.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

относно овулацията

здр искам да попитам има ли някакъв начин да разбера кога съм в овулация? :D :D

Чувала съм,че има тестове за овулацията в аптеките,но никога не съм ги пробвала.
    Иначе има един по странен метод:В продължение на месец всяка сутрин си мериш температурата на тялото в точно определен час/най-добре 7-8ч сутринта/ и си записваш стойностите всеки ден,измерени до десетата на градуса. В дните когато си в овулация температурата е с около 1/2 градус по-висока. Иначе можеш да си следиш вагиналното течение-по време на овулация под действие на лутеин хормона то е прозрачно,воднисто,и като го хванеш между два пръста се разтегля надълго като мед,например.
    Why'd you go and break what's already broken..I try to take a breath but I'm already choking..How long till this goes away?

но за какво ти е да разбираш кога си в овулация?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Решила е да забременява

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Ами овулацията настъпва 14-17 дена преди очакваната дата на следващата менструация, но понеже не може да си сигурна кога ще ти дойде пак, най-сигурният начин е правенето на тест за овулация. Има такива а аптеките. Меренето на температурата също е вариант. Аз обаче знам, че в овулация температурата се понижава. Ако следиш цервикалната си слуз, денят на овулацията, тя ще е белтъкообразна и разтеглива. Не рядко овулацията е съпътствана и с остра болка ниско долу.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си