- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какви реформации бихте въвели в образованието ?
Интересна тема подхващаваш, която ме хвърля в размисли относно значимостта на образованието и мястото на училището, начинът по който то се възприема от учащите-просто като една институция или като нещо много повече.
Няма смисъл да се заблуждаваме относно качеството специално на средното образование.В половината от гимназиите, цари тотална анархия.Всеки прави и отсъства с повод и без като после си извинява отсъствията посредством фалши медицински бележки.Да разбирам на всеки може да се случи, но важното е тази схема да не се превърне в порочна практика.
Така, но все пак, всеки прави своя избор, сам за себе си решава, каква роля би трябвало да заема училището.До колко редно е да прекарваш половината от часовете в най-близкото задиммено кафене...
За мен са важни не само знанията, но и личността на един човек.Голяма част от нея се формира именно в училище.Когато обаче няма подходяща среда за развитие, човек остава на едно определено равнище или пък по-лошото започва малко по малко да деградира...
Та според мен е много ценна възпитателната роля на училището, осигуряваща стабилна основа, гарантираща по-лесното освояване на нови знания.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone