- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 0,(9) ~= 1?
Малеее мн дразниш ама много...нали за да го умножиш във тази задача която си написал трябва да му фиксираш някаква стойност а не 0.9999...... ?А сиг ли си че разбираш какво пишеш или само даваш копи пейст?Както и да е няма да се занимавам повече...
Зле си много...Първоначално написано от 5StaR
Ако даскала ми по математика те види, ще те запуха с шамари.
Как така от едната страна на уравнението ще си вадиш едно число а от другата друго? И как така приемаш разни неща? Приличаш ми на една саученичка , която решава задачи по геометрия, като сама си измисля теореми и си добавя неща в условието![]()
Тъпак...
Само не ми казвай, че не съм прав, щото ще станеш още по смешен.
0.9 НЕ Е 1.
В момента си ми толкова смешен, както когато някой се опитва да смята без закръглено Пи или със закръглено Ги.
Majestic12,ако даскала ти по математика го запуха с шамари,значи трябва да си изяде дипломата.0,(9) = 1 !!! Има множество доказателства за това..Например 1=9x1/9 -> 1=9x0,(1) -> 1=0,(9) -> не си прав.Доказвали са го далеч по-умни от нас хора,като Ойлер,например.Тоест,така като си го написал - си прав. 0,9 не е 1,но 0,(9),което е коренно различно,наистина е 1.(точка)
Някои хора вярват че футболът е въпрос на живот и смърт. Много съм разочарован от това твърдение. Мога да ви уверя че е много, много по-сериозно.
Говорех окрасено бе, ебаси! Ебавах се, както и да е...Първоначално написано от Eric`Draven
Само най ми е интересно, как автова си прави разни математически действия без да ги разбира.![]()
Ако станеш сервитйорче, много ще ги мамиш със сметките
Всъщност, мразя теРазвали ми цялата караница, която исках да породя, изградена на неверни факти
Ебаси и без това съм с мензисно състояние, ами ти го и подсили! Дейба, сега с друг трябва да търся да се заяждам
![]()
Хаха прощавай тогава,my bad![]()
Някои хора вярват че футболът е въпрос на живот и смърт. Много съм разочарован от това твърдение. Мога да ви уверя че е много, много по-сериозно.
Хаха чакай малко х е равно на 1 , а не 0,999 в преиод.
Освен това имаш формулата:
100.х = 999999 до тук окей, обаче като вадиш х трябва да извадиш 0.9999 в перпиод и тогвава задачата ти се получава -
100.х - х = 999999 -0,999999 = 999998,111111
Или нещо такова.
1 мента + 1 мастика = 1 облак!
НАЗДРАВЕ!
Grumpy old madman
Canis_Dirus,от `сичко дето се е изписало в тая тема,ти си най-прав.![]()
Кажи ми къде е логиката на това да ПРИЕМЕШ, че х = нещо си и след това да получиш друга стойност за х...Първоначално написано от 5StaR
В математиката няма приемания, неприемания... Освен в геометрията като решаваш задача с доказване на противното. В алгебрата няма приемания. Имаше един такъв бъзик, пак с приемане, чрез което се доказваше, че 1=2, но висчки знаем, че 1 не е равно на 2.
Логиката е в т'ва да докажеш,че двете стойности са равни![]()
Първоначално написано от 5StaR
аз попринцип съм скарана с алгебрата, но и на мен не ми изглежда правилно ..
1во както казаха всички неможе да приемаш стойност на число за да намериш въпросното число .
2ро Приетата стойност на х важи като число за едната страна и като х за другата .
3то доколкото разбирам логиката ти ти не само можеш да 'докажеш' че 0,(9) = 1 а и ,че 123456788.(9)= 123456789 и ако решиш по този начин уравнението ще се получи далеч по различен резултат .. ето го и него :
приемаме , че
123456788.(9) е равно на 123456788.999
Ако X=123456788,999 и го умножим по 10 става
123456788,999 x 10 = 1234567889,99 сега изваждаме x или иначе казано 123456788,999/123456788,(9)
0 = 1111111100,991
ии сега .. вярно ли е или не ? ;]
и сега по 1ви геометричен признак (2 лъжи и доказателство) ти доказвам че лъжеш
![]()
X=0,99999...n nqma znachenie kolko .. nali?Първоначално написано от w0sh
x=0,999 primerno ti umnojava6 i 2te strani po 100 taka li? i stava
100x = 99,999...n, a ne 99,000 za6toto 4isloto e v period zad devqtkite idvat novi devqtki
Vsichki pi6ete 4e 0,9 =/= 1 vqrno e. OBACHE 0,(9) demek period e =
dokazano e matematicheski.
PS. Kak da ne moga da priema stoinost che x= ne6to si, razbira se che moga= kak se re6avat sistemi ot uravnenq ? Priema se che x= y+2490 q248y6 edi kvo si i se re6ava sus zamestvane..
The Spark
Ne sa ti verni smetkite... Az reshavam uravnenie kato matematicheski ne promenqm 2te strani, az umnojavam i lqvata i dqsnata v slu4aq ti umnojava6 novopolu4enoto ti chislo X.10 i sled tova izvajda6 stariq X, koito ne e umnojen po 10..... ako go pravi6 vqrno 6te ti se polu4iПървоначално написано от InnchetO`bE
1234567889,999 - 1234567889,999 = 0....
The Spark
аа забравих също да ти кажа , че ако беше равно на 1 то тогава нямаше да съществуват периоди![]()
по тази логика 0=0 => 1=1 => 0,(9) ≠ 1Първоначално написано от 5StaR
![]()
Аз съм абсолютно саката в областта на математиката, така, че за мен и 0, (6) приблизително=1![]()
Като ви сяпам сложните сметки се комплексирам, честно...
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
InnchetO`bE,защо да не съществуват периоди?Просто 0.(9)=1 Всички останали периоди са си нормални периоди.
Не знам дали си видяла моето доказателство... ето го и него още веднъж : 1 = 9x1/9 => 1=9x0,(1) => 1=0,(9)
То не е мое де,просто го бях написал по-назад.И те така!
По логиката да,но точно това доказват сметките, че 0,(9) = 1 ... , а както казах по-горе сметките са ти грешни ( incheto``be)
Това се опитвам да ви покажа..
The Spark
аз само на логиката си вярвам така че каквото и да ми кажеш не може ли да се докаже по логичен път за мен не е вярно и точка![]()
Нищо не съм казал за логиката, казах за математиката а тя го доказва :P
The Spark
При системи с уравнения ти не приемаш а заместваш... има разлика фъктард. Това е възможно най малоумния начин за решаване обаче ;р
Има да си смяташ с часова една проста сметка...