.
Отговор в тема
Страница 6 от 7 ПървиПърви ... 234567 ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 171
    Цитирай Първоначално написано от DiVa SaMoDiVa
    Аз съм категорично ЗА противозачатъчните.На 17г. съм и ги пия вече от 1 година и не мисля,че са ми повлияли отрицателно на организма.Все още съм си 50кг. и нямам излишно окосмяване.Мама също знае и напълно одобрява това мое решение А и да не забравя,че са ми предписвани от генеколог
    Всеки сам си решава нали знаеш?Имаш си глава на раменете да си решаваш.

Супер фен Аватара на Barbie
    Я, май на майка ми й бяха препоръчали да иде там, когато имаше нужда...

Обърнахме го на чат. Спирам с оф-топиците.

Цитирай Първоначално написано от doctors
    Цитирай Първоначално написано от DiVa SaMoDiVa
    Аз съм категорично ЗА противозачатъчните.На 17г. съм и ги пия вече от 1 година и не мисля,че са ми повлияли отрицателно на организма.Все още съм си 50кг. и нямам излишно окосмяване.Мама също знае и напълно одобрява това мое решение А и да не забравя,че са ми предписвани от генеколог
    Всеки сам си решава нали знаеш?Имаш си глава на раменете да си решаваш.
    Така е...това си е моето тяло и моя организъм и затова съм преценила,че така е най-добре за мен.Всеки си има своя собствена преценка и прави това,което сметне,че е най-добре за него
    НяМа Зна4еНиЕ КаКвО кАзВат ДрУГитЕ - тЕ Не Ме ПоЗнаВаТ.СмеЯ сЕ нА ПуК На ТезИ, КоИтО МраЗяТ УсМиВкаТа Ми.Аз ПроЩаВаМ, Но пРоБлЕмЪт е чЕ нЕ заБраВяМ!

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Цитирай Първоначално написано от PILE-666
    Ами отдавна съм се осъзнала.
    Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
    сега като при теб няма проблеми,не означава ,че при всички е така.
    Аз не съм против контрацепция от такъв род-но с мярка.
    Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
    Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.
    Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.
    Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.

Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
    Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...

Малко се отклоних от темата ама имах нужда да го кажа

Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
    Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
    Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.
    Първо, това не е пропаганда , а спор. Какво представлява форума? Място, на което хора изказтват мнение относно определен сюжет. Аз по принцип много обичам да споря, и ако не ми се покаже нещо с доказателства и факти не го вярвам.
    Второ, моите умения са в друга насока,да така е, но са пряко свързани и с данните, които ми излагаш тук. Смея да твърдя, че не са вярни - или то поне са преувеличени.
    Трето, относно ваксината не казвам , че е задължително да се слага, знам колко е скъпа и знам колко предпазва. Имам предвид, че трябва да се говори за самото заболяване повече, за да могат момичетата да са наясно с рисковете и да се прегледат на време. А не да им съобщят, че имат ПАП 4 и айде да ги оперираме.
    За аспирина съм склонна да се съглася, но не и за аулина. Може да се отрази неприятно на стомаха - личен опит.
    И последното, което искам да кажа е, че една част от лекарите мислят като теб(относно противозачатъчните) , а другата като мен. Това е като при философите. Всеки си има различна теория и разсъждения.Всеки вярва в нещо различно. Затова този спор ще е безкраен,поне засега.

hottie
    Guest
    Всичко което съм изложил тук е от медицински данни,изследвания и наблюдения.Всеки сам си решава какво да прави със здравето си.Аз просто ви ги написах нещата да ги знаете за да не съжалявате после.Решението си е ваше дали ще си вредите на здравето с противозачатъчните или не.Удобрявам приема на противозачатъчни когато се използват за лечение на различни аг заболявяния,защото те тогава са единствения метод в повечето случаи за лечение.Но не ги удобрявам като метод за предпазване от бременност.Ползите които имат противозачатъчните са много по-малко от вредите които могат да ви причинят - поради многото им странични ефекти.Но всеки сам си решава какво да прави!!!
    Прекалено си краен...ама прекалено

.
    С това не може да ме среснеш по никакъв начин.
    Вземи прочети малко световната медицинска литература какво казва,вземи прочети медицинските изследвания,статистики.Взе ми поговори и с някой професор или доцент по специалности хирургия,онкология,патолог ия,мамолози,рентгенолог-мамолози,дори и гинекология за да ти кажат как стоят нещата.Аз не съм краен,просто ти казах как стоят нещата.Аз не съм човек който съм корумпиран или се опитва да заблуждава хората както го правят определен кръг хора.Аз съм човек който държи на истина и излага нещата такива каквито са.На който не му харесва това което съм казал,да не се съобразява с него.Всеки сам си решава.
    Нека не си говорим за литература, а? Нито за лекари, защото е пълно с такива около мен, от които и един от най-добрите на запад и сме си говорили на дъло и на широко.С това не може да ме среснеш по никакъв начин.

