.

Виж резултатите на анкетата: Четете ли книги през свободното си време?

Гласували
96. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, разбира се!

77 80,21%
  • Хахаха, не много ясно!

19 19,79%
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 96
    ^ Иронията ти е неуместна според мен, защото аз прекрасно вмествам четенето на книги и писането във форума в програмата си. Защо едното трябва да изключва другото?
    Котето на Canis

Loyalty & Submission

Е стига бе, книгите са нещо нужно и супер приятно..вярно, че напоследък не съм чел кой знае колко, ама не минава ден горе-долу без да четна някоя и друга страница. Като имам повече свободно време си сядам просто и подхващам някое заглавие с музичка като фон ;р
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

^ Иронията ти е неуместна според мен, защото аз прекрасно вмествам четенето на книги и писането във форума в програмата си. Защо едното трябва да изключва другото?
    E да, ама нали се сещаш, че ако всички четяха въобще нямаше да сме на това интелектуално ниво... Според анкетата повечето хора четат - де да беше така.

Град
    Почакай есенните листа...
    Цитирай Първоначално написано от Felis_Dirus

Разбира се, че едната не трябва да изключва другото!
    Може и така да е прозвучало, но имах предвид, че всички се оплакват, че нямат време да четат, но се мотаят безцелно...
    Не обединявам всички под един знаменател, знам че има хора, които четат, защото им доставя удоволствие и както каза ScionOfStorm, книгите са нещо много приятно и тези, които не си правят труда да си обогатят речника, само губят!
    Това мога да кажа...

Цитирай Първоначално написано от DaЯk_AнGэL
    E да, ама нали се сещаш, че ако всички четяха въобще нямаше да сме на това интелектуално ниво... Според анкетата повечето хора четат - де да беше така.

Да, има нещо вярно...малко ми се струва странен този резултат, но дано си остана само с предчувствието.

Супер фен Аватара на bEbsI
    Изобщо не смятам,че четеейки книги,се показвам като видиш ли много интелигентна.Интелектът не се изгражда само с четене.И да от мъничка си чета и това е едно от нещата,който обожавам.Трудно бих намерила смисъла в нещо без книгите..
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Цитирай Първоначално написано от bEbsI
    Изобщо не смятам,че четеейки книги,се показвам като видиш ли много интелигентна.Интелектът не се изгражда само с четене.И да от мъничка си чета и това е едно от нещата,който обожавам.Трудно бих намерила смисъла в нещо без книгите..
    мдаа, ако капацитета на човек е малък, колкото и книги да изяде, интелектуалното му ниво не би се вдигнало много много... но поне би се забавлял с някоя по-лигава книга..

обобщено: Книгата дава на всеки толкова, колкото той може да извлече от нея айде, че чета Соларис и не издържам

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    Чета много,но през ваканцийте.Сега през учебното време нямам желание,е ако някоя книга ми е интересна през междучасията и преди лягане я подхващам.И все пак истински си чета през ваканцийте.
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

хахаха миналата седмица се бях зачела до такава степен в една книга.. че я носех навсякъде докато я прочета и дори една надута лекторка ме похвали за добрия избор и ме остави да си чета на спокойствие (:
    Think about it..
    Усмивката е ключ към любовта. Който не може да се усмихва, не може да обича, нито да спечели нечия любов.

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Цитирай Първоначално написано от independence_88
    чета и то редовно
    +1
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

hottie
    Guest
    чета,чета особено през почивните дни много обичам да прекарам часове с книжка в ръка. Но през седмицата е лудница и трудно успявам да прочета повече от 5 страници наведнъж

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    И какво толкова не разбирате, че човек няма време да чете? Както казахте четенето е за удоволствие - следователно аз избирам дали да чета или да права нещо друго... За мен примерно по-яко е да спама в някой форум/да играя малко УоУ и тн. Незнам вие дали по цял ден си стоите вкъщи, за да имате толкова много време да четете.. Мога да напиша още мн работи, но няма смисъл.

пс.Предполагам,че съм прочел повече книги за разлика от някои "четящи" съфорумници които са маркирали "да чета" ( или там какво беше.. )
    The Spark

Цитирай Първоначално написано от 5StaR
    И какво толкова не разбирате, че човек няма време да чете? Както казахте четенето е за удоволствие - следователно аз избирам дали да чета или да права нещо друго... За мен примерно по-яко е да спама в някой форум/да играя малко УоУ и тн. Незнам вие дали по цял ден си стоите вкъщи, за да имате толкова много време да четете.. Мога да напиша още мн работи, но няма смисъл.

пс.Предполагам,че съм прочел повече книги за разлика от някои "четящи" съфорумници които са маркирали "да чета" ( или там какво беше.. )
    Леле, не се пали бе, човек. Както казаха по горе - интелигентноста и четенето са две съвсем различни неща.

А УоУ-а по улиците ли го играеш ми е интересно.. както и да е.

естествено, че четенето не е задължително, дори не е желателно, то е личен избор.

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker
    А УоУ-а по улиците ли го играеш ми е интересно.. както и да е.
    Визирах - училището/работата и тн..
    The Spark

Град
    София
    Ахам, чета.

Re: Четете ли книги?

На 13 съм и обичам да чета и чета.
    Обикновено децата на моите години не четата..и за тях книгите са смешни и скучни.
    London Tipton

Супер фен
    Книгите са средство за забавление от миналия век. Информацията и нещата описани в тях могат бъдат набавени стига човек да има малко опит. НЕ не чета книги (вече). По интересните неща са други за мене.

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Според гласуването нашата младеж е изключутелно отворена към нови знания и начетена. Няма защо да се притесняваме за бъдещето и. С толкова четяща младеж България има едно сигурно добро бъдеще.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    ^ точно така

Супер фен
    нещата описани в книгите как могат да бъдат набавени по алтернативен метод
    Интернет. Никой не означава че ще ги намериш буквално описани 1 към 1 с оригинала, но обикновено се визира същото. Всъщност нещата за които се говорят в повечето от книгите са навсякъде около нас. Особено когато става въпрос за някоя битова атмосфера, а това че авторите умело превъздигат описанието. Но в повечето случаи става въпрос за едно и също.

Филми? - по-скоро ще ме разбуди, отколкото да ме унесе, ако е толкова добър, колкото може да е една книга
    Също и хубавата книга. Бях запален по книгите и знам какво е да не заспиш само и само да разбереш какво следва по нататