- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Силата. Какво е тя?
Виж каква е ситуацията отстрани..
Ти твърдиш нещо,но не можеш да го докажеш логи4но (обективно),а само 4рез свои ли4ни наблюдения..
Лаборатория..много хора преди теб са анализирали мозъци,хормони,гени .. и не са успяли да го докажат,то4но ти ли ще успееш?!Не ме разсмивай..
И само да добавя нещо като край..
И преди си ме заяждал на разни теми,и преди си казвал,4е не се вслушвам в думите ти,емии в тая ситуация един нормално интелигентен и ,ще се сети,4е щом веднъж не става ,зна4и и следващия няма да стане..и няма да се занимава с такъв темерут като мен.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Guttersnipe, това не са факти, а твърдения. Ако ще си повтаряме статистики от времето на баба ми, тогава разговорът отива в съвсем друга насока.
И всъщност темата не беше да се направи съпоставка между мъжа и жената. А именно мъж започна поредното такова съревнование... излагате се, другари![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
Guttersnipe,
1во. Субективно е да кажеш на нещо,4е е обективно
2ро. Не при вси4ки жени емоциите са по-добиниращи от логиката.Признавам,при доста са..но не при вси4ки.За да са при вси4ки,трябва да има генети4на заложеност към това,а то няма.Затова и твърдението ви,4е като цяло мъжете са по-логи4ни от жените,не е вярно.
Dwight D. Eisenhower
Нямах това предвид ...Първоначално написано от Guttersnipe
Не мога да ти кажа нито една жена-математик. Но не мога да ти кажа и мъж.. просто математиката е една от най-слабите ми страни. И това не се дължи на пола ми, а на липсата на интерес и практика.![]()
Защо избихте нещата отново на мъже с/у жени? И защо всички го приемате лично? Интересно...
Тъй красиви, тъй наивни,
Мария Кюри ..не е математик,но все пак се занимава с то4ни науки.
За масата си прав и е въпрос на гледна то4ка дали ще признаеш нещо,на базата на прецедентите или на базата на множеството.
То4но в този слу4ай,аз смятам,4е щом има изклю4ения,зна4и не може да се дадат такива генерални изводи..
А пък ако не си попадал на жени с пове4е логика,отколкото емоции..еми твой проблем.
И това не го казвам от някаква женска солидарност или в защита на собствения си пол..
Dwight D. Eisenhower
Уотевър. То се е видяло, че няма да спреш да си изтъкваш члена.
Лека вечер
Тъй красиви, тъй наивни,
Напротив. Правил съм си точно такава анкета. Разпитвал съм точно такива хора по улицата. 100% от мъжете се съгласиха с мене, голяма част от жените също, а останалите които отрекоха им зададох няколко логически въпроса изискващи логика. Готино е когато 30 годишна жена увяхне като препикано мушкато. За да стигна до този извод не гледам само моите лични наблюдения, а ги сравнявам с наблюденията на другите хора. Ето това вече е обективност. А сега драга ми рауррр искам ти да докажеш че при жените има последователо и логично мислене. Примера на Guttersnipe беше много удаченПървоначално написано от RAWRRR
Мария Кюри е веднъж на милион. Тя пак си остава жена...Мария Кюри ..не е математик,но все пак се занимава с то4ни науки.
За масата си прав и е въпрос на гледна то4ка дали ще признаеш нещо,на базата на прецедентите или на базата на множеството.
То4но в този слу4ай,аз смятам,4е щом има изклю4ения,зна4и не може да се дадат такива генерални изводи..
А пък ако не си попадал на жени с пове4е логика,отколкото емоции..еми твой проблем.
И това не го казвам от някаква женска солидарност или в защита на собствения си пол..
Аз си признавам, че логиката ни е странна.
