Може би след година-две ще се замисля/и без това ми предстои да се разделя за дългичко с гаджето си,почвам да следвам от тази година/,за сега се предпазвам с прекъснат полов акт в дните преди и веднага след менструация/която е сравнително редовна,+/- 1-2 дни /,и с презерватив/макар че имаме малко проблеми с поставянето му/. За вбъдеще ще прибегна до противозачатъчни,но предпочитам да ида при някой сигурен гинеколог,че в наш'то градче.....
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    И въпреки всичко мисля че е по-добре момичетата да вземат противозачатъчни вместо да стават майка на 16 защото виждате ли презерватива разваля цялото удоволствие,предекулацион ата течност не е опасна и по време на менструация е невъзможно да се забременее . Освен това всички рискове(тромбози,рак на гърдата..) са описани в листовките на хапчетата и не е като да не са запознати а и преди да почнат да се вземат се предполага че момичето е посетило лекар който е преценил дали е удачно да ги приема.

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    И въпреки всичко мисля че е по-добре момичетата да вземат противозачатъчни вместо да стават майка на 16 защото виждате ли презерватива разваля цялото удоволствие,предекулацион ата течност не е опасна и по време на менструация е невъзможно да се забременее . Освен това всички рискове(тромбози,рак на гърдата..) са описани в листовките на хапчетата и не е като да не са запознати а и преди да почнат да се вземат се предполага че момичето е посетило лекар който е преценил дали е удачно да ги приема.

Тези противозачатъчните не ги разбирам много, веднъж съм купувал пистонор, вече няма и вчера ми се случи нещо много странно, но пък хубаво, но няма да ог казвам тука, че има много дечица където ще тръгнат да го правят и после ще ме съди някой, че сум подтикнал към това

Та мисълта ми е, че тия противозачатъчни имат странични ефекти - но това съм го чувал само от жените, защото явно се страхуват, а иначе от лекари съм чувал, че има странични ефектно но хубави.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от Цеци Пенев
    Тези противозачатъчните не ги разбирам много, веднъж съм купувал пистонор, вече няма и вчера ми се случи нещо много странно, но пък хубаво, но няма да ог казвам тука, че има много дечица където ще тръгнат да го правят и после ще ме съди някой, че сум подтикнал към това

Та мисълта ми е, че тия противозачатъчни имат странични ефекти - но това съм го чувал само от жените, защото явно се страхуват, а иначе от лекари съм чувал, че има странични ефектно но хубави.
    Постинор е хапче за спешна за контрацепция а не противозачатъчно.Освен това вече не се продава има ново което се казва Ескапел. Колкото до страничните ефекти е ясно че ги има въпроса е че може изобщо да не се появят ако са изписани правилните.

Точно, че ако са изписани правилно може да имат хубави странични ефекти.

Цитирай Първоначално написано от Цеци Пенев
    Точно, че ако са изписани правилно може да имат хубави странични ефекти.
    Хубави странични ефекти няма!Те затова се наричат и странични ефекти.Неща които не са нормално да ги има.А в листовките им е описано много неточно и непълно страничните им ефекти.По-горе ви написах в няколко постинга как стоят нещата в действителност.Всеки сам си решава и си носи отговорност за себе си.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си