- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 0,(9) ~= 1?
Според вас 0,999..n или иначе казано 0,(9) нула цяло и 9 в период равно ли е на 1?
Помислете малко, пък после ще дам отговора...
The Spark
Май не еНикак ме няма в математиката, ама ми е интересно, пиши ми на ЛС отговора плз
![]()
![]()
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
не е равно (според мен)![]()
Не Е вЯрнО, чЕ сИ На мОеТо НиВо ... Ти сИ нОмЕр 2 , а Аз НомЕр 1 [!][!][!]
Ми по принцип за такива числа , които са в период се казва, че са ПРИБЛИЗИТЕЛНО равни на най-близкото цяло число.В случая 0,9999... е изключително близо до 1 и може би някъде в безкрая от девятки се допълва до тая единица.... Уф,объркана работа,усещам,че има някаква уловка тука ...Очаквам скоро да пуснеш отговора.
![]()
~1
...
priblizitelno ravno na edno. Priema se v 11 klas, che e ravno na edno, ako mi govorish za granici![]()
Първоначално написано от Say It Right
дай отговора де
по темата - мисля като горния пост
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
Приблизително равно да,но само равно-нетака мисля аз де..
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
зависи за коя наука ти трябва...на практика 0,99999 не е 1, защото му липсва цялост и завършеност...обаче в някои науки може да се приеме за 1 без да има някакво значение
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Ето ви го решението .. за да го демонстрирам по лесно да приемем, че
0,(9) е равно на 0,999
Ако X=0,999 и го умножим по 10 става
10x=9,999 сега изваждаме x или иначе казано 0,(9)/0,999
10x-x=9,999 - 0,999
9x=9
x=1 =>
0,(9) = 1 Enjoy
0,(9) e равно на 1
The Spark
^ А защо извършваш точно тези действия?
Не се заяждам,може и да си прав,питам от любопитство.
Но според мен не може така да умножаваш делиш,прибавяш и изваждаш разнички числа,докато не стигнеш до определен отговор.
И как изобщо можеш да изваждаш от число в период????????!?!
Дори и да ми обясниш - математическия подход,няма да има много смисъл,защото 0,(9) не е равно на практика на 1.Виж,математиката е абстрактна наука,там може и да се намери обяснение за този феномен,но ако се занимаваш с физика (практическа математика),не можеш така да си закръгляш нещата,защото ако работиш с други по-големи числа и ги умножиш по 0,(9) ще ти се получи много по-нисък резултат,отколкото като ги умножиш по едно.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Познах![]()
![]()
![]()
![]()
...
Нищо не съм закръглял... все едно е дали ще умножа по 10 или по 1000 отговора е един и същ ако е по 1000...
1000x=999,999....n -1
1000x-x= 999,999....n -0,999....n
999x=999
x=1...
Принципно и аз не го вярвам, но математически погледнато е така
The Spark
Чакай малко ве, момче... Ти изваждаш х и 0,999 в период...Първоначално написано от 5StaR
Следователно ПРИЕМАШ, че х = 0,999999 и 9 в период. Тогава как х=1?
Кажи ми как ще приемеш стойност за х, за да намериш друга стойност за х...
Много по-лесно щях да излъжа хората ако бях казал
1/3 = 0,3333
2/3 =0,666666
3/3 = 0,9999999, но 3/3 = 1.
А ся де... В това грешка няма, докато в твоето уравнение всичко е една феноменална глупост xD.
В твоето трябва да ПРИЕМЕШ една глупост, за да получиш друга глупост. Аз нищо не приемам, работя с факти.
az znam pak edin 4etiriagalnik ima 4 agala kato mahnesh 1 i stavat 5xaxaxa
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Първоначално написано от RAWRRR
Mnogo sum suglasna s teb i poslednite nqkolko reda v obqsnenieto ti. Su6toto vaji i za finansovata matematika - nqma6 pravo da zakruglqva6 4islo (naprimer lihven procent) pri polojenie, 4e posle 6te go izpolzva6, za6toto razlikite v rezultatite pri zakrugleno 4islo i 4islo v period naistina sa mnogo golemi.Spored men mnogo zavisi kude 6te izpolzva6 4isloto i togava re6ava6 dali da zakruglqva6 ili ne.[/b]
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Още в началото приехме че x=0,999....n няма значение колко . След това умножаваме 2те страни по 10 = уравнението не се променя , след това изваждаме "x"или иначе казано 0,999...n и от двете страни, уравнението не се променя.. след това просто математическо действие което се извършва в 3 клас и се получава..Това го гледах в един форум всички получават толкова... Приемаш X в началото за да изършиш действията, а финала си е решението, нз кажи ми точно кое от действията не е вярно...всички са - абсолютно проста математика е..Първоначално написано от manafen_konq
ПС. Решението точно това доказва че x=x или иначе казано 0,(9)=1
PS2. За RAWRRR -Аз извършвам няколко действия, но те се извършват и от 2те страни на уравнението следователно не го променят.
The Spark
Аз ще ти кажа кое не е вярно
0.999 х 10 = 9.99 а не 9.999 и от него като извадиш 0.999 се получава 8.991 така че нещо си се объркал.![]()
Числото е в безкрайност ... като се премести запетаята с едно на дясно пак си идва 9.... Казах да вземем например 0,999 защото неможе да се изпише цялото число то е безкрайно .. ама ти си "malkata_blizalka" простено ти еПървоначално написано от malka_blizalka
![]()
The Spark
Хахаха абе нещо не ти се получава май а...кфо стана като "се премести запетаята с едно на дясно"? 9,999 едно на дясно и кфо стана то 99.99 абе не ти се отдава математиката...не се занимавай по добре...а пък мен да ме подхващаш точно на тая тема![]()
Виж ся явно си тъпа и не разбираш....
0,9999....n x10 = 9,9999....n Зле.
Нз кой клас си ама ако си по-малка от 10 се скрий(защото тогава се учи това), ако си по-голяма се самоубий.
The Spark
Моля те като си толкова тъп и не можеш да смяташ вземи си един калкулатор! 0,999 х 10 = 9,99 а не на 9,999 ДВЕ РАЗЛИ1НИ ЧИСЛА...ама ти явно си тъпия кфо са обяснявам и аз
0,9999 х 10 = 9,999 0,999999 х 10 = 0,99999
И си прост...колкото и да ми обясняваш че 0,99 е равно на 1 НЕ Е!Видял човека в някакъв форум нещо и решил да се направи на умен...
Малеееееее ква си малоумна за последен път ще ти го кажа... ЧИСЛОТО Е В БЕЗКРАЙНОСТ, ТО НЕ Е ФИКСИРАНО НА 0,999 КАТО ГО УМНОЖИШ НЕ СТАВА 9,99 ТЪПА ЛИ СИ КВА СИ? Безкрайност - период след 0,9999 следват още 99999999999999999999999999 ти си няква бавна честно
Като си ограничена скрий се кк?
The Spark