Давам пример, на който ми се смяха : вали дъжд. Искат да ми дадат чадър. Моят отговор беше следният : " Защо ми е чадър като след това ще влезна да се къпя?"![]()
Не, бе, ние просто сме по-висши същества. Ние ви оставяме да си мислите, че вие сте силният пол, пък всъщност ..* ех, просто се закачам, не ме нападайте
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
Ето сега се поразровичках в раздел "Любов" любимия ми раздел.
На такъв елементарен въпрос ето как отговарят момичетата :Въпроса ми е мн прост - според вас странно ли в 18 годишно момче да ходи с 15 годишно момиче.
Прост вапрос ако може само да ми отговорите и тва е.
Човека чисто и просто е обяснил какво точно го интересува. Въпроса наистина е прост.Aми мисля,че е нормално.3 години ен са много...Ама ти секс ли искаш само или и нещо повече?
za men tove e mnogo stranno 4e tq ne znae kakvo i se pravi be 4ovek a i za men e mnogo tapo i mi izglejda taka 4e mom4eto ne moji da zaribi ne6to druga s akal v glavata i za tova na nekvo si detence. Da ina4e 3 god razlika ne e zle ama pone tq da e na 17 a toi na 21 da sa na edin akal pone
Цитата в червено е напълно излишен и въобще няма нищо общо с темата. Даже аз не мога да разбера какво иска да каже дадения субект. А надписа в черно гласи 4 години разлика а тя говори за 3 години разлика, както и автора на темата. Сякаш когато са на 15 и 18 няма да са на 1 акъл.
Пак относително отговаряне, на въпрос с който може да се отговори с "Да" и "Не" точно както ти обясних в доказателствената частhahah zavisi ot momi4eto az sam na 14 i sam hodila s mom4e na 19 ama zavisi mn....
И пак. Значи да уточним. Странна ли е връзка между 15 год момиче и 18 год момче се отговаря със зависи и пример от живота. Е къде е логиката ?hahah zavisi ot momi4eto az sam na 14 i sam hodila s mom4e na 19 ama zavisi mn....
Никой не пита дали е възможно а дали е странна,нестандартна. Ето виж пак се губи логикатаНапълно възможно
Линк към темата :
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...r=asc&start=15
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Еее не се научихте да Quote-вате![]()
![]()
За да има логика,тряба да има съзможност за логи4еско мислене..и мъжете и жените имат еднакви предпоставки за логи4еското мислене..нали4ието на дясната половина на мозъка..
Така..сега малко по-сериозно..
Логи4еското мислене представлява априорен процес в мозъка в 3 стъпки:
понятие (условие/свойство/ситуация)
логи4ески процес
заклю4ение
Логи4еският процес и при мъжете и при жените е един и същ.Същността му е в това,да се разгледат дадени хипотези и 4рез тях да се стигне до умозаклю4ението. Например :
условието : навън е обла4но (променливо)
логи4ески процес : може да завали и да се намокря / може да пекне слънце и да се изпотя
заклю4ение : ще си взема 4адър / блуза с къс ръкав..
В логи4еския процес се поставят разли4ни предположения относно развитето на понятието,затова и заклю4енията са разли4ни.Колкото пове4е хипотези (гледни то4ки) и заклю4ения имаш,преди да вземеш решение..толкова по-добре за теб.
Способността за при4инно-следствени и логи4ески връзки е характерна и за двата пола.Жените оба4е внасят пове4е емоции във възможните хипотези и пове4е възможности и ка4ества в понятията и оттам и логиката им тръгва в погрешна посока.Само 4е не във вси4ки слу4аи е така,не при вси4ки жени е така и не само при жените е така.
И оттук следва,4е логиката не е табу за жените.Ако беше табу..ние даже нямаше да можем да си обуем обувките,защото нямаше да можем да преценим,според извивките,коя за кой крак е
.
