- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Как да стане номера с противозачатъчните ... ?
Хм... от доста време искам да мина на противозчатъчни, за да сме по - сигурни с приятеля ми, защото ми омръзна да си опъваме нервите да не е станал някъв гаф, нещо да не се е объркало и т.н...
Но проблемът е, че за да отида на гинеколог трябва първо да кажа на майка ми. Но то е ясно, че няма да й кажа, че искам противозачатъчни, а трябва да е нещо от рода на "Мамо, напоследък цикъла ми е страшно нередовен, боли ме корема и т.н", за да се навие. Вторият проблем е, че личната ми лекарка е леля (която е сестра на мама) и ако й кажа защо точно искам да ходя на гинеколог, то веднага ще бъде снесено на майка ми ( и не, не вярвам в клетвите им за пазене на тайна и т.н). Та ще трябва и на нея да й кажа, че ми е нередовен цикъла, а на талона ще ми го пише същото и... гинеколкога няма да иска да върне консултация, защото все пак няма да ме е преглеждал за цикъла, а ще ми е предписал противозачатъчни. Той е третия проблем - той е приятел на леля ми и ще й каже, че съм искала противозачатъчни. ИИиии направо не знам как ще успея да се сдобия със заветната кутийка хапченца... и как ще навия майка ми да ги купува всеки месец...
Някакви идеи ?
Какви са тез заплетените ситуации.Отиваш просто Сама на някакъв гинеколог плащаш му на часно без направления простотии и всички са доволни и майка ти не знае за случилото се
...
Хахаах,майка ти да не пасе трева?Мисля,че ще се досети противозачатъчните.А и какво срамно има в това да искаш да се предпазваш от нежелана бременност.Предполагам знае,че водиш полов живот.Нормално е и да не искаш все още да си мама.Както и да е,най-добре поговори с майка си по въпроса.А ако наистина тоооооооолкова много те е срам,отиди при гинеколког на частно.Плащаш си за прегледа и готово.
Боже господи...просто отиваш в аптеката и си взимаш някакви...примерно...Ясмина![]()
+1Първоначално написано от nadeto0405
...
Хапчета не се взимат ей така. Не знам на колко си години, но можеш да отидеш сама на преглед без да минаваш през лична лекарка. Другият вариянт е да кажеш просто истината на майка ти(пак питам на колко си години?).Абе с тези неща човек не бива да се шегува, затова не лъжи..