- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване след 7 клас...
Какво ли не бих дала всичко това да се върне...Това ми беше най-хубавата година..а сега е някакъв АД..и не си мислете че ви е гадно..но сами ще се убедите.. и по темата..ходих на уроци по математика и по БЕЛ.. и ако не бяха те сега нямаше да съм там където съм сега.. а и бях много ама много амбицирана да успея.. а сега съжелявам ..
Мен ме взеха в мойто даскало, без да съм ходил на уроци и на изпити .. Иееееееееей!!!
The Spark
Не виждам смисъл в това "кандидатстване"! Аз си влезнах след 8 клас...Аджаба , защо да се мъча за изпит и да влеза в гимназия , която след 12 клас , не ми дава никаква професия?Само 1 "по-добра" подготовка.А тези гимназий , който са след 8 клас , също може да се кандидатсва за ВУЗ!
NightGuardian-Ще ти отговоря на въпроса от позицията на момиче, учещо в езикова гимназия.
Според мен е по-важно за един млад човек да владее минимум 2 езика, завършвайки средното си образование.По този начин ще имаш по-голям шанс за бъдеща реализация, която не те обвързва с конкретна професия.Ако нещата не се получат на едното място, ще отидеш на друго и така.Докато професионалните гимназии, също не ти дават малко, но пък не могат да предложат свободата да избираш.
Наистина кандидастването е голям стрес, но има случаи в които наистина си заслужава.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз също съм 7-ми клас.Ходя на курс по БЕЛ и математика,организиран от у-щето ми.Малко деца сме и съм доволна от курса по БЕЛ.От този по математика-не толкова,но все пак решаваме задачи като на тестовете и понаучавам нещичко...Отделно ходя и на частни уроци по френски език,но това не е свързано с кандидатстването и е съвсем друга тема.
Много силно желая да ме приемат в 9 ФЕГ "Алфонс дио Ламартин"с втори чужд език английски език.Става въпрос за гр.София.
Иначе за подготовката си правя самостоятелни пробни изпити вкъщи,решавам тестове(особено по математика,но когато имам време и желание).Случвало се е много да ми се решава някоя и друга задача,но да нямам време.Тогава взимам тестовете в тоалетната...![]()
Първи срок по математика и БЕЛ имах 6-ци(по алгебра имах 5,по геометрия-6,по БЕЛ-6).Имам наблюдения,че в повечето у-ща в 7-ми клас учителите се отпускат и буквално подаряват високи оценки на учениците си.В моето училище обаче нещата не стоят така.Пада изключителна борба за всяка оценка,учим здраво дори последния ден преди ваканция и не ни оставят дъх да си поемем.От една страна това е добре,от други съображения-никак даже...Все пак трябва да се подготвяме за изпити,всеки ходи на някакви курсове,уроци,извънкласни занимания...
Както и да е,май доста се отплеснах от темата...
В у-щето ми организират и пробни изпити(трябва да ни подготвят сериозно,защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да влезем някъде след 7-ми клас-училището ми е основно и ние сме "абитуриентите").Досега сме правили 3 пробни по математика и 3 по БЕЛ.На първия по мат.имах 52т.-4,65.На втори пробен по мат.-прогрес-66т.-4,849 и на трети по мат.-застой
-отново 66т.-4,879!
Надявам се това да не е таванът на възможностите ми и тепърва да жъна успехи(като се има предвид,че ще правим максимум още един пробен по мат.,значи истинските изпити ще са арената за изявата ми).По БЕЛ-на първи пробен-77т.-5,32.На втори пробен-93т.-5,71.Бях специално поздравена за добрия резултат.За третия пробен по БЕЛ още не са излезли резултатите...А,на пробните изпити за София,които се проведоха февруари,по БЕЛ имах 84т.,а по математика просто не се явих.
Хайде,че май множко се увлякох-какво да направя,обичам да говоря на тази тема и изпадам в ненужни подробности...Вълнувам се!Бъдете сигурни,мога да си дърдоря още,но просто ръката вече ме боли...Но не се тревожете-няма да ви липсвам задълго-скоро ще се завърна с гръм и трясък!!!Ако изобщо някой го интересува какви ги бръщолевя де...
Не се притеснявай! Аз миналата година и си учих, и си излизах. Пък и казаха, че тази година ще е много лесно, даже по-лесно от миналата година, тогава всички влязоха, където искаха. ;] Учи си уроците в даскало, ходи си и на частни уроци и няма как да не влезеш. =)
Ти ме кефиш обачеПървоначално написано от malko mace
![]()
Значи, аз също съм ходила на пробни(то е логично де) - един по математика и един по БЕЛ..По мат. яко се бях изложила - имах около 45 точки, и затова се бях поуплашила..По БЕЛ имах 74 точки - 5.071.
За БЕЛ съм горе долу спокойна - знам, че ще се справя, ама тая математика мноого ме плаши. Ест, работя по въпроса и се справям мн добре, което е добре.![]()
Олл и аз ходих на пробни...По математика 86 т,по БЕЛ-93Можеше и още...
![]()
So if you're asking me
I want you to know
When my time comes
Forget the wrong that I've done
Help me leave behind some
Reasons to be missed...
На мен изпитите ми бяха преди 3-4 години,но бяха супер лесни.
Ходих на уроци по математика,а по БЕЛ сама си се подготвях.
За математиката трябва да знаеш перфектно формулите (алгебра 7ми кл... помня,че това решавах).Бях си научила всички уводи и заключения наизуст по Литература на всички произведения и нямах ядове.Падна ни се тогава "Една българка" на Вазов (ако това е от значение).По Геометрия не помня какво беше..![]()
Аз знам не съм идеална..инат съм,устата,реална..наивна,п
не се притеснявайте аз на пробните по мат. имах 3а на изпита 4 и 21 тей че...
Тази, която бе егоистка...
Тази, която бе жестока към другите,
която нямаше душа,
нямаше срам,
остана без мечти и разруши света.
Но тази, която беше себе си...
без лъжи, без лицемерие.
Просто беше себе си...
Миналата година кандидатсвах и знам как се чувстваш.
1.Пиши си домашните по мат иначе си загубена![]()
![]()
2.Ако можеш ходи на уроци
3.Последният месец преди изпитите се понапъни
4.Не се лишавай от удоволствията.Ако мислиш,че ако не излизаш от вас и постоянно учиш ще станеш следващия Айнщайн, лъжеш се.
5.И последно ... не се коси за оценките карай да върви пък каквото ще да става :P
Аз се придържах към този план и изкарах:
Бел - 5.423
Мат - 5.149![]()
spoko az minalata godina bqh poludqla samo po uroci hodeh ama za sled urocite ne pitai nakraq otidoh s naglasata 4e kao ne me priemat otivam v muzkalnoto i tei sled cqla godina uroci i umora se qvih i po matematik aimam3.40 i to bez da prepisvam sam samaa po bg 5.40 i mojeh da vlqza v ezikovata z akudeto s egotveh ot malka ama re6ih 4e nqma daje i da si opitam kusmeta nikude i se nabutah v muzkalnoto s aktiorsko maistorstvo e mi e mn got i vs epak sus sig 6tqh da vlqza dori i v ezikovata s nai gotinat aspec za6toto ot 93 do nqkude 98 nabor decata sa malko a mestata mn
tei 4e spoko 6te te priemat uspeeh ! :P
Koito ne me ponasq da se iznasq!