- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Защо момичетата не искат да взимат противозачатъчни?
зависи. с моя цикъл на 3 месеца нямам изборПървоначално написано от shadow4e
![]()
Нали това съм написала, че има вероятност да е почнала таблетките не само като контрацептив, а защото има проблеми с менструацията.
да де, аз съм констатирала нещо, като гледам...
Абе приятелю, образовай се малко, не говори глупости. Тая химия ти съсипва организма, ти ще го изкараш все едно витамини пиеш. Айде моля те, не заблуждавай тука малките деца.Първоначално написано от WaKo
А едно от момичета си го каза много ясно - хапчетата НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ БОЛЕСТИ предавани по полов път![]()
Хапчетата са добър вариант само за двойка, която си има доверие един на друг и са си правили тестове. Плюс това на определен период трябва да се прекъсват по месец-два.
Тинтири-минтири. Хапчетата са си хапчета. Понякога се предписват с определена цел - но това се прави от лекари. И все пак, за нестабилния баланс в организма на едно млазо момиче, не е полезно да взима контрацептиви (освен ако лекар не ги е предписал и с някаква друга цел). В днешно време и без друго всички са толкова обременени от всевъзможни химии и лекарства...
Понеже не обичам да се изказвам неподготвена - консултирала съм се с гинеколог (тъй като и на мен идеята "секс без презерватив" ми се вижда много привлекателна) и отговорът беше, че е по-добре ако не се налага да взимам противозачатъчни, просто да не го правя.
вярно е ,че трябва да се прекъсват. Горе долу на всяка година.Първоначално написано от machoka
През 6 месеца знам аз от бившата приятелка, с която бяхме на тоя принцип.
Всеки казва различно. Една приятелка е на 6 месеца, аз на година. Но се проверявам на всеки 6 месеца, да не би да има някакви изменения.Първоначално написано от machoka
В рамките на всеки 12 цикъла трябва 9 да са с хапчета и 3 без. Може паузата ти да е на 1 път, а може и през 3 месеца. Но долу-горе така трябва да бъде. Аз не бях правила пауза година и 4-5 месеца и яйчниците ми бяха 14 мм при 30-40 нормално. the_hottie прави си паузата по-често, ама за по 1-2 цикъла.
doctors,
Прав си.
За цялата корупция в тази сфера.
И на мен ми е ясно,че на аг им се плаща.Даже не е необходимо да цитирам тук имена-който гледа тв му е ясно на кои лекари им се плаща за рекламата.А въпросните докторчета изписват явно само това ,което им се каже-вчера беше модерен Логест,днес-Ясмин.А имам чувството ,че Диане35 е панацея за всякакви хормонални проблеми.
ти па що не изпиеш малко сярна киселина да пробваш кво ше ти стане ?
не съм съгласна. Я се осъзнайте малко. Ако беше толкова вредно въобще нямаше да е на пазара и да е толкова разпространено !Първоначално написано от PILE-666
Ами отдавна съм се осъзнала.
Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
сега като при теб няма проблеми,не означава ,че при всички е така.
Аз не съм против контрацепция от такъв род-но с мярка.
Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.
Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.Първоначално написано от PILE-666
Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.
Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...
Малко се отклоних от темата ама имах нужда да го кажа![]()
\Първоначално написано от Barbie
/ И на мен това ми каза гинекологът.
Въпреки че много исках да пия, защото вече от година и нещо не използвам никакви контрацептиви. Презервативите са наистина ужасни, вече нищо не усещам, толкова свикнах без.![]()
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
Всичко което съм изложил тук е от медицински данни,изследвания и наблюдения.Всеки сам си решава какво да прави със здравето си.Аз просто ви ги написах нещата да ги знаете за да не съжалявате после.Решението си е ваше дали ще си вредите на здравето с противозачатъчните или не.Удобрявам приема на противозачатъчни когато се използват за лечение на различни аг заболявяния,защото те тогава са единствения метод в повечето случаи за лечение.Но не ги удобрявам като метод за предпазване от бременност.Ползите които имат противозачатъчните са много по-малко от вредите които могат да ви причинят - поради многото им странични ефекти.Но всеки сам си решава какво да прави!!!
Първоначално написано от bungle
Ето вашите лекари не са имали желание да ви манипулират и са ви казали истината т.е че противозачатъчните имат много странични ефекти и ,че ако не ви се налага да ги вземате - поради заболяване като метод на лечение да не ги прилагате по друг повод.
Прекалено си краен...ама прекаленоПървоначално написано от doctors
защото ги мързи , защото знаят колко изследвания трябва да се направятПървоначално написано от doctors
![]()
Да, истина е.Първоначално написано от doctors
Вярвам на 100% в гинеколога си, защото е един от най-добрите в София. Страхотен човек, който наистина разбира от работата си и подхожда с разбиране, внимание и т.н. Дори съм решила, когато тръгна да раждам, той да изроди детенцето ми.
Аз съм категорично ЗА противозачатъчните.На 17г. съм и ги пия вече от 1 година и не мисля,че са ми повлияли отрицателно на организма.Все още съм си 50кг. и нямам излишно окосмяване.Мама също знае и напълно одобрява това мое решениеА и да не забравя,че са ми предписвани от генеколог
![]()
НяМа Зна4еНиЕ КаКвО кАзВат ДрУГитЕ - тЕ Не Ме ПоЗнаВаТ.СмеЯ сЕ нА ПуК На ТезИ, КоИтО МраЗяТ УсМиВкаТа Ми.Аз ПроЩаВаМ, Но пРоБлЕмЪт е чЕ нЕ заБраВяМ!
Първоначално написано от bungle
При кой гинеколог ходиш?
Аз съм много доволна от моя... Само дето последната година се лекувах от някакви гъбички, пък то май изобщо не са били гъбичките проблема...само главоболия.![]()
Първоначално написано от the_hottie
Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.
Доктор Шуманов, Окръжна болница.
![]()
Вземи прочети малко световната медицинска литература какво казва,вземи прочети медицинските изследвания,статистики.Взе ми поговори и с някой професор или доцент по специалности хирургия,онкология,патолог ия,мамолози,рентгенолог-мамолози,дори и гинекология за да ти кажат как стоят нещата.Аз не съм краен,просто ти казах как стоят нещата.Аз не съм човек който съм корумпиран или се опитва да заблуждава хората както го правят определен кръг хора.Аз съм човек който държи на истина и излага нещата такива каквито са.На който не му харесва това което съм казал,да не се съобразява с него.Всеки сам си решава.Първоначално написано от the_hottie