.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28
    Фен
    Град
    Bulgarian Shumen

леви десни центристи

Обръщам се към по-запознатите с политиката, с молба да ми обяснят на базата на какво точно става разграничаването на политическите партии и определянето им като леви, десни или централни. Бих се радвал да ми обясните това с конкретни примери...например ПП АТАКА или ДСБ, или някоя небългарска партия. Също така би било добре според мен да се направи Важна тема за различните политически идеологии ( не знам дали термина е подходящ.. имам предвид комунизма,демократизма,соц иализма,нацизма,фашизма,то алитаризма и др. завършващи на зъм ). От толкова много понятия почвам да се обърквам :P ... и ми се иска до мога да правя разлика ....
    Не знам дали бях ясен но се надявам на отговори

Не се нядявай много на отговор точно тук ,че и с примери . Все повече и повече се убеждавам че младите изобщо не се интересуват от политика нито знаят нещо ,нито се интересуват което е направо трагично . От два дни съм пуснал три теми и отговор получих само един (ако това което пишеше там може изобщо да се нарече отговор ).(що не вземат да го махнат тоя раздел и без това има пет човека които пишат тука няма смисъл направо)

Мега фен Аватара на ZipFail
    Темите ти бяха идиотски, нормално да не получиш отговор ^^

По темата: Най-общо казано...Левите инвестират в далаверки на народа, десните в пари за народа
    Левите партии инвестират в социални придобивки и контролирани от държавата пазари . Десните в бизнес, корпорации и т.н.
    Примерно - Една лява партия би увеличила пенсиите, би подобрила здравеопазването, би подобрила инфраструктурата, помощи за социално слаби и болни. Една дясна партия би увеличила заплатите, би инвестирала в корпорации, би намалила данъците за бизнеса и т.н.
    Центристките са по малко и от двете..
    Тва е най-грубо казано, всяка партия има по части от лявото и части от дясното

Ти си идиот, нормално е да мислиш така !

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от shadow4
    Не е идиот. Просто всичко се прави с мярка, а ти напраска 15 теми и чакаш отговори. Няма как да стане...

Може и да не е идиот ,но ме ядоса и не мисля да му се извинявам за обидата,да си мери думите . Що се отнася до темите ,просто се събраха много събития, които биха могли да бъдат теми за обсъждане и не мисля че броят им е определящ за това колко отговори трябва да имат .

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Не е идиот. Просто всичко се прави с мярка, а ти напраска 15 теми и чакаш отговори. Няма как да стане...
    Като те гледам, май си про-капиталист и американофил. Обясни му за капитализма.

Re: леви десни центристи

Цитирай Първоначално написано от Red_Devil
    Обръщам се към по-запознатите с политиката, с молба да ми обяснят на базата на какво точно става разграничаването на политическите партии и определянето им като леви, десни или централни. Бих се радвал да ми обясните това с конкретни примери...например ПП АТАКА или ДСБ, или някоя небългарска партия. Също така би било добре според мен да се направи Важна тема за различните политически идеологии ( не знам дали термина е подходящ.. имам предвид комунизма,демократизма,соц иализма,нацизма,фашизма,то алитаризма и др. завършващи на зъм ). От толкова много понятия почвам да се обърквам :P ... и ми се иска до мога да правя разлика ....
    Не знам дали бях ясен но се надявам на отговори
    Ще ти го кажа по най-правилния начин, който до ден днешен се осъществява.

Левите партии крадат с лява ръка.
    Деснит партии крадат с дясна ръка.
    Центристките партии пък ни крадат и с двете.

А ако трябва да бъдем наистина честни и изолираме фактите и гледаме чисто идеологията им, при лява политика е абсурдно да се живее и този режим не би изтрал повече от четири-пет поколения. При средна политика е поносимо, живее се, хората ще бъдат доволни, но се дават прекалено много права на хора, които като им подадеш пръстче ти лапат ръката, че и част от гушата. А при дясната политика се държи повече на икономиката, както вече ти написаха, влагат се в работната ръка, но по друг начин казано, не социалистическия "пролетар". За съжаление до ден днешен няма идеална политика, защото има много хора и подчовеци на тоя свят...
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Vesk0u
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Като те гледам, май си про-капиталист и американофил. Обясни му за капитализма.
    Веднага. Ей сега ще седна да обяснявам що е то laissez-fair икономика и основните принципи в теориита на Адам Смит и Томас Малтъс. По тази тема мога да си пиша до вдруги ден сутринта. Мързи ме. Да не говорим, че май малко сте пообъркали политическия компас. А и не знам дали имате предвид едноосов или двуосов такъв.

