- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Пушите ли ?
и аз така но съм на 15Първоначално написано от GLeZoRanA
На 15 съм - не пуша, не съм пушила и е малка вероятността да пропуша![]()
It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful!
+1Първоначално написано от krisi_bep
сега на мода е да се дрогирашшегувам се пробвал съм един-два пъти първия път бях на 6 и дядо ми даде да си дръпна
и аз като си дръпнах и почна една кашлица а всички около мене почнаха да се смеят
втория беше една приятелка пушеше и аз да се докажа ли пред нея нз питах я да си дръпна ама се пак знаех кво да права нали гледам всички как се тровят колко тъп съм бил тогава но според мен не си заслужава да се тровя с тия боклуци и отгоре на всичко да давам излишли пари место да си купя и да кажа още нещо цигарите не успокояват вие просто сте свикнали с тях и така си мислите я се осъзнайте а и е много грозно момиче с цигара
( мое мнение)
98% от младото поколение слуша чалга!
Ако си от онези 2% които я мразят, сложи това в подписа си!
Според мен, пушачите трябва да се съобразяват с непушачите! Например родителите ми пушат, но никога не са пушили вкъщи! Е само два пъти когато сме имали много хора на гости и нямаше как да ги изкараме всички навън, НО всички прозорци отворени и ние децата бяха в друга стая! От както се помня независимо дали има сняг и е кучи студ те навън си пушат! Незнам защо съдите пушачите? Те правят избора за себеси, вас трябва да ви интересува вие какво правите.
Междудругото съм забелязала, че има доста хора чийто родители пушат около тях от малки и те всякаш свикват с цигарите и като пораснат си пушат. Докато, когато родителите са непушачи и в повечето случаи децата не пушат. Не мислите ли?
Приятел ти е този, не който ти бърше сълзите, а този който не те кара да плачеш...
Не на 15 годи съм и не мисля да пуша
и ти си мн зле ако пушиш от 13год поне от 15 или по голям щото 1 дето ся е на 20 год пушил от 2ри клас и ся е с апаратче за сърцето ли там кво е... опитвай да ги спреш и не се радвай
Ето нещо за тези които искат да откажат цигарите дано да помогне на някой![]()
* Спрете да пушите изведнъж. Не съм видял някой да е умрял, защото рязко и изведнъж е спрял да пуши. Постепенното спиране е бягство от проблема и показва слаба воля и недостатъчна мотивация.
* Изберете точен ден и час, възможно по-скоро. Не отлагайте месеци и години.
* Направете си собствен план, който напишете старателно на хартия.
* Ясно формулирайте защо не желаете повече да пушите.
* Анализирайте причините за предишни неуспехи в това начинание.
* Когато пушите, мислете конкретно защо пушите, отговаряйте си на този въпрос и анализирайте причините. Ще откриете, че няма непреодолима причина.
* Купете си цигари и ги поставете на трудно достъпно за вас място, далече, заключени “ през три врати “, за да имате време да мислите, докато се движите към тях.
* Мислете, мислете, мислете. Анализирайте. Записвайте изводите си.
* Отговорете си на въпроса: “ Как живеят непушачите без да пушат? “
* Отговорете си на въпроса: “ Колко пъти тютюнопушенето ми е помогнало реално да реша някой проблем? “
* Направете своя собствен избор и повярвайте, че е правилен.
* Поговорете с вече бивши пушачи – как са го направили и как се чувстват ?
* Мислете позитивно, поздравявайте се за успеха и се награждавайте.
* Спестявайте парите и ги харчете за други неща с удоволствие.
* Не допускайте “ една цигара “ да унищожи вашия успех и да Ви отнеме победата.
* Помнете и си повтаряйте, че без цигари Вашият уникален живот е по-добър.
* Препишете си горния списък с мотиви “ Защо да отказвам цигарите ? “ и го четете винаги, когато посегнете към кутията. Дори го поставете в кутията с цигари и го изваждайте преди първата цигара. И го четете наглас.
* Спортувайте, движете се, бъдете сред природата.
* Опитвайте се да общувате повече с непушачи.
* Съобщавайте, че не пушите и се гордейте с това.
* Когато най-много Ви се пуши, дишайте, дишайте дълбоко и се радвайте на чистия въздух в дробовете си.
* Предварително си определете друг природосъобразен начин за освобождаване от стреса.
* Работете, работете, работете. Правете нещо полезно.
* Влезте под душа, там не се пуши.
* Усмихнете се, целунете някого.
* Рисувайте, четете, бродирайте, ремонтиайте, пишете. Творете нещо приятно.
* Дъвчете дъвка, бонбон, семки, пуканки, солети. Пийте много вода.
* Яжте нещо вкусно и се наслаждавайте на храната без дъх на цигари.
