- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Рок групи.. ;)
Наистина Green Day имат леееко приближение към пънка,но пък като ги сравниш с Sex Pistols(например)ще откриеш известни разлики...![]()
Prav si- onova si be6e ROCK!!! I blagodarq na gospod 4e me sytvori v tova vreme, ta pone malko mojeh da usetq duha na tova vreme, i mnogo dobre si spomnqm kak ba6ta mi me u4e6e vinagi da pomnq Jimmy Hendrix i "Hey Joe" ili Deep Purple i "Soldier of fortune"... I blagodarq na Gospod, 4e nqkoi ot tezi grupi jiveqt i dnes i 6te moga da gi vidq v Bulgaria, kakto minalata godina vidqh Glenn Hughes v moeto malko grad4e- TOVA se kazvat SPOMENI!Първоначално написано от oTPoBHa
Can I talk, can I speak, and can I lay my head on you, can I choose and can I say- I love you?
http://www.youtube.com/watch?v=U74j1...eature=related
това дете е по-кораво от всичките ви нео лайна взети заедно
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Znae si detencetoПървоначално написано от _SL_
![]()
A ot neoto- za neo metala nqmam dumi kolko typo mi zvu4i tova ne6to, osobeno Linkin park!!!
Can I talk, can I speak, and can I lay my head on you, can I choose and can I say- I love you?
не съм споменавал нищо за Нирвана първо.Знам че са гръндж,посещавам Уикипедия доста често и знам че и там послагват,но да-Нирвана са гръндж,въпреки че повтарям -не съм споменавал нирвана.Първоначално написано от Your Nightmare
Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...
п.п. не съм пънкарка и не съм наясно с пънк културата, но елементарни неща се забелязват..
Prav si- onova si be6e ROCK!!! I blagodarq na gospod 4e me sytvori v tova vreme, ta pone malko mojeh da usetq duha na tova vreme, i mnogo dobre si spomnqm kak ba6ta mi me u4e6e vinagi da pomnq Jimmy Hendrix i "Hey Joe" ili Deep Purple i "Soldier of fortune"... I blagodarq na Gospod, 4e nqkoi ot tezi grupi jiveqt i dnes i 6te moga da gi vidq v Bulgaria, kakto minalata godina vidqh Glenn Hughes v moeto malko grad4e- TOVA se kazvat SPOMENI!
Първо това е тя.Забележи казва не съм пънкарКА,иначе съм съгласен с поста й,но не виждам смисъл да пишеш Пърпъл И Хендрикс ,и по една тяхна песен,ние които ги слушаме се сещаме.И няма смисъл да благодариш на там онова митично създание,което спомена,защото повечето от тези групи вече ги няма,а е останала тяхната музика.Което всъщност е най важното.Действително изказването че истинския рок е от 60-те до 80-те беше най-правилно, а който не е чувал групи от тогава или съответно техни песни,не е слушал истински рок.А що се отнася до стиловите в метъла там е истинска лудница ..От новите групи постоянно се намират такива които са убедени че са открили топлата вода и стилът им е уникалаен и бла бла бла бла => (заключение)Да хванаете 10 човека с повече опит с метъл музиката,едва ли и десетимата ще споделят едно мнение за стила на някоя група дори толкова нашумяла като Мейдън или Металика примерно.И в крайна сметка ще се получат смешни спорове от сорта на тези тук и съответно на тези които имаше преди в подобни теми от сорта "Каква музика слушате" ,"Кой е любимият ви стил(в метъл-а и т.н)","Какво мислите за метъл групата - "някоя си там" " и т.н.Мился че изчерпах заедно с другите които писаха постове темата,а който продължава да пише просто му се спори.
You motherfuckas just leave me be
Ya could never give me cure for the pain I feel inside!
I believe in armageddon, I've been baptised in alcohol
I'm embodyment of antichrist
I'm living for my own demise
Mr.BIG, Tak Matsumoto Group, X-Japan (makar da se vodi metal no...) , Def Leppard, Guns n roses, Foo Fighters and moree...
Ta.. tova sa nai-slu6anite ot men..![]()
Makar 4e da vi kaja.. az sym pove4e fen na Melodic / Death i Trash Metal =D>![]()
![]()
![]()
GenerationF, trash метъл ли слушаш? xD
Не се спираше пред нищо и имаше сърце от лед.
