Определено мисля ,че това е най-подходящото място за тази тема ...
За тези ,които не са гледали Отечествен Фронт - даваха едно момиче ... Евгения ... момичето преди около 7 години е била 70 килограма ... виждала се е дебела и е решила да отслабва ,започнала е да ограничава сладкото ,хляба и е карала на продове и зеленчуци. Постепено Евгения започва да порвъща и заедно със майка си тръгват по лекари със мисълта ,че момичето има стомашни проблеми. Евгения продължава да слабее и след определен преиод майката на момичето започва да се чуди дали детето и не е болно от анорексия ... оказва се ,че да! Във момента момичето е на 21 години и тежи едва 26 килограма ... кожа и кости ... жалко но факт! Даваха нейни снимки преди анорексията - прекрасно момиче е била ,но границата е тънка.
Един съвет към всички смятащи се за дебели - Дори и малко по-закръглени радвайте се на живота ! Защото един път се живее ,а не си струва заради това ,че някой ви е казал ,че сте дебели да си пропилеете така живота - във борба със анорексия!
СПРЕТЕ СЪС ДИЕТИТЕ!!! Не си заслужава!!!
Edit: Ния признава, че е болна от анорексия. „В стремежа си за съвършенство много хора могат да умрат. Ния днес е на ръба на живота поради една проста причина – искала да бъде красива. Да бъде съвършена. Да не й се подиграват.” – разказва Мартин Карбовски. – „Може би е искала и да бъде вечно млада, неустоима билбордова девойка, която да съсипва сърцата на мъжете и това да й носи дивиденти.”
Преди седем години Ния тежи 70 килограма и решава да започне диета – спира да яде сладко и тестени храни, набляга на плодовете и зеленчуците. Постепенно обаче спира храната. „Втълпяваш си, че не ти се яде. Представяш си, че храната е твой враг!... Стана ми навик да не ям. Попаднах в капана на тази болест... Миналата година лекарите ме извадиха от гроба!” – разказва Ния и признава: „Аз исках всички да ме харесват – сега никой не ме харесва... Все се виждах дебела – сега съм ужасяваща!”
„Искаме да ви уплашим!” – признава Карбовски. – „Заради идиотските призиви за съвършенство на тялото, за идеална кожа, за всички рекламни трикове, след които хората се превръщат в роби на някаква дяволска мания. Ния е нежното плашило, което размахваме днес заради хиляди девойчици, които на всяка цена искат да свалят още един килограм. Преди да започнете диета – помислете за какво ви е всичко това! Стремежът към съвършенство на това тяло го е превърнал в мумия. Мумията на съвършенството живее в София и се казва Ния. Ние обичаме Ния. Ние заведохме Ния и нейното тяло на ресторант. Ще видите как Ния яде и колко яде нейното тяло... Това е най-евтината жена, която може да ви се наложи да водите на ресторант. Освен това тя има нужда да я водите на ресторант - нейната болест я е направила сама. Самотна. Няма приятели, няма секс, няма живот. Състоянието й докторите наричат “гранично състояние”. Утре може да я няма.”