- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Просто е ужасно ;(
Значи.. има-няма преди 1 месец се явих на олимпиада по литература в моя град (Лом, ако има някакво значение). Та минах на общенския кръг. На 30 март трябва да ида с една моя съученичка в Монтана, за да се явим. От общената ни отпускат един автобус, за да идем до там безсплатно. Има вероятност да ида с колата на бащата на тая моя съученичка, с която ще ходя. Направо перфектно..... Но има един проблем. Аз живея при баба и дядо, защото мам и тати са в чужбина. Та баба не ме пускааааааа![]()
Защото ставали много катастрофи и незнам какво си. Да наистина стават, но ако именно от тази олимпиада зависи бъдещето ми
![]()
Та искам да ми дадете съветче какво да правя. Има още време до тогава и мога и да мога да я убедя. Другия вариант е да звънна на мама и тати и да ги питам тях. Но те 100% ще ме питат баба ти пуска ли те. И аз незнам какво да правя вече
![]()
Както каза ти, че може животът ти да зависи от това кажи го и на тях. Кажи им, че с толкова усилия си стигнала до този кръг и накрая усилията ти на вятъра ще отидат.![]()
ИСКАМ ДЪВКА!
+1 v kraina smetka tfa si e dosta golqm uspeh... pa az ako sam kato tebe 6te ida i bez da me puskat, ama ako se kalsira6 nqkade na 1vite mesta (koeto ti pojelavamПървоначално написано от MIKROBA
)
www.myschoolbel.info <---- tYk ImA Si4kI TeMI, EseTa, LIS ....
Не трябва да те спират за такова нещо.Кажи им ,че си се потрудила много ,за да постигнеш това.Подмазвай им се,ако трябва,все ще успееш да ги убедиш,но ще е голяма загуба да не отидеш.
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
Vijdam 4e mn durji6 na taq olimpiada ... togava nqma kakvo da te spira ... 6tom ima6 takiva uspehi ne vqrvam 4e maika ti i ba6ta ti biha vuzrazili ti da otide6 tam ... kolkoto do baba ti ne vqrvam da ima 4ak tolkova golqmo zna4enie 4e ne te puska ... aide uspehi![]()
Jenata e kato debalansiran kur6um. Vliza prez surceto, minava prez djoba, i ti izliza prez nosa!!!![]()
Pp
говори с баба си обясни колко е важно и все пак не е за лошо....ако не стане с нея говори с вашите и ги обеди тях
ПП:Успех
България е нашата родина,
Апостола е нашия баща,
Георги Аспарухов е стадиона,
а Левски е във нашите сърца.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!!
Аз ако бях с баба ми и дядо ми и,ако не ми дават-ми ок,аз ще ида ... камо ли пък заради некви тъпи причини![]()
На колко години си , защото до колкото прочетох от тази олимпиада зависи бъдещето ти искаш да кажеш влизането в университет ли??/
...
Mi kaji na va6te da q ubedqt ako izob6to i te sa saglasni ili nastoqvai i moje i da se saglasi![]()
Kefi se na vragovete si, zashtoto si vinagi v glavata im, no nikoga v krakata im!!! :P
Говори с техните да говорят с нея, това е единствения начин.Иначе, каквото и да я убеждаваш, жената толкова се е наплашила от тия новини, че няма смисъл.
А пък ако иска и може нека дойде с теб щом толкова я е страх.![]()
Успех
В живота винаги
става така,
че обичаш този,
който бяга от теб,
а бягаш от този,
който те обича...
Obqsni i kakto na nas...i ako ne te 4ue i kazva6 4e zvani6 na va6te i im obqsnqva6 kolko usiliq ti e kostvalo dran dran... :] i im kazva6 4e baba ti ne te puskala za6toto stavali mn katastrofi.. :] i te navqrno 6te govorqt s neq i 6te te pusnat
няма да я убедиш, знам какво е да се опитваш да излезеш на глава с възрастен човек... моята идея е да събираш пари докато дойде време и да отидеш без разрешение, то така или иначе е за 1 ден...
