Първоначално написано от
doctors

Първоначално написано от
the_hottie

Първоначално написано от
PILE-666
Ами отдавна съм се осъзнала.
Не дават проблеми при всички,но риска си го има.Никой не може да му убеди в противоположното.
сега като при теб няма проблеми,не означава ,че при всички е така.
Аз не съм против контрацепция от такъв род-но с мярка.
Дразня се ,че им правят такава масирана реклама по медиите лекарите и то е за пари.
Това е както със спиралата Мирена.Която струва около 200 лева.И за която аг-тата получават безплатни бройки при еди колко си сложени спирали(продадени).И нея я изкарват супер,само ,че като се разровиш в нета,други неща излизат наяве.
Ами той и аспирина е вреден, ама се пие нали? Аулина за болки в корема да не говорим , но младите госпожици го пият на поразия по време на цикъл. Всичко е вредно до някаква степен. И храните са вредни.
Просто човек трябва да внимава и да следи добре тялото си. Това, че повечето момичета не са стъпвали на гинеколог или ходят само когато им се наложи си е техен проблем. Затова после имат куп проблеми зад гърба.
Иначе не съм забелязала масово разпространение, даже не се говори въобще. По едно време дори се чудих дали българина знае за същесвуването на подобен вид контрацепция.
Мен ме дразни факта, че малко се говори за други неща, като рак на маточната шийка. Дъщерята на една близка на майка ми,която е едва на 17 и откриха HPV в доста напреднала фаза, защото не е стъпвала на гинеколог. Но от друга страна от къде да знае момичето, като рядко се говори за това. Освен за ваксината тук таме...
Малко се отклоних от темата ама имах нужда да го кажа

Виж сега аспирина не е толкова вреден,а и вече има нови форми аспирин които въобще не са вредни.Даже взимането на един аспирин вечер е полезен за хората във възрастта след 50 години за предпазване от инфаркт.Младите хора да не мислиш,че всяка вечер си взимат аспиринче.Така,че мога да ти кажа че аспирина въобще не е вреден.Аулина също не е вреден необходимо е само по един най-много два аулина на ден да се приемат.Приема се при нужда.Аулин и нимезил са медикаменти които са много добри за болка,и нямат вредни последствия.В храните може да има вредни неща,но в случая да не ядем ли - да умрем от глад освен?Ама голяма пропаганда почна да правиш кой стъпвал и кой не на гинеколог,ако обичаш спри с пропагандата.Всеки човек сам решава кога да ходи на лекар,а освен това си има медицински стандарти в които е описано на какъв период да ходи човек и ако е с оплаквания кога и ако е без оплаквания кога.
Така,че спри с пропагандата.Мога да ти кажа,че не отговаря на истината това което казваш:"Затова после имат куп проблеми зад гърба".
Искам да ти кажа,ако обичаш да спреш с пропагандата на хормоналната контрацепция,на теб като ти харесва пий си я.Недей да насаждаш мнението си че ти искаш да пиеш и т,н хормонални препарати и на другите хора.Всеки сам си преценява.Темата не е свързана с определени заболявания.Така,че ако обичаш не се отклонявай от темата.В случая говорим за друго.Както ти казах многото изследвания в медицинската литература,в световната медицинска литература и в България са доказани резултатите от вредата на хормоналните препарати и увеличаване на риска за заболяване от доста заболявания.Както казах и в предни постове и се обосновах противозачатъчните имат много странични ефекти и изключително малко ползи.Не си струва риска да се приемат.А относно ваксината за Hpv само мога да ти кажа,че цената на ваксината е около 800 лв на една доза,а са необходими три такива Дози.Освен това няма гаранция че като се ваксинираш някога през живота си няма да заболееш от рак на маточната шийка - доказано с медицинските изследвания в чужбина и в България.Това искаш да ти кажа.Ако обичаш не взимай функции които не са в твоята компетенция.
Първо, това не е пропаганда , а
спор. Какво представлява форума? Място, на което хора изказтват мнение относно определен сюжет. Аз по принцип много обичам да споря, и ако не ми се покаже нещо с доказателства и факти не го вярвам.
Второ, моите умения са в друга насока,да така е, но са пряко свързани и с данните, които ми излагаш тук. Смея да твърдя, че не са вярни - или то поне са преувеличени.
Трето, относно ваксината не казвам , че е задължително да се слага, знам колко е скъпа и знам колко предпазва. Имам предвид, че трябва да се говори за самото заболяване повече, за да могат момичетата да са наясно с рисковете и да се прегледат на време. А не да им съобщят, че имат ПАП 4 и айде да ги оперираме.
За аспирина съм склонна да се съглася, но не и за аулина. Може да се отрази неприятно на стомаха - личен опит.
И последното, което искам да кажа е, че една част от лекарите мислят като теб(относно противозачатъчните) , а другата като мен. Това е като при философите. Всеки си има различна теория и разсъждения.Всеки вярва в нещо различно. Затова този спор ще е безкраен,поне засега.