Ами отдавна съм се осъзнала.
    Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
    сега като при теб няма проблеми,не означава ,че при всички е така.
    Аз не съм против контрацепция от такъв род-но с мярка.
    Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
    Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.
    Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.
    Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.

Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
    Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...

Малко се отклоних от темата ама имах нужда да го кажа

Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
    Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
    Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.
    Първо, това не е пропаганда , а спор. Какво представлява форума? Място, на което хора изказтват мнение относно определен сюжет. Аз по принцип много обичам да споря, и ако не ми се покаже нещо с доказателства и факти не го вярвам.
    Второ, моите умения са в друга насока,да така е, но са пряко свързани и с данните, които ми излагаш тук. Смея да твърдя, че не са вярни - или то поне са преувеличени.
    Трето, относно ваксината не казвам , че е задължително да се слага, знам колко е скъпа и знам колко предпазва. Имам предвид, че трябва да се говори за самото заболяване повече, за да могат момичетата да са наясно с рисковете и да се прегледат на време. А не да им съобщят, че имат ПАП 4 и айде да ги оперираме.
    За аспирина съм склонна да се съглася, но не и за аулина. Може да се отрази неприятно на стомаха - личен опит.
    И последното, което искам да кажа е, че една част от лекарите мислят като теб(относно противозачатъчните) , а другата като мен. Това е като при философите. Всеки си има различна теория и разсъждения.Всеки вярва в нещо различно. Затова този спор ще е безкраен,поне засега.

Хубаво спор,изказахме си и двете страни мненията и мисля,че няма какво повече да кажем по въпроса.
    Второ Данните са абсолютни верни и точни и хич не са преувеличени или неверни за твое съжаление.А относно заболяването си има стандарти и там е описано коя възраст е най-застрашена и това е възрастта след 35 години.Рядко са случаите на такива проблеми при млади хора.За това мога да ти кажа показват и данните в съответните регистри за заболяваемост по възраст.
    Извинявам се,че и аз малко се отклоних от темата.Нека не се отклонявяме и да говориме по същество относно темата която е сложена във форума.

hottie
    Guest
    Добре приемам мнението ти, ама все още си дъжа на моето. :P Малко прекалих може би.Извинявам се ако с нещо те засегнах. Всеки си има мнение,всеки се грижи за себе си.
    Все пак ме е яд за онова момиче.
    Както и да е. Уважавам мнението ти. Стискам ти ръка

Добре приемам мнението ти, ама все още си дъжа на моето. :P Малко прекалих може би.Извинявам се ако с нещо те засегнах. Всеки си има мнение,всеки се грижи за себе си.
    Моля моля.Все пак съм в сферата на Медицината и изказах моето мнение и твърдения на основата на базирани данни.Няма да си правя реклама какъв съм,ника мисля го показва.Ами да малко прекали.Защото аз не съм си измислил нещата,и съм ги базирал на наблюдения на данни от световна и българска практика и на разговори с колеги от различни медицински специалности.Но приемам извинението ти.Всеки има право на мнение.

Imah problemi s cikyla zaradi izvajdaneto na desniq mi qi4nik predi nqkolko godini. Predpisvaha mi kvi li ne protivoza4aty4ni za urejdane na cikyla- legravam, endometril, nqkvi kapki i, ako si spomnqm dobre, na kraq se stigna i do injekcii. Edvam go uspokoih cikyla! I den dne6en mi se slu4va po vednyj godi6no da mi te4e po 20 dni i ginekologyt mi kazva, 4e ne moje da mi otkrie otkyde idva tova kryvote4enie, 6toto sym bila devstvena! E sega ne sym ve4e devstvena- dano sledva6tiq pyt ve4e da moje da me pregleda normalno!!!

hottie
    Guest
    Моля моля.Все пак съм в сферата на Медицината и изказах моето мнение и твърдения на основата на базирани данни.Няма да си правя реклама какъв съм,ника мисля го показва.Ами да малко прекали.Защото аз не съм си измислил нещата,и съм ги базирал на наблюдения на данни от световна и българска практика и на разговори с колеги от различни медицински специалности.Но приемам извинението ти.Всеки има право на мнение.
    Ами то се вижда, че си много ерудиран, което ме кара още повече да споря, защото както казах много обичам.
    И все пак мнозина са ЗА противозачатъчните и мнозина ПРОТИВ. Може да продължим да си спорим. Но просто няма смисъл. Всеки си прави избор.