Не чувстваше ни радост, ни болка, нито мъка и тъга.
man.. ti ako razbira6 trash kato bokluk... "bravo na tebe"Първоначално написано от Winter Madness
ama ako ne si 4uval za janra Trash Metal.. to togava... nz 6to jivee6![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Живея, за да казвам на такива като теб, че такъв стил няма.
Не се спираше пред нищо и имаше сърце от лед.
Не чувстваше ни радост, ни болка, нито мъка и тъга.
Aerosmith,Deep Purple,Rainbow,Pink Floyd,Guns n' Roses,Black Sabbath(дам,хеви са,но от части са и хард рок),Whitesnake,Dio,Scorpions,Qween,MOTORHEAD( как да не са рок,кво са тогава?) най-вече и така нататък.От българските групи-Ахат,Тангра,БТР,в момента съм на вълна Сигнал...Някой беше споменал Кокоша Глава в по-предните страници-минали са те покрай рока.БГ пънк,радват иначе.
Ъъъ рока не произлиза от блуса,ми от бийта,по мое мнение...А колкото до Грийн дей-е точно пънк не може да се каже че са във никакъв случай.Я сравнете Били и компания със Exploited примерно.
Токио Хотел-РОК!?![]()
Токио Хотел според мен се опитват да правят рок,ама май нещо много не им се получава...
А иначе Тhe exploited са пънк-нямат нищо общо със стила на Токио Хотел![]()
Queen,Deep Purple,Beatles,Kiss(отчасти),Europe и дуги![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Класически Рокендрол - Елвис Пресли, Чък Бери, Литъл Ричард, Бил Хейли, Ричи Валенс, Еди Кокран, Бийтълс(донякъде) и много други.![]()
![]()
И всичко що е рок от 60те до 80те години на XX век. От 90-те нататък качествена музика много рядко се създава![]()
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock 'n' roll
Rainbow, Scorpions, Aerosmith, Europe, Bon Jovi (старите работи), Whitesnake, Uriah Heep![]()
You better run my darling
it's fear
it's now or never, nothing's real
keep your hands away, it's mine all mine
Scorpions , W.A.S.P , Bon Jovi , AC/DC ,
Златни! а W.A.S.P показаха отново в Ловеч че са невероятни.![]()
Awe ti normalen li si? Green Day sa punk!! I ne se kazva Ebanescence, a e Evanescence![/quote]
toi te pliue,ti misli6 4e dyjd vali![]()
![]()
Да не говориш с човек,с когото може да се говори, значи да изгубиш човека;да говориш с човек,с когото не бива да говориш, значи да губиш думите си.Умният човек не губи нито човека,нито думите си.
Thrash Няма такава музика ВТФ?
Братле чуй Слеър например.......и ще разбереш има ли траш нема ли траш![]()
![]()
![]()
Entombed For live
IIII love this topic![]()
Много обичам като дойде някое единайсетгодишно и каже, че слуша рок - Токиото, Линкин, Еванесънс, Найтуиш... Ми да, ми да. Ама някак си доста забавно изглеждат тия пънещите се правежи пред класиките, които доста хора споменаха, и част от които ми киснат на ника и подписа. А и сдухано тийнче, което реве колко му е нещастен живота, НЕ е рок. Това е рок. <-- цък там. Потен, див, страстен щастлив олигофрен. Т'ва е рока.
п.с. И все пак има наистина свестни "нови" групи ( "нови" разбирайте от 90те насам) - Nickelback, Monster Magnet, Five Horse Johnson...
Аз най-много харесвам "Lovex" и въобще финландския рок- "HIM", "The Rasmus", "Uniklubi", "The 69 Eyes", "Children Of Bodom", "Nightwish" и много много други....
Но "Lovex" са ми абсолютните фаворити!
\rock/Първоначално написано от lsd43
Иванчо имал странна болест-всеки път когато запалел цигара пред баща си му потичала кръв от носа...
Whitesnake
За мен те са велики !
;]
Dire Straits!На 6 юни вокала им,Марк Нофлър ще пее в София!![]()
Лелелелелееееее ..... Green day & Tokio Hotel били пънк,рок ... луди ли сте бе ... това си е чиста чалга... Ебанесънс също
![]()
А любими рок групи - Kiss , Guns N' Roses , Whitesnake , естествено и Queen , Deep Purple , Beatles , Pink Floyd ,Scorpions ии да това са. :]
emo_kid_shadow ... абе душо представата ти за рок е много яко збъркана![]()