Зип Файл, голяма част от българските революционери и част от тях, които доживяват Освобождението и стават държавници в Свободна България, са с леви политически убеждения. Това важи до голяма степен и за Левски, а за Ботев най-вече, които за съжаление не доживяват да видят свободна България и да участват в администрирането й. После Гоце Делчев, Даме Груев и доста други революционери от ВМРО са също освен националисти и социалисти. Така че не виждам защо трябва непременно да свързваш лявото и социалното със социалните демагози и популисти от БСП, които само на думи са леви и социално отговорни, а реално са по-десни и от десните. Всъщност, резервиран съм към либерално дясното, защото то в този си вид води само и единствено до обособяване на свръх богати и много бедни хора. Примери колкото искаш. Реалността е, че центристаката политика е най-добрата, но разбира се да не се бърка теоретичния центризъм с демагогския и крадливия на НДСВ. Реално и лявата, и дясната политика си имат и своите плюсове, и минуси. Затова трябва да се търси баланса и най-доброто и от двете, а не да се отрича едната за сметка на другата.

Иначе на автора на темата ще му отговоря без да се заяждам или да го засягам, че такива въпроси да задава млад човек, предполагам на над 16-17 години, е несериозно. Би трябвало поне в най-елементарен план да си наясно какво означава ляво и дясно в политиката. Никой не търси от теб експертни и научни знания по въпроса, защото такива аз също нямам, но в чисто опростен вид трябва да си наясно например защо БСП по принцип се води лява, а ДСБ например дясна партия. И каква е разликата в програмите им, която прави едната лява, другата дясна партия(пак казвам, поне на теория).

Лявото е съсредоточенокъм социалните въпроси,дясното към капитала.Ако някой смята че греша да ме поправи!
    И левите и десните са едни и същи боклуци,трябва ни национално движение!

Повече от фен Аватара на Goebbels
    В идеологически план няма ляво и дясно, това са икономически понятия.

По темата: Най-общо казано...Левите инвестират в далаверки на народа, десните в пари за народа Cool
    Левите партии инвестират в социални придобивки и контролирани от държавата пазари . Десните в бизнес, корпорации и т.н.
    Пълни глупости! Във всички "демократични" държави най-влиятелни са десните партии, защото парите са в десните. Ти милиардерите, собственици на медии и банки като Рокфелер и Мърдок за част от коя класа ги смяташ? Работническата класа? - Лявата.

Към десните партии слагаме и псевдолевите, които провеждат дясна политика, но са се самообявили за леви, пример за това е БСП.
    Ако БСП беше лява партия, трябваше да национализира банките и големите предприятия, а не да ги разпродаде на безценица.

Както Кристо спомена лява е била политиката и на много български възрожденци, и на националсоциалистите и мн. др. течения представяни сега за „десни“ или „крайно десни“

Ако някой се мисли за националист, нека казва, че е такъв, а не да се пише за „десен“.
    Аз се индетифицирам като националист.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от OldSchoolH8
    Лявото е съсредоточенокъм социалните въпроси,дясното към капитала.Ако някой смята че греша да ме поправи!
    И левите и десните са едни и същи боклуци,трябва ни национално движение!
    Лявото и дясното в политическия компас нямат нищо общо с икономическиия такъв. Теоритично може да имаш 100% демокрация и напълно контролирана от държавата икономика, въпреки че не се е случвало. На политическия компас вляво са либералите, в дясно консерваторите. На икономическия компас най-често, но не винаги в ляво са контролираните икономики а в дясно капиталистичните такива. Има разлика. Има и двуосов политико-икономически компас, който се ползва най-често и е най-добрата репрезентация.