* Не се страхувайте, че ще увеличите теглото си. Яжте нискокалорични храни, повече плодове и зеленчуци, движете се много. Консултирайте се с лекар по проблемите на наднорменото телесно тегло. Има начини за ограничаване на пълнеенето. И все пак, по добре здрав, отколкото съсухрен, кашлящ и болен.
Iskam da sam po dobra trqbva da se promenq
НА 15г. съм и не съм пушил до ся ! Смятам и никога да не почвам да пуша щот белия ми дроб ше стане на ..... ! И после като тръгна да бягам и като напрая към 100 метра и ще съм дроб. САМО СПОРТ !
E az sam na 14 !Pakli sam ,,piklio''Първоначално написано от kPuCkA
.Ina4e pu6a bqlo bori i 4erveno boro ,no v pove4eto slu4ai pu6a samo w kompaniq i to ne za gazariika ,proso mi staa gadno, 4e si4ki pu6at i az palq
,a i pu6eneto mi dostaq odovolstvie !
![]()
Пуша да. На 17 съм. А на автора на термата мога да кажа - пуши си волно няколко годинки да видиш после как ще забравиш за тичане и въобще всякакви интензивни спортове... И аз бях гъзарка като малка и сега си бера последствията.
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
OMG.Ne moga da se setq za ne6to ob6to m/u sarceto i cigarite.DA te eba v 6ibaniq zubar.Pak az poznaam 1na jena deto e na 87 i pu6i ot 14 god i si e zdrava .Are qj mi madeteПървоначално написано от GaTio
![]()
![]()
на 15 съм и не пуша цигари .. пробвала съм, но просто не ми доставя удоволствие.
а ти мноо ли си щастлива че пушиш от 13 годишна? лол. от такива като теб ми се повръщае*ати тъпото дете...
ay caramba
Почти на 18г. съм и не съм пушил до сега и не мисля да започавам.![]()
на 15 съм и не пуша :P
Jivei sega, za6toto v4era nqma da se vurne, a utre moje da ne doide!
Пуша, Karelia Slims и съм на 18 години.![]()
Everything happens for a reason..
na 18 sum i ne pu6a!!! predi vreme se praveh za pred priateli 4e da ne kajat 4e sum smotana, no posle osuznah 4e ne si zaslujava za ni6to na sveta da se trovq! i sega mn se gordeq s sebe si za deto podurjam zdravosloven na4in na jivot![]()
a za tezi koito pu6at .... na 30 6te ste se sbru4kali, nqma da mojete da iska4ite 5 stapala bez da se zaduhate, smurdite ujasno (znaete go i znaete 4e ni6to nepremahva mirisa), zabite vi stavat vse po-julti s vsqka cigara, za drobovete da negovorq 4e mi stava lo6o samo kato si predstavq kolko sa 4erni i te ..... i tova sa samo malko ot faktite!!! osuznaite se!
не пуших 6 месеца пак почнах въпреки че лекарите ми казаха да не пуша ама аз си пропуших пак,ама днеска си изпушвам последните цигари и спирам пак че имам ужасно сърцебиене и така![]()
![]()
Почти 13, не пуша, опитвал съм и не мога да разбера какво е удоволствието да си пълниш белите дробове с дим и въглероден диоксид..![]()
Първоначално написано от V3RsAc3_mAnQ4Ka
Мале, колко малумници виждам в тая тема...вие въобще знаете ли за кво пушите? Май не...да ви *** и модата...не пуша и не смятам да го правя.
ЮМРУКА Е НАЙ-СИЛЕН, КОГАТО Е ОБЩ!
ne py6a opitvala sam i tova be6e nai gadnoto ne6o koeto sam opitvalane smqtam da gi po4vam
(sun)~{}*
Pusha da..Na 16 godini sam..Cigarite koito opotrebqvam sa White Marlboro![]()
ot blizo 2 godini ne sam palvala cigara i sam mn dovolna![]()
jivota e kato decka dreha..kas i naakan
на 15 съм и пуша или бял Prestige slims или жълта Eva ... а на НЕпушачите, на които не им изнася...да не четат...и още по-малко - да не пишат вобще. много добре знаем, че пушенето е вредно.Никой не може да ни съди за това, че сме почнали да употребяваме тютюн от "гъзария", и след това сме се пристрастили... Още по-малко някви чатъри...![]()
![]()
Smile! It's the second best thing you can do with your lips
13 не пуша
Каж1 и че пАк щ3 заКъSн33ш!ОбяСн1 и ч3 ОsТаwаш S MeN,ЗащОтО Т1 и Аз ТрЯбwА Da S3 ля-ля-ля!!!
Да пуша на 18 съм и пуша от 6 години....
Голям размер на картинката! /machoka/