Аз също съм 7-ми клас.Ходя на курс по БЕЛ и математика,организиран от у-щето ми.Малко деца сме и съм доволна от курса по БЕЛ.От този по математика-не толкова,но все пак решаваме задачи като на тестовете и понаучавам нещичко...Отделно ходя и на частни уроци по френски език,но това не е свързано с кандидатстването и е съвсем друга тема.
Много силно желая да ме приемат в 9 ФЕГ "Алфонс дио Ламартин"с втори чужд език английски език.Става въпрос за гр.София.
Иначе за подготовката си правя самостоятелни пробни изпити вкъщи,решавам тестове(особено по математика,но когато имам време и желание).Случвало се е много да ми се решава някоя и друга задача,но да нямам време.Тогава взимам тестовете в тоалетната...
Първи срок по математика и БЕЛ имах 6-ци(по алгебра имах 5,по геометрия-6,по БЕЛ-6).Имам наблюдения,че в повечето у-ща в 7-ми клас учителите се отпускат и буквално подаряват високи оценки на учениците си.В моето училище обаче нещата не стоят така.Пада изключителна борба за всяка оценка,учим здраво дори последния ден преди ваканция и не ни оставят дъх да си поемем.От една страна това е добре,от други съображения-никак даже...Все пак трябва да се подготвяме за изпити,всеки ходи на някакви курсове,уроци,извънкласни занимания...
Както и да е,май доста се отплеснах от темата...
В у-щето ми организират и пробни изпити(трябва да ни подготвят сериозно,защото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да влезем някъде след 7-ми клас-училището ми е основно и ние сме "абитуриентите").Досега сме правили 3 пробни по математика и 3 по БЕЛ.На първия по мат.имах 52т.-4,65.На втори пробен по мат.-прогрес -66т.-4,849 и на трети по мат.-застой -отново 66т.-4,879! Надявам се това да не е таванът на възможностите ми и тепърва да жъна успехи(като се има предвид,че ще правим максимум още един пробен по мат.,значи истинските изпити ще са арената за изявата ми).По БЕЛ-на първи пробен-77т.-5,32.На втори пробен-93т.-5,71.Бях специално поздравена за добрия резултат.За третия пробен по БЕЛ още не са излезли резултатите...А,на пробните изпити за София,които се проведоха февруари,по БЕЛ имах 84т.,а по математика просто не се явих.
Хайде,че май множко се увлякох-какво да направя,обичам да говоря на тази тема и изпадам в ненужни подробности...Вълнувам се!Бъдете сигурни,мога да си дърдоря още,но просто ръката вече ме боли...Но не се тревожете-няма да ви липсвам задълго-скоро ще се завърна с гръм и трясък!!!Ако изобщо някой го интересува какви ги бръщолевя де...