Имам едно вяпросче.Пялнозърнестят хляб по малко вреден и калоричен ли е?![]()
Никой хляб не е "вреден". Но пълнозърнестият е по-полезен.
Според няколко изследвания точно хляба със ситно смляно брашно е причина за невероятното увеличение на случайте на диабет. ДНивата на диабет са правопропорционални на консумацията на ситно смлени зърнени култури.Първоначално написано от Barbie
Пълнозърнестия не е кой знае колко по-добре.
Хляба няма нищо, което да задължава да се яде. Долу леба. Само боба и да ***!![]()
![]()
Grumpy old madman
Az 4etah nqkade si 4e v hlqba ima nqkakvi vitamiani ili proteini koito ne se sadrjali v dr hrani i e polezno da se hapva pone 1 filiika na den.
Голям размер на картинката! /machoka/
Точно така в хлябът и в тестените изделия по принцип се съдържа доста голямо количество протеини.Първоначално написано от sweet_baby_cool
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
маайте яко попара и тутманици.
полезно е![]()
razlikata mejdu nego i beliq hlqb v kaloriite ne e mn golqma,s tazi osobenost,4e bra6noto na palnozarnestiq ne e obraboteno i tolkova fino,koeto spomaga za peristaltikata i ne se usvoqva taka dobre ot organizma,zatova go vodqt po-polezen.Vajno e da se qde takav hlqb,zaradi cennite elementi koito sadarja,i koito druga hrana ne moje da ti nabavi
ак0 ще ядеш хляб, яж пълнозърнест- съдържа мн повече белтъци 0т 0бикновения(макар, че са растителни, но какво пък....)
Първоначално написано от Say It Right
пълнозърнестия хляб на нашия пазар е толкова пълнозърнест колкото съм и аз...
поставете 1 филийка във вода за 1 вечер и вижте как на другата сутрин боята е на дънотоне се залъгвайте от това, че е поръсен със малко сусам и т.н.
има 1 на Бонус в едни дебели опаковки по 3 дълги филии са, които се доближават ама и те не са съвсем чисти... тъй че..
Да пълнозърнестия хляб е по-полезен и по нискокалоричен от белия,поне така би трябвало да бъде.Ама аз лично предпочитам изобщо да не ям хляб.
Ми то квото имаше да се каже, вс преди мен го написаха![]()
Пълнозърнестия освен че е по - полезен е и по - малко калоричен . Ако искаш да отслабнеш спри хляба и тестяните продукти
Темата е малко стара, но мисля че ще помогна. Не съм експерт, всеки знае, че пълнозърнестия хляб е по-полезен, неискам да повтарям, че има вече много боклуци по пазара. Един хляб за да е пълнозърнест трябва да е трърд, да има следи от ядки, трици и т.н. и да има голям срок на годност(имам предвид срока на годност да е няколко месеца). Засега съм чул само за една марка хляб тя е "Местемахер" внасят се от Гютерсло, Германия. Хляба им се замесва от шрот, който се приготвя от едро смлени зърна и към него се прибавят ръж, витамини и др. Няма консерванти. Единственото, което ме учуди е , че има срок на годност 6 месеца![]()
Не съм си купувал такъв хляб, но съм чул, че е хубав и качествен. Другия начин е да си ги правим ние. Не мисля, че трябва да се лишаваме от хляба , защото все пак пълнозърнестия е полезен. Надявам се, че съм помогнал.
mhmzПървоначално написано от sexy_sladuranka___
Ноу уан мейкс ми соу крейзи лайк ю ду май бой..
незнам доколко е полезен, но пък със сигурност не е вреден хляба. неска за закуска си направих филийка и още не съм огладняла, а друг път каквото и да закусвам (мляко, мюсли - уж здравословно) огладнявам и почвам да се тъпча с разни боклуци
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи
Не искат и не обещават те...
Да,правилно аз такъв ям.Първоначално написано от Barbie
И наистина е много полезен.
ми аз немога съвсвм да го спра хляба щото се едно не съм яла и сед малко пок огладнявам![]()
Първоначално написано от SuNNy^DaY
Ti ako misli6, 4e muslito e zdravoslovno...Tova po reklamata li go 4u?! Nai-malkoto sudurja zahar.
Ina4e hlqb az po4ti ne qm, nikoga ne sum imala navika da qm hlqb, no kogato qm, qm obiknoven bql hlqb.
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."