Чиче,тука не говориме за компаси.Компасите си ги гледай у планината като ходиш.Разбрахме колко невероятно образован си.Признавам те ако дадеш пример с бременни пингвини,вместо с компаси.

Град
    София
    Чиче,тука не говориме за компаси.Компасите си ги гледай у планината като ходиш.Разбрахме колко невероятно образован си.Признавам те ако дадеш пример с бременни пингвини,вместо с компаси.
    Ти си брутално прост, тъп и необразован. Аз идиоте, уча политика и съм малко по-наясно от теб кое какво. След като не знаеш какво е политически компас ходи се гръмни. Точно от там идва ляво и дясно, ама какво ли знае дълбокоосмислената ти особа за политиката освен тъпи лозунги и наци-промивка. Смешник. Политиката не ти е фанатични текстчета и Волен Сидеров. Много знаеш ти какво е политика дори. То ми стана ясно само по този коментар. Пробвай с политически компас да гониш пингвини и северния полюс. Ще си, ама не ти си си, пълен олигофрен.

А оценката ти за моето образование крайно не ме вълнува. Тъпи дегенерати слабо ме късаят.

Дишай! Спор няма,че ти си човекът.Ти си правителството в сянка.Моите лозунги ти си ги измислил.Пак повтарям-не си помяр.И имаш чувство за хумор.Като за маймун е добре.

Град
    София
    Дишай! Спор няма,че ти си човекът.Ти си правителството в сянка.Моите лозунги ти си ги измислил.Пак повтарям-не си помяр.И имаш чувство за хумор.Като за маймун е добре.
    Аз да дишам Че за какво? Аз се смея с глас в момента. На такъв идиот не бях попадал отдавна. Чернообил?

Неуспешен аборт по арменски?

Град
    София
    Неуспешен аборт по арменски?
    Неуспешна мастурбация по български?

Понеже си много умен,искам да ми обясниш значението и уловката на последния ти пост!

Айде спрете се бе. Много ли е забавно да ръсите глупости по форумите... По тва време можехте да идете на стриптийз клуб, поне да освободите малко лошата енергия.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bulgarian1878
    Айде спрете се бе. Много ли е забавно да ръсите глупости по форумите... По тва време можехте да идете на стриптийз клуб, поне да освободите малко лошата енергия.
    Е какво се обиждаме? Не го ли виждаш, че този е някакъв човешки зачатък, който пристигна вчера и започна да се заяжда? Какво трябваше да направя според теб? Аре да се изнася по-бързо. Погледни, че той не знае какво е политически компас, а коментира. Не само че не знае какво е политически компас, ами не знае какво е едноосов и двуосов такъв. Не прави разлика между икономически и политически режим и пак се прави на умен. Аз поне знам какво значат и как се ползват за статистични и изолирани политически изследвания.

Няма човек на тази Вселена,който да се усъмни в твоят невероятен интелект.Чудо на природата!Аз ти предлагам да видиш в Гугъл още някое яко лафче,дето звучи по-сложно.Тогава ше ти скочи още по-вече рейтинга.Все пак успелите политици като теб са тръгнали от тийнейджърски форум.Форумните войни ще ти дадат много опит!

Град
    София
    Няма човек на тази Вселена,който да се усъмни в твоят невероятен интелект.Чудо на природата!Аз ти предлагам да видиш в Гугъл още някое яко лафче,дето звучи по-сложно.Тогава ше ти скочи още по-вече рейтинга.Все пак успелите политици като теб са тръгнали от тийнейджърски форум.Форумните войни ще ти дадат много опит!
    Аз не започвам формуни войни - ти си този, който си намери място за избиване на комплекси. Аз и останалите хора тук водим политически спорове, а не войни. Твой си е проблемът, че не можеш да се впишеш - не мой. Ти говориш за моя интелект, не аз за твоя. Явно завиждаш.

ПС: Не те бива в иронията. Твърде плосък си.

Неразбран човек си...аз те възхвалявам.Ти си невероятно умен и аз наистина мога само да ти завиждам.Знаеш толкова сложни думи,че най-вероятно и ти се объркваш понякога.Както казах,мястото на такива преуспели политолози като теб е форум за тийнейджъри.Велик си!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си