Ohhh milata, bila sam v takava situaciqznam kolko e gadno. Polovin lqto baba mi i dqdo mi ne me puskaha da izlizaaam a na6ite si bqha tuk v London. Kolkoto i da govoreh na na6ite te nemojeha ni6to da napravqt, za6toto vsek i pat kogato maika kmi i bva6ta mi im kazvaha po tel-a da me puskat, baba i dqdo im vikaha "Kato iskate da izliza elate vie da si gledate 6terkata , nie sme poeli otgovornost za neq i tova e!". E nakraq na6ite si doidoha i drugata olovina ot lqtoto ne se priobirah po celi no6ti
.
Ta iskam da ti kaja, 4e baba ti nemislq , 4e 6te te pusne daje i va6te da i govorqt s 4asove da te pusne. Kakvo pre4i da ide6 s tozi avtobus ot ob6tinata nemoga da razbera? Ili va6ite si idvat i te puskat ili otiva6 s avtobusa ot ob6tinata, nqma da te ubie da si s avtobusa de. Povqrvai mi, s hora na neinata vazrast nemoje da izleze6 na glava![]()
Приятел ти е този, не който ти бърше сълзите, а този който не те кара да плачеш...
Не, аз няма да кандидатствам в университет. Но кой знае точно от тази олимпиада може да ми зависи бъдещето. Нали не трябва да се изпуска шанса, който ми дават. На 13 съм, ако има значение.![]()
ЛоЛ wtf, ставали мн катастрофи? В такъв случай не трябва да дишаш, защото има много отравяния, да си отваряш очите щото може да ти ги избодат и тн... разбахте ме предполагам :>
The Spark
Баба ти е като всички останали БГ баби-по-притеснителни отколкото трябва.Кажи и как стоят нещата и може и да те разбере.Ако пък не те пусне и наистина много ти се ходи обаждаш се на мчайка си и баща си казваш им че отиваш и си заминаваш.Казваш на баба си че ваще те пускат и т`ва е.Ако те питат дали баба ти те пуска можеш да ги излъжеш (не е най-добрия вариянт но все пак това в краен случай).
Ей, хора![]()
![]()
![]()
Отивам
Честно да ви кажа не съм била по-щастлива. Говорих с мама и тати и те ме пуснаха и казаха да не слушам какво ми говори баба, а да си ги питам тях направо. Е те ме пуснаха
Те ще говорят с нея, за да и обяснят как стоят нещата.
Много мерси за всеотдайноста ви
Задлъжена съм ви
П.С Казах им истината и не излъгах. Понякога трябва да се казва истината на родителите. :P
честито![]()
Здравей.Браво за постигнатия успех, преминаването на втори кръг показва много.![]()
Като заначало се успокой малко и помисли над възможностите, които имаш в случая.Според мен най-добре е да се свържеш с родителите си и те да преценят дали да отидеш или не.Вярно е, че баба ти е тази, която се гриже за теб, но лично според мен, мнението на ваще е най-важно.
Реално погледнато/недай си боже/, утре вървейки по тротоара може да те блъсне кола, та в този ред на мисли, дай да не излизаш навън, да нямаш социален живот, контакти...Баба ти е на години и съм сигурна, че само цъкли пред телевизора, а от там си натрупва и негативизма.То няма как да бъде и друго ятче.Ежедневно новините започват с така наречената-"черна хроника".
Малко се поотклоних от темата, но се опитвам да си изясня сама на себе си положението.Та давай, не отлагай, а се чуй с ваще и им обясни колко много значи за теб вторият кръг на тази олимпиада.Дано са свестни хора и да ти влезнат в положението.Човек трябва да решава проблемите си, а не да бяга от тях.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ох, свърши.Темата беше : Кръчмата на Странджата-дом на българското в чужбина. Много приятна тема и писах доста- близо 3 листа.
Все още обаче не са излезнали резултатите. Ще чакаме,какво да се прави.
![]()