- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Упражнения за стягане
Здравей те хора!!!Ще ви помоля да споделите с какви упражнения се стягате и тонизирате.Рових се рових се,но нищо не ми излиза.И се сетих че вие сте много готени хора и ще си споделите тайничките за яките телца които имате![]()
![]()
аз се стягам с бягане![]()
o i az se nyjdae ot stqgane![]()
no pls kaje te mi az sm visoka 156 tam nqk1de i teja 43 kilgrama
![]()
TRqbva li da otsalba
![]()
![]()
I az t1rsq takiva yprajneniq za stqganei mejdy drygoto ima i drygi takiva temi pot1rsi![]()
![]()
![]()
When I’m on the floor….The music takes over…I go somewhere….Somewhere far from,everyone and everything This is where I need to be Sometimes I just wanna Break free and let of some steam...
Аз мисля, че не трябва да отславаш, но ти си прецени дали имаш нещо за стягане!Първоначално написано от elitssa_
Към авторката-за краката и дупето предлагам бягане, за коремчето ест коремни, а за ръцете-леки гирички(това са мойте упражнения). Ако искаш по-голям ефект спри(намали) тестените неща, сладкото и пии повече вода.![]()
Some things are better left unsaid!
vartene na obra4 sa6to pomaga pri korem4eto
Голям размер на картинката! /machoka/
Аз пък много обичам да скачам на въже. А за коремчето правя коремни преси. За бедрата всеки ден правя възможно най-много клякания за 20 секунди. Мисля, че това би ги стегнало.
Стегни бедрата
Стегнатите крака правят дънките да ти седят по мярка от подгъва на крачола до талията. Ето няколко движения в тази посока.
Ножици
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Вдигни крака перпендикулярно на земята.
Б
Свий корема си и отвори краката колкото можеш по-широко (докато не усетиш напрежение във вътрешната част на бедрата). Стегни ги и започни да ги кръстосваш като ножици, така че първо десният крак да минава над левия, а после обратно – общо 20-25 пъти. Отвори краката отново нашироко, и повтори серията още веднъж.
Странични мускули
А
Застани в разкрачен стоеж и отпусни ръцете свободно покрай тялото си.
Б
Изпъни и вдигни единия си крак колкото се може по-нагоре. Когато усетиш придръпване в мускулите на задната част на крака, спри и задръж в това положение за няколко секунди. Върни се към стартова позиция и повтори движението 20 пъти, без да докосваш с пръсти или пета пода.
Повдигане на дупето
За да оформиш по бразилски вдигнато дупе, има няколко упражнения:
Мост а ла Пилатес
А
Легни по гръб с ръце до тялото и длани надолу. Сгъни краката си в колене, така че да правят 90 градуса с пода, и леко повдигни таза нагоре.
Б
Повдигни таза още по-нависоко, стегни дупето и изпъни десния крак нагоре. Свали малко надолу таза, така че да почувстваш по-силно напрежение. Направи 20 повторения, а след това смени крака.
Унгарски танци
А
Застани в разкрачен стоеж и сложи ръцете на кръста си. С левия крак отстъпи назад около 90 см и приклекни и с двата крака, като се стараеш дясното бедро да е успоредно на пода. Лявото коляно в същото време трябва да е на около 5 см от земята.
Б
Наведи се напред, така че дясното бедро да поеме по-голямата част от тежестта и се върни назад. Направи 10 повторения. Смени краката.
Плоско коремче
Дънките винаги седят по-добре, когато коремът ти е плосък. Ето какво да направиш по въпроса:
Свещ
А
Легни по гръб с опънати нагоре крака. Ръцете са покрай тялото, дланите са на пода.
Б
Свивайки корема си, вдигни краката нагоре и назад към главата и отлепи от пода дупето. След като си се извила по този начин се върни в изходна позиция и повтори упражнението 15-20 пъти.
Дъска
A
Легни с лицето надолу, опирайки се на сгънатите пръсти на краката и на ръцете от китките до лактите.
Б
Повдигни тялото си нагоре, оставайки опряна на пръстите на краката, но така, че тежестта да пада на лактите. Стегни коремните си мускули и се постарай тялото да е изпънато в права линия за около 20-60 секунди (колкото издържиш). Повтори го 5 пъти.
Срещу паласките
Тайната за премахването на тези сланинки, които висят над колана, е в стягането на няколко мускула, което може да стане дори само с едно упражнение.
Усуканици
А
Седни на пода със сгънати в коленете крака, гърбът е назад (доколкото можеш), а ръцете са изпънати напред, като се стараеш да са успоредни на пода.
Б
Завърти тялото от кръста нагоре надясно, сякаш протягайки дясната си ръка силно назад, докато лявата още сочи напред. Задръж десет секунди, а после се върни в центъра. Направи 10 усуканици, а после смени страните.
Дънки, защитени от ПМС
„Следващия път, когато дойде време за кошмарното предменструално подуване, избери дънки с леко по-висока талия, които имат малко ластик в плата, – съветва Милена Алексиева, моден редактор на Cosmo. – Идеята е, че така покриваш и стягаш корема, който е проблемна зона за няколко дни“.
Гайд в синьо
Не можеш да избереш измежду огромното количество предлагани модели в магазините? Вслушай се в тези съвети.
Пробвай много:
Не се колебай да пробваш модели, различни от тези, които носиш в момента.
Дънките се отпускат:
Винаги е по-добре да си купиш такива, които те стягат, отколкото дънки, които са точно по теб или малко по-широки. Памукът се отпуска и ако не искаш да ти висят, по-добре да издържиш няколкото часа на дискомфорт.
Размерът има значение:
Заради горното правило някои жени си купуват по-малък номер и изглеждат като биренки. Дънките трябва да са стегнати по тялото, а не да ти пречат да се движиш свободно.
На тъмно:
По-тъмните цветове оптично те правят по-слаба. И обратното – светлите дънки акцентират върху формите ти.
Дължината:
Повечето фирмени магазини предлагат скъсяване на моделите, което е по-добре да използваш. Ако скъсиш дънките твърде много, ще изглеждаш късокрака, затова гледай крачолите да покриват обувките ти и да са на максимум 2 см от земята, гледано откъм петите. ТОВА СА МНОГО ПОЛЕЗНИ УПРАЖНЕНИЯ ИЛИ ПОНЕ ТАКА МИСЛЯ АЗ ЕТО ПРОБВАЙТЕ АЗ СЪМ ДОВОЛНА А НЯКОЙ ЩЕ ПРЕПОРЪЧА ЛИ НЕЩО ЗА ГАДНИТЕ ПАЛАСКИ
в този саит има доста упраьнения за стягане и дори в домашни усовияhttp://fitnes.tialoto.bg/
az xodq na fitnesi sam mn dovolna
kupi si spisanie joy za mesec mai ;]]]]] ima dosta qki4ki i lesni uprajneniq ;]![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.