Цитирай Първоначално написано от WaKo
Отговорността за пазенете в една връзка е и на двамата, но според мен един човек винаги първо трябва да отговаря сам за себе си - и от тая гледна точка за мен момичетата на първо място трябва да са отговорни за това да не забременеят - вярно, че те сами не могат да забременеят, ама и ние не можем сами да ги забременим. Така че според мен всеки трябва първо да се погрижи да предпази сам себе си и тогава да разчита на другия - аз ако не искам да рискувам си слагам презерватив - друг вариант няма за мъжете. За вас има и други варианти, които в някои случаи са по-удачни, в някои не, но точно това е идеята на тая тема - защо се отбягва един от най-удачните и сигурни варианти
Добре, че моят мъж разсъждава другояче. В началото даже като съм била с хапчета пак е слагал кондом. И на въпроса ми защо, той отговаряше, че за това, че не си държи оная работа където трябва и не я вади навреме не съм виновна аз, а той. Той иска да ме пази, за да е сигурен. Все пак човек на себе си има по-голямо доверие. Факт е, че сега не ползваме презервативи, но като правя пауза само го уведомявам и той си купува. Нито мърка, нито нищо. Все пак от 12 месеца 9 съм на хапчета, а 3 на празерватив. Смятам, че отговорносттае поделена.