- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Какво означава да си фешън ???
Лелеееееееее, забравих най-важното бе! Трябва да имаш очила-ама не от онея стил "Матрицата", ами от тея дето ти закриват 3/4 от лицето!![]()
What you give is what you get!
i kfo az kato si izpravqm kosata i nosq gotini o4ila zna4i sam feshanka.TAKA LI????????LELEEE MI AZ PO-DOBRE DA OTIDA DA SE GRUMNA NQKADE TOGAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!Първоначално написано от the_hottie
![]()
![]()
NEEEEEEE...
I don't want to be anything other than what I've been tryin to be lately
All I have to do is think of me and I've peace of mind
...
ne ti mai ne6y ne razbira6.i vuob6e ne moje6 da tvurdi6 4e sam feshanka prosto z6t ni6o ne znae6.celta ti e da se zaqde6 s nqkoi.i otkade znae6 4ee obojavam house ,a posle go ydrqm na ky4ek.axaxaxaxaxПървоначално написано от sant
aaaaaa da ne zabravim.Nosq ''djuvkiii''.E kak???bez tqh ne mojee.
![]()
ae 4e trq da si sloja caisite i da se snimam.ei sa 6e vi pusna edna snim4ica da me vidite kfa fie6anka me napraihte![]()
![]()
![]()
Mislq 4e mort go obqsni nai-pravilno![]()
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
И да не ги сваляш,ако ще и сняг да вали !Първоначално написано от Desi_etnies
прическата задължително да е Драгън'с киссПървоначално написано от Desi_etnies
![]()
...
Ами всеки си го разбира различно.Моето мнение е ,че да си фешън означава да си модерен (да се обличаш според модните тенденций,прическата ти да е модерна и др.).Някой хора приемат за ФЕШЪН емотата,хипарите и др.Други хора разбират ,че ФЕШЪН означава да си с странен цвят на косата или шантава форма,с ярък грим и високи токчета.Разбирания различни,но аз изказах моето мнение.![]()
Come on and save me I am loosing my touch day after day coz i miss you so much!Come on and save me i am loosing my mind waiting and waiting for you to be mind...
ЦЕНЗУРА
2 точка от правилата
moderated by Coki
За България понятия като FASHION и МОДЕРНО са силно изкривени,през призмата на "висшето" общество на чалгаджийки и разни световно неизвестни дизайнерки.Голяма част от населението са с странен манталитет който няма как да се промени за 1 ден.Те решават,че са много модерни купувайки си дрехи като на другите."Модерните" цветове за сезона... Пример: Пазара на дрехи се наводни с жълто.... и нали трябва да са "модерни" се обличат целите от горе до долу или най-малкото чанта и обувки (жълто,лилаво и тем подобни),но нали за да си Фешан всичко трябва да ти се връзва.Голяма грешка! Явно понятия като контаст са малко известни! И все пак всеки сам избира своя стил.
Nqkoi jeni sa rodeni da badet Emblemi i da sa na varha,a za drugite ostava Nelepata uchast da gi kopirat!
+1Първоначално написано от the_hottie
Аз възприемам т.нар. фешъни като хора без собствен стил,които се водят от модата и всички до един са еднакви..
{ Георги the one ♥ }
...........run MF run ;]
Че какво им е на очилата с големи стъкла? Аз също имам и много си ги харесвам. Освен това, къде ли не се изписа колко са модерни, но аз не си ги купих заради това, а защото ми харесват... Попринцип лично аз, не следвам никаква мода, обличам се така, както ми харесва и ми е удобно. Стига човек да има ясно изразен стил, който му харесва... Какъв е проблема? Не е нужно да следваме някакви измислени тенденции, които носят в Холивуд и не знам си още къде. Красотата е нещо дълбоко лично и тя не може да бъде изразена, ако не си изградил свой собствен стил!
P.S: Мисля, че това е ФОРУМ, а не дебат... Всеки си има мнение по въпроса и не мисля, че ще го промените по някакъв начин... А като се връзвате на простотиите на някакви пикли недорасли... Още по-зле![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
По-скоро се водят от една измислена мода.Първоначално написано от buttertoast
ne iskam da obijdam i da se karam s nikoi no za6to vsi4ki govorite samo kak bili ednakvi fashionite ? emotata ne sa li ? ili 4algarite s rusite kosi i si4ko ostanalo ili metalite tva si e stil kefi gi taka se obli4at
Може повече от вас да са го чели, но понеже е по темата.....
