В конкретния случай мисля, че по-добре би било, ако авторът уточни само двамата ли ще са с това момиче, или ще има и други.
Важно е, защото:

Ако сте само двамата... тя да танцува на дансинга сама, а ти да пиеш отстрани... верно някой друг може да я забърше. ^^ И докато се усетиш тя да танцува в/с някой друг. Греда. Особено ако си падаш по нея. От друга страна пък тя може да не иска да танцува сама и да я е срам. (Примерно забелязала съм, че когато отидем с приятелки на дискотека, ако сме трезви всички, трябва да мине известно време, докато започнем да 'кършим' тела на дансинга... и ако едната е започнала /се е пресрамила (?!)/ да танцува, една след друга започваме. (Принципът на ходенето до тоалетна при момичета... важи с пълна сила и тук. ^^)
Таа мисълта ми е, че може да иска да не танцува сама, а да има нужда и ти да се 'клатиш' (?!) до нея. За твое улеснение гаврътни нещо на бързо, поогледай се наоколо... и се мести от крак на крак с лееееееко (!!!) приклякане от време на време. Имам приятели, които буквално само се клатят до масата, и дооооооста повече, които седят и гледат 'тъпо' отстрани. Въобще не разбирам на тия 2рите к'во им е забавно в дискотеката като даже и 'мадами не забиват'.

Ако обаче ще сте тя, ти и още дузина други, въобще да не ти пука. Ако искаш танцуваш - ако искаш не. (Но още важи в сила варианта някой да я 'забие' под носа ти.)

Ако решиш пък да 'танцуваш' до нея в ритъм, все пак наблюдавай я дали случааайно не прави гримаси тип "тоя що така се клати" или да ти се подсмихва под мустак. (?!) ^^

Но във всеки случай се отпусни, не е толкова слоооооожно колкото го описах пфф.. Отиваш да си правиш кефа в крайна сметка, че то и в приятна компания. Не се стягай толкова.