.

Виж резултатите на анкетата: Смятате ли, че сред младите хора масово съществуват стереотипи (предразсъдъци) към гейовете?

Гласували
51. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Определено

26 50,98%
  • По-скоро да

15 29,41%
  • По-скоро не

7 13,73%
  • Определено не

3 5,88%
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 66

Стереотипи (предразсъдъци) към гейовете?

Привет!

Съществуват ли предразсъдъци?
    Имате ли изградена представа за това как изглежда един гей?
    Как се облича?
    Как се държи?

Различават ли се гейовете от "стрейт" хората чак толкова много наистина?
    Как приемате вие гейовете?
    Всеки може да намаже жена си с ягоди и сметана. Бъди българин - НАМАЖИ Я С БОБ И ЛЮТИ ЧУШКИ!!!

Guest
    ЦЕНЗУРА!

Проява на дискриминация!
    swords1010

Мега фен Аватара на amatorium
    Ima geiove, koito sa si mnogo normalni hora i kum tqh ne bi trqbvalo da sushtestvuvat predrasuduci. Ima obache edna poroda ot mazni, gadni, arogantni i protivni pedali poziori, koito sa prosto protivni. Ne zashtoto sa pedali, a zashtoto sa poziori.
    Eating isn't cheating - Arnold

Град
    Там някъде :)
    Az lichno nqmam nishtu protiv geiovete,vseki si ima pravo na izbor kakuv da bude..nemoga da razbera zashto edni lezbiiki se priemat po dubre ot kolkoto dvama muje,ami i mackite sa gei ili zabravih che za povecheto (da ne kaja vsichki) muje ta dori i jeni (v nqkoi sluchai) e vazbujdashto taq misul s lezbiikite!!! Geiovete ne sa loshi,prosto haresvat muje..imam nqkolko takiva priqteli i sa chudesni !!! Vsichko losho protiv tqh sa prosto tupi predrasudaci..ima hora koite ne si priznavat che nqmat nishtu protiv samo zashtoto mnozinstvoto ne ponasq tazi misul !!! Kakto te priemat drugite taka trqbva da gi priemash i ti,a neznam nqkoi gei da qde hora za zakuska !!!!

Nqkoi geiove izglejdat normalno i nqma n6 lo6o v tqh, nqmam n6 protiv tqh, oba4e nqkoi sa :
    Цитирай Първоначално написано от amatorium
    edna poroda ot mazni, gadni, arogantni i protivni pedali poziori, koito sa prosto protivni. Ne zashtoto sa pedali, a zashtoto sa poziori.
    Ej takiva spr mn me draznqt maina
    Don'T PrOvOkE HaTeR ,JeRkS!!

Guest
    ЦЕНЗУРА!

Проява на дискриминация!
    swords1010

Град
    варна
    Не ми пречат.Приемам ги такива,каквито са.Всеки избира какъв да е и как да живее.

A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.

Re: Стереотипи (предразсъдъци) към гейовете?

Цитирай Първоначално написано от Langedok
    Привет!

Съществуват ли предразсъдъци?
    Имате ли изградена представа за това как изглежда един гей?
    Как се облича?
    Как се държи?

Различават ли се гейовете от "стрейт" хората чак толкова много наистина?
    Как приемате вие гейовете?

Съществуват и винаги ще ги има. Аз не мога да разбера защо един мъж се чувства по мъжествен, когато плюе по гейовете примерно.

Хм, аз познавам двама души с хомосексуални наклонности, които си изглеждат съвсем нормално. Иначе в моите представи "гей" се равнява на "метромен" - барнат, с перфектна коса, дрехи, стил.. абе всичко му е 6 и има леко женствени маниери, но предполагам филмите донякъде са изкривили и деформирали представите ми.

А как ги приемам - радвам им се много! Адски сладки са, но ако се абстрахирам от това - какво по хубаво от мъж, с когото да говориш за мъже, да си клюкарите, да обикаляте магазините, да се гушкате и да сте просто приятели. И все си мисля, че предвид факта, че все пак са мъже, те не притежават тези, характерни за жената, ужасни качества - тоест не се държат като долни кучки, не въртят курвенски номера and so on...
    Котето на Canis

Loyalty & Submission

На мен не ми пречат гейовете. Всеки може да бъде такъв какъвто иска(макар че вярвам че гей не се става а се раждаш такъв). Много хора са предубедени към гейовете дали повлияни от някой филм или приятелите им "насаждат" тяхното мнение, незнам, но честно казано не ми пука. :Д Сега е момента да кажа че на един купон се напих на смрад и на другия ден ми казаха че съм се целувал с момче

Re: Стереотипи (предразсъдъци) към гейовете?