Dwight D. Eisenhower
Показвам ти явни примери, бънгъл ти даде пример с дъжда, а примера който ти даваш за него може да се сети 5 годишно дете. Казах, частта в мозъка която отговаря за логиката е по развита при нас мъжете. Примера ти е нудачен защото аз мога да кажа че хората имат предпоставки за футболист дори и жените Имат крака, могат да бягат, могат да ритат топка.Да ама не. Обуването на обувки не става благодарение на логиката. Работата е там че в днешно време жената където и да ходи 15 минути си избира какви обувки да обуе, дори когато излиза за 5 мин (до магазина примерно).. Грешна логика Роуррррррррр. Try again![]()
То пък футболът е един спорт. Мани..
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
Шаха е друго нещо нали? Истински спортМъжки спорт
За футбол днес не говори, че изгледах 3 мача и след като имахме 3 победни победи, смятам този спорт за велик.
Взимането на решения не е логика?????
Dwight D. Eisenhower
Има доста решения които жените не могат да вземат, а мъжете могат.Първоначално написано от RAWRRR
За интелигентността : смята се момичетата до 20-21 годишна възраст имат по високо IQ от момчетата, оттам нататък нещата се обръщат.
Взимането на решение не може да мине без логика,защото логиката не е просто избирането на най-добрият уда4ен вариант,а изобщо на целия процес на мислене,който обясних в 3те стъпки..
Просто не може да има мислене,без да има логи4ески процес..
Логиката,която се ползва при логи4еските зада4и е на абсолютно същия принцип,като тази,която ти наре4е "просто взимане на решение"..
Имаш дадено условие на зада4ата..пробваш разли4ни методи/подходи за решаването и стигаш до извода..
Алабала,примерите ти от раздел любов въобще не ги про4етох,нито пък ме вълнува примера на бънгъл,аз гледам само себе си.
Dwight D. Eisenhower
Ехааа, страхотна дискусия се е получила тук. За пръв път да чета с такъв интерес тема във форума. Похвално, деца, похвално!![]()
Хм, съдейки по себе си и хората, които ме заобикалят (особено женската част от познатите/приятелите ми), съм склонна да се съглася с Guttersnipe и Alabalaportokala.
Неправилно е да слагам всички под общ знаменател, но тези изводи съм ги направила на базата на опита си в различни ситуации и смятам, че те са напълно прави.
Котето на Canis
Loyalty & Submission
Като не ти оттърва и виждаш че губиш спора не спори защото така ми губиш времето което не е хубаво. Онова за логиката което написа си е копи пейст от гооглето. Ти надали си го разбрала и осъзналаАлабала,примерите ти от раздел любов въобще не ги про4етох
Аз лично я прочетох от...до..., но да прав си като цялоДже ви копирах и статия с така ценените от вас факти, но нея удобно я пропуснахме
Ама естА ти може би нямаш чувство за хумор. Това е ФОРУМ! А и аз казах, че така разпускам. На мен ми е смешно как обърнахте темата на два фронта, та чак и футбол намесихте.. Без футбола и бирата накъде ?
![]()
Че се ядосва ядосва се, обаче дискусията не е пряко по темата. Косвено да. Следвайки пътя на логиката смятам че теорията на RAWRRR оборена по всички параграфи, затова можем да продължим по същество![]()
Взимането на сладолед..пак е логи4ески процес..и то4но това обмисляне на условията-4е ги оби4аш и двата,4е са на една и съща цена..води до заклю4ението,4е няма зна4ение какъв ще си вземеш
Рисковите "нелоги4ни" решения също са логи4ни..риск се поема при определени условия и с определени о4аквания (дори и минимални,то4но затова 4е са минимални и е риск) и то4но защото имаш о4аквания ( възможен резултат който е в главата ти) избираш "нелоги4ния подход" за да стигнеш до него..
Нещо като логи4ен процес ,с обратен знак..
Алабала,нищо не ти е копи пейс,у4и се в 10ти клас,първи срок по философия.И осъзнала съм го,да.
Dwight D. Eisenhower
Тук трябва да се намерси hex_girl!!!![]()
Dwight D. Eisenhower
За мен силата е нещо невероятно!! Само джедаите могат да я ползват, но те се обучават от малки !
The Spark