Не мисля ,че спора е безсмислен.
    Има много момичета ,които мислят хапчетата за безобидни.
    Поне да са ясни рисковете.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Не мисля че някой мисли хапчетата за безобидни. Рисковете ги пише във всяка брошурка,в опътванията и освен това гинеколозите са ДЛЪЖНИ да изяснят на момичетата че могат да имат и странични ефекти. От там нататък е въпрос на личен избор. И извинете че ще се повторя но мисля че е по-добре да напълнееш малко и желанието ти за секс да намалее отколкото да станеш мама на 16.

Слънце, не съм съгласна.
    Като си изгубиш желанието за секс каква е файдата от тия хапчета?
    Има момичета, които не започват да ги пият когато трябва, има гинеколози, които не поясняват. И тогава пак можеш да станеш мама на 16.
    Най-сигурното за мен си остава презерватива, поне ако стане фал ще разбереш, че е станал. Пък ако има алергични към латекс - има и такива, които са от друга материя.
    Но както ти каза - въпрос на личен избор.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

hottie
    Guest
    Никой не е каза, че няма рискове. Казах само да не преувеличаваме и да не ги изкарваме като отрова едва ли не.

Никой не е каза, че няма рискове. Казах само да не преувеличаваме и да не ги изкарваме като отрова едва ли не.
    Никой нищо не е преувеличил.Просто си изказахме нещата такива каквито са.Но на теб явно май не ти харесват - тези неща които казахме и за многото им странични ефекти.Както се казва има една поговорка и тя гласи:Истината боли!

hottie
    Guest
    Никой нищо не е преувеличил.Просто си изказахме нещата такива каквито са.Но на теб явно май не ти харесват - тези неща които казахме и за многото им странични ефекти.Както се казва има една поговорка и тя гласи:Истината боли!
    Никой не е казал, че те нямат странични ефекти. Може да имат , но не се проявяват при всички. Особено ако лекар те следи редовно.
    Истината я знам перфкетно.

Никой не е казал, че те нямат странични ефекти. Може да имат , но не се проявяват при всички. Особено ако лекар те следи редовно.
    Страничните ефекти могат да се проявят при всеки.Никой не е застрахован от тях.Дори и лекар да те следи пак те могат да се проявят.Така,че следенето от лекар няма никакво отношение към страничните ефекти на тези медикаменти.Както по-горе съм казал те могат да се проявят при всеки.
    А ти на колко години си?Просто ми е интересно.

hottie
    Guest
    Страничните ефекти могат да се проявят при всеки.Никой не е застрахован от тях.Дори и лекар да те следи пак те могат да се проявят.Така,че следенето от лекар няма никакво отношение към страничните ефекти на тези медикаменти.Както по-горе съм казал те могат да се проявят при всеки.
    На 22 съм,близо 23 и ги пия от около 4 години.Почти всичките ми приятелки пият и те нямат оплаквания.

На 22 съм,близо 23 и ги пия от около 4 години.Почти всичките ми приятелки пият и те нямат оплаквания.
    Хубава възраст.Ами всеки сам си взима решения какво да прави по този въпрос.Все пак изказахме си гледната точка - аз моята - ти твоята.

hottie
    Guest
    Хубава възраст.Ами всеки сам си взима решения какво да прави по този въпрос.Все пак изказахме си гледната точка - аз моята - ти твоята.

Mnoo mlada ve pie6 hap4eta!!!
    Can I talk, can I speak, and can I lay my head on you, can I choose and can I say- I love you?

Това не е ли тийн форум??
    Абе..ми и то и аз съм на 22 .....

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Не забравяйте че темата е "Защо момичетата които така и така не ползват никакви предпазни средства не искат да пият хапчета?" а не "Защо момичетата не вземат хапчета вместо да използват презерватив?"

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    Не забравяйте че темата е "Защо момичетата които така и така не ползват никакви предпазни средства не искат да пият хапчета?" а не "Защо момичетата не вземат хапчета вместо да използват презерватив?"
    Защото ги е страх и не искат да поемат риск и защото в България не са толкова разпространявани и употребявани като в чужбина.

Град
    зад ъгъла
    Риск има и когато ставаш от леглото сутрин,ама вие не лежите постоянно нали? Най-вероятно да сгафиш с хапчетата е като отидеш в някоя аптека и си купиш тея в най-лъскава опаковка,или просто като ги сложиш като оправдание за някой твой недостатък, до сега от всичките момичета с които съм си приказвал за това,споделят ,че нямат никакви проблеми след като са започнали да вземат хапчета,даже сега са по спокойни защото не треперят постоянно да не е станал гаф.
    Play hard,go PRO!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си