Цитирай Първоначално написано от Felis_Dirus
    Аз не мога да разбера защо един мъж се чувства по мъжествен, когато плюе по гейовете примерно.
    чувства се по мъжествен защото педерастията се приема като посегателство към личността на един нормален и пълен с предрасъдаци мъж ( както трябва да си е ).

Ima geiove, koito sa si mnogo normalni hora i kum tqh ne bi trqbvalo da sushtestvuvat predrasuduci. Ima obache edna poroda ot mazni, gadni, arogantni i protivni pedali poziori, koito sa prosto protivni. Ne zashtoto sa pedali, a zashtoto sa poziori.
    amatorium, you made my day!!!!

Честно, не съм очаквал някой тука да се изкаже така точно!!!
    Всеки може да намаже жена си с ягоди и сметана. Бъди българин - НАМАЖИ Я С БОБ И ЛЮТИ ЧУШКИ!!!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Истинските гейове са рядкост. Навсякъде се напълни с най-обикновени пе*ерасти.

Нищо против хората, които си изживяват сексуалността както си искат. Само няма нужда да парадират с нея.
    Това важи и за хетеросексуалните. И най-вече за момиченцата с регистрация в импулс.бг
    Grumpy old madman

Град
    RuSe
    За жалост имат предразсъдъци. . . . . В крайна сметка всеки сам избира какъв да бъде. . . . Аз имам познати гейове и лесбиики и те наистина са печени. Готини са.

Много лошо... По принцип се опитвам да избягвам теми като тази просто защото адски много се паля и казвам много неща в дълги постове, които никой не чете...
    Но не мога да се сдържа!
    Предразсъдъците ВИНАГИ ГИ ИМА. Не само за гейовете, лесбийките, ами и за пълничките, ниските, високите... Да, аз правя аналогия с тези неща, защото за мен сексуалната ориентация е нещо, което човек НОСИ в себе си и то е част от неговата същност така както е цветът на очите, любовта към шоколада, избухливия характер.
    Колкото до изградената представа за гейовете... В БЪлгария адски много хомосексуалисти на нищо не приличат и се държат отвратително, но това не е защото са гейове, а защото са такива хора, защото тук всичко е извратено, изродено, "модерно", изкривено.
    Няма определено описание за това как изглежда един гей. Защо ли? Защото вие успявате да доловите само тези, които са феминизирани и парадират със сексуалността си. А истината е че тези така разпознаваеми гейове са едва-едва 20% от всичките гейове в България.
    Защо бг мъже са така хомофобски настроени? Ами то е ясно: ХОМОФОБИЯТА Е ... НЕСИГУРНОСТ ОТНОСНО СЕКСУАЛНОСТТА ТИ. За някои хора хомосексуалността е по-опасна и от чалгата... Вътрешно всички я обичат и приемат, и си я пускат сами вкъщи ама никой не обича да бъда идентифициран като "чалгар". Мъжете ги е страх да симпатизират и даже да бъдат просто безразлични към гейовете, за да не бъдат припознати като такива, едно за пред хората, и 2ро: за пред самите себе си... Въобще, по отношение на тая тема има страшно много невежи и изплашени мъже.
    А как аз приемам гейовете ... Имам толкова мн приятели гейове, изчела съм толкова литература на тая тема, че за мен гей целувката е станала даже по-красива и от стрейт целувката. А който ги обижда и ненавижда, да погледне 1во себе си в огледалото: СЪДИ СЕБЕ СИ. Всеки има право да търси щастието си така както намери за добре, стига това да не пречи на другите... А хомофобите да се поуспокоят: нали не ебат вас в задника?!
    The only truth they can accept is their own.

обичам манафи

Засега мнозинството твърдят, че предразсъдъци има, ще ми се да се натрупат поне 100 гласували, че да стане представителна извадката. За Бога братя, ГЛАСУВАЙТЕ!!!

