Здравейте , аз съм нова в този форум и тъй като скоро ще ми слагат брекети , заради моят проблем , за който ще ви разкажа след малко изчетох всички теми относно бреките и писах мнение по тях със зададени въпроси , но за съжаление никой не отговори , затова реших да си направя моя тема! Моля ви не я трийте! Проблема ми е сериозен , а искам мнение!

Аз съм на 12 години от град Варна! На 9 годишна възраст майка ми ме заведе при една ортодонтка тъй като срединната ми линия се разминаваше малко! Зъбарката ми сложи обикновенни шини , който аз носех много редовно ! Спях с тях , но тя ме обвиняваше че не ги нося! Благодарение на това тя взе още пари от майка ми за нови шини / този път горна и долна / Аз ги носех отново редовно и упорито (понеже съм голям инат! След като мина 1г. и половина от общото лечение майка ми забеляза че ОРТОДОНТКАТА ми прави обратна захапка! Тогава не беше станала обратна , а ръбцова , което е на път към обратна! Спряхме да ходим при Зъбарката и махнахме шините! След 2 години с криви зъби отидохме при друга зъболекарка , която Видя че имам един ретиниран зъб 3-ти ляв кучешки , което ще каже че единият ми кучешки не е порастнал (а млечния е махнат) защото има пречка 2-ри ляв! Взехме снимките и моделите от когато съм била на 9 г. и видяхме че СТАРАТА ЗЪБАРКА е бутнала 2-рият на мястото на 3тият и сега той не може да порастне! Тогава вече много се ядосахме!На 14 ноември докторката ще ми слага някакви конци , за които ще искам да ми разкажете по - подробно , а на 15 DAMON брекети.

Моля ви искам да ми разкажете Всичко! Ще мога ли да ям твърдо! На тези който носят или са носили , ако им се е разлепвало брекетче може ли да се глътне!?

Благодаря ви.
[/i]