.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2
    Град
    ... Some happy place ...

Кандидатстване след 7-ми клас в НГДЕК

Zdraveite , purvo se izvinqvam za latinicata , no nqmam kirilitsa (edvam skoposah zaglavieto ) ...

Ako moje nqkoi da mi razqsni poveche za kandidatstvaneto v NGDEK (Klasicheskata gimnaziq v Sofiq) , dokolkoto razbrah izpita e malko po-razlichen (sujalqvam moje i da sum se oburkala) . I sushto kak se obrazyva bala ?!

Ako ima nqkoi , koito uchi tam moje li da kaje nakratko hubavo li e uchilishteto ne e li i takiva rabotki ... Mersi predvaritelno
    Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!! Pp

Сайт 1
    Сайт 2

И инфо от друг сайт:
    .: изпит :.
    Гимназията е с отделен статут, автономна е, лицей към СУ => има собствени изпити. А те са:

1. По български език и литература
    Писмен. Съчинение разсъждение или преразказ (с предварителна заявка). Провежда се на 1 юли.

2. По история и обща култура
    Устен. Трябва да бъдат подготвени следните теми:
    3 личности, 3 събития и 3 произведения на автори, изучавани в 7 клас
    Личностите и събитията НЕ трябва да се припокриват (по 1 личност и 1 събитие от всеки период Първо българско царство, Второ българско царство и Възраждане). Анализите на произведенията се правят без текст. Изпитът се провежда от 3 до 15 юли, зависи в кой ден се паднеш.

Резултатите и от двата изпита излизат на 15 юли.
    Балообразуване:
    оценките от 7 клас по БЕЛ и история + резултатите от изпитите

.: уникалното :.
    Самото название говори - Национална Гимназия по Древни Езици и Култура (НГДЕК). Хуманитарната, Класическата гимназия... Уникалното е в изучаваните езици - латински, старогръцки, старобългарски. Изготвената дипломна работа в 12 клас може да бъде приета за кандидат-студентски изпит (в тази област, разбира се), ако е оценена с 6.00. Учебното заведение е лицей към СУ "Св. Климент Охридски".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си