Град
    In Devil's Castle
    познавам много такива хора и не от разстояние ....много са готини и са страхотни приятели...който не мисли така,значи не ги познава добре
    someone else...

hottie
    Guest
    Имам приятели гейове - те от най-добрите ми приятелки Едни се различават повече, за другите въобще не можеш да предположиш. Много свежи хора, много весели и честни.

стига да не виждам как се мляска/обарва с половинката си или как се сваля с някого, нямам против ;]

Град
    ... Some happy place ...
    +1 .. nqmam ni6to protiv geiovete .... poznavam takiva priqteli sa mi ... oba4e se durjat suvsem normalno ... a teq deto hodat i imam 4uvstvoto 4e se opitvat da otvratqt horata ...
    Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!! Pp

Една от най-големите заблуди е, че всички гейове са женствени. Е, не сме... хората си мислят, че "гей" означава меки китки, фешън дрешки, маниери в стил Евгени Минчев и т.н. Това не е така.
    Наистина има много такива момчета - нищо против тях, просто аз лично не си падам по подобни... мъжът трябва да си е мъж, независимо с кого спи. И все пак... това си е въпрос на личен избор и самовъзприатие.

Другият мит е, че гейовете са "ку*ви". Всички си мислят, че се клецаме наред кат' кучета. Ами, и това не е така... да, по гей средите се прави много секс, но не повече от колкото по всички останали. Има хора, които цял живот практикуват неангажиращ секс и такива, които се отдават сериозно на половинките си. Нищо ненормално...

А имам чувството, че хетеро момчетата се страхуват някой гей да не ги причака в тъмна уличка. Все си мислят, че като си гей, значи ще го изнасилиш. Да уточним - гей не означава изнасилвач или педофил, а означава просто гей. Да, може и да си хареса някое хетеро момче, но това не значи, че ще тръгне да го офертира нещо или да го преследва и т.н. Разбира се, има и такива случаи, но те са рядкост - като цяло гейовете гледат да си нямат вземане даване с хетеро момчета, защото самочувствието им се кърши лесно.

Ами, какво да ви кажа... не се различаваме от останалите хора, не сме с нищо по-специални, че да ни третират по специален начин. Набийте си го в главите...
    А тази мания на хетеро мъжете да плуят гейовете, за да се правят още повече на мъже, е малко на принципа на малката пишка - всичко идва от комплекси. Мда, банална дума, но вярна.
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sam90'
    Една от най-големите заблуди е, че всички гейове са женствени. Е, не сме... хората си мислят, че "гей" означава меки китки, фешън дрешки, маниери в стил Евгени Минчев и т.н. Това не е така.
    Наистина има много такива момчета - нищо против тях, просто аз лично не си падам по подобни... мъжът трябва да си е мъж, независимо с кого спи. И все пак... това си е въпрос на личен избор и самовъзприатие.

Другият мит е, че гейовете са "ку*ви". Всички си мислят, че се клецаме наред кат' кучета. Ами, и това не е така... да, по гей средите се прави много секс, но не повече от колкото по всички останали. Има хора, които цял живот практикуват неангажиращ секс и такива, които се отдават сериозно на половинките си. Нищо ненормално...

А имам чувството, че хетеро момчетата се страхуват някой гей да не ги причака в тъмна уличка. Все си мислят, че като си гей, значи ще го изнасилиш. Да уточним - гей не означава изнасилвач или педофил, а означава просто гей. Да, може и да си хареса някое хетеро момче, но това не значи, че ще тръгне да го офертира нещо или да го преследва и т.н. Разбира се, има и такива случаи, но те са рядкост - като цяло гейовете гледат да си нямат вземане даване с хетеро момчета, защото самочувствието им се кърши лесно.

Ами, какво да ви кажа... не се различаваме от останалите хора, не сме с нищо по-специални, че да ни третират по специален начин. Набийте си го в главите...
    А тази мания на хетеро мъжете да плуят гейовете, за да се правят още повече на мъже, е малко на принципа на малката пишка - всичко идва от комплекси. Мда, банална дума, но вярна.
    Браво !

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    ЦЕНЗУРА!

Проява на дискриминация!
    swords1010
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Az mrazya hora ,koito mrazyat homoseksualistite. . . za6toto tova e ograni4eno mislene . .. tova ,4e sa po-razli4ni ot nas ,ne gi pravi po dyavolite lo6i

Guest
    ЦЕНЗУРА!

Проява на дискриминация!
    swords1010

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си