Цитирай Първоначално написано от drebosy4eto
Писала съм и в други теми по въпроса, но в момента не ми се търси. Емо-стилът не е само начин на обличане, а и на разбиране. НО Емо-стилът НЕ е насочен към самоубийството. Това е един от най-големите митове, който се върти из интернет, но НЕ Е ИСТИНА. Именно заради простотиите, разпространени из интернет и криво разбраната "емовщина" (кървавите картинки, депресарските клипчета и т.н., които се приемат за дело на Емо-та, а са на много "депресирани" лигли) момичетата са се самоубили/или са направили опит (по-надолу в коментарите пишеше, че са оцелели). А това, че "Кухнята, ножът, вените, край на проблемите!" е мото на Емо-тата е най-голямата простотия, която съм чела от много време. И последно - когато някой посегне на живота си никога не търсете само външни фактори и причина. Явно и самият човек си е имал някакъв проблем. Ако утре 2 чалгарки се самоубият заради несподелена любов (примерно) няма да гракнете, че чалгарите са склонни към самоубийство. Нали?

ПП. За протокола: не съм нито емо, нито чалгарка.
Това е най-правилното мнение по темата.Даже най-правилното изобщо за имотата.Това че тези момичета са си нарязали вените не ги прави такива.А този "девиз" толкова пъти съм го срещала по скайп че не знам вече...И нито той нито разянето са признак че даден човек принадлежи към тази култура.Те са начин да получиш внимание-кога основателно,кога не(в мнозинството от случаите)...