Ами в паркура винаги има опастност от всичко. След време малко или много ще имаш проблеми, но въпроса е да са колкото се може по-малко. Значи болките които имаш при vault-овете са може би заради техниките ... искат се много тренировки да усвоиш нещо до такава степен, че да се чувстваш комфортно докато го изпълняваш. Аз досега практикувах Free run, но напсоледък салтата започват да си играят лоша шега с мен и смятам да спра и да се насоча към чистия паркур, понеже до някаква степен е по-безопасен (поне за мене) от салтата ... те трябва да се учат в зала, а тука просто нямаме ... ;\ Но като цяло, дали ще можеш да ходиш след 30-40 години зависи само от това как тренираш. За да скачаш било то от 1 метър или 5 е необходима техника, която като изградиш просто няма да имаш проблем. Става въпрос за приземяването и рола, понеже всеки може да се хвърли ей така ... както се казва ... Flying isn't hard ... landing is ..
Човче, скайпа ми е momchil-92 , що не ме добавиш и да си полафим малко за спорта ... ще ти споделя каквото знам, обаче и аз не съм много навътре с нещата ...