И в момента фешън са хората с кецове, коса на етажи с бретонче, едни големи очила и някоя друга "оригинална" маркова дрешка....Как да бъдем фешън?
Здравейте! Ако слОчайно сте се захванали да четете това, то непремено вие сте смотан /тъп/ грозен/ дИбел/ дебил/ недоволен и искате да промените нещо в себе си. Ако е така, смятам че сте попаднали на (не)правилното място. И все пак надявам се мойте съвети да бъдат полезни да младото подрастващо поколение, което непремено иска да бъде ФЬЕШЪН!
Урок 1:
Външен вид
За да бъдете фьешън трябва да се обличате като фьешън човек. Слагате си дънките, тениската с някоя метъл група (имам една много яка тениска на Nightwish), обувате си кецовете и излизате по главната!
Наблюдавайте. Какво виждате...? “Уау”- ще кажете вие – “Всички са еднакви”.
Така е. Вие сте прав/а. Независимо дали сте момче или момиче модата е горе-долу една и съща. Да започнем с очилата ( цена 10-20 лв ). Не се притеснявайте ако очилата се доближават по вид и размер до маска на електроженист. Това е фьешън все пак, Очилата трябва да се носят НАВСЯКЪДЕ!!!
Прическа:
Наблюдавайте фешънчетата по улицата. Направете си прическа като тяхната. Пуснете си опашчица и бретонче. Отстрани се минете 1-ви номер с машинка, сложете МНОГО гел. Ако косата ви е мазна и черна още по-добре. Никой не обича кестеняви или естествено руси фешъни! Ако искате можете да си боядисате косата, но ТРЯБВА да си личи че е боядисана. Иначе може да си навлече гнева на фешън обществото. Комбинирайте прическата с очилата тип “Мухата цеце”.
Облекло:
Така, драги начинаещи фешъни, навлизаме в сложна материя... Да започнем с якето. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е черно и с ОГРОМНА качулка с пухче и отзад да пише Energie. Ако вашето не е такова, можете да се примирите с факта, че ще си умрете девствен смотльо…
Дънките трябва да са изтъркани, пробити с петна от кафе, кетчуп, горчица, следи от изгаряне и други такива екстри... Консултирайте се с други фешъни, които ще ви насочат.
Тениски/блузи:
Тука дизайнът зависи ИЗЦЯЛО от вас. Важното е основният, розов цвят, да се връзва с другите цветове, които също ще са толкова ужасни. Желателно е блузата да няма качулка и да ви е по тялото, а тениската да е размер S при положение, че носите L да кажем.
Обувки:
Адидаски... от грозните модели.
Възможна е вариация с боксьорски ботушки, в които да си врете дънките.
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не си взимайте зимни обувки (Geox например), боти или кецове. Те са за нефешън пипъли!!!
Урок 2:
КОлтурЪ на Фьешън УбществотУ:
Музика:
Чалга! Вие се прекланяте пред гения на Гергана, Азис и Камелия. Имате поне 2 стени с плакати на Мара Отварячката.
Задължително трябва да претендирате, че слушате мУдерна музика (за момента това е хауса). За да се броите за върл хаус маниак е нужно поне веднъж да сте слушали Lucky You (puke). Ако пък я имате и на телефона останалите фешъни ще си помислят, че разговарят с някой полу-бог (ако са глупави могат да ви сметнат и за цял бог)!!! Слушате си хаусче и междувремено отскачате до Палмите или Чака-рака.
Личен живот:
Момичета:
Ако не сте си направили сефтето преди да навършите 12 или НАЙ-МНОГО 13 вие сте стара и задръстена консервативна мома!!!
Момчета:
Вземете броя на момичетата с които сте спали, съберете го с броя на чек**те, които сте си избили (събираме, в случай, че броят на момичетата е нула, иначе щяхме да умножаваме). Ако все пак като един фьешън человек сте топнали чушката умножавайте. Какво получихте? Няма значение. Отсега нататък това е броят на вашите завоевания!!! Когато се сетите добавете още някоя бройка. Нека този девиз ви мотивира:
Куцо, кьораво, сакато – бройката е злато!!!
Как да се държим в нета:
Горният девиз се отнася и до бройката на френдовете ви в скайп. Намерете си стила на писане, например ЕтО тАкА е По-ДоБрЕ, нЕ сМяТаТе Ли?
Изберете някакъв як ник. Давам примери:
FaShIoN SoLdiEr*(AddicTeD TO CocaINE)
Илюжън....
BIGOTTI
Или класиката в жанра:
Gotin_pld17_m_tyrsi_f_za_ SEX!!!
Вредни навици:
Четене на книги и учене на уроци... LOL! Базик ве .
На ден се пуши по 1 стек цигари без филтър, познати като Арда Качак![]()
JUST DANCE!!
В буквален превод от английски език FASHION означава:
I. 1. начин, маниер
2. мода (и рl), стил, фасон, кройка
3. светско/модно общество
II. 1. оформя (ва) м (in, to, into), придавам форма/вид/фасон на
2. тех. формовам, придавам исканата форма на (чорап и пр.), изработвам, фасонирам
3. приспособявам. нагаждам (to)
Преводът е взет от речник.
Според мен в момента много момичета и момчета се водят по някаква "мода",която самите те не разбират.Някои смятат,че да си така наречения "fashion" трябва да носиш скъпи дрехи и обувки,други пък мислят,че това са момичета с къси полички,блузи с дълбоки деколтета,големи очила и коса с обем до небесата.Всеки има различни разбирания относно това.Нямам нищо против никого и не смятам,че аз съм човекът,който трябва да дава оценки за това кой как се облича,но все пак реших да напиша това,за да изразя и аз мнението си.![]()
Нямам нищо против добре изглеждащите и поддържащите се момичета и момчета стига всичко,което правят,за да изглеждат добре,е направено с мярка и стил.Най-малкото-поне цветовете на елементите от облеклото да си пасват.
И пак-всеки има свой собствен вкус и стил на обличане.Вярно,че някои доста се оплитат в стила и вкуса си ( което определено повлиява на външния им вид ),но какво да правим-и да ги осъждаме,и да ги критикуваме какво ще постигнем? Най-много да пуснат някоя друга тема срещу метълите,емотата и не знам и аз срещу кой друг.
Приятна вечер!![]()
абе някой пишат че фешън са тези които слушат чалга еми аз като слушам да не сам фешънбьти тъпото разсъждение
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Fashion си го казва... мода. Човек, водещ се все по модата. Дотук добре.
Само че.. фешъните в България. Напълно изопачават представите ми за понятието "fashion" вече.Ако бяха такива, каквито си ги представям по понятието "fashion" всъщност, нямаше да имам нищо против.
Ама какво е фешън в БГ? Човек, който:
- уж слуша House music (а какво общо има това с модата?), но невинаги - по "Планета" ТВ не пускат.
- пише Ей ТъКаЪъ
- се хвали с това колко богат бил баща му, колко евро на ден получавал и т.н.
- се гримира, сякаш е боядисвал стените в цветовете на дъгата, ала за нещастие от глупост е изтървал кофите върху себе си.
- се прави на муха (говоря за гигантските очила)
- и е без глава.
- който едно временно е и имо, и сийн, и неко, и генгстър (рапър), и ФЕШЪН ГЪЗАР (еее, къде без това!
).
Макар че за мен тези хора не са fashion-чета. Има къде-къде по-свестни индивиди, които пак са почитатели на модата, но не изпълват изредените от мен критерии.За мен човек, който отговаря на точките, е ТЪПУНГЕР.
Може да не си фешънка,но си тъпа ЧАЛГАРКАПървоначално написано от KuKla Na KoNcI
![]()
Първоначално написано от comics
отностно момчетата..за мен са чисти жени..еми дам,че те се грижат повече за външния си вид от нас бе![]()
![]()
Желязна Девица
+1 тип мухата цецеПървоначално написано от Desi_etnies
![]()
Желязна Девица
Значи от мненията ви разбирам следното :
Който харесва хаус - не е вярнооооооооо
Който носи маркови дрехи - от пазара саааа
Който носи големи очила - смешен е
Който се гримирва - е грозен
Ето моето мнение :
Може някой наистна да харесва хаус музика!
Може наистина да има достатъчно пари за да си купува хубави дрехи!
Може големите очила да му приличат!
Може просто да иска да прикрие някои несъвършенства по лицето си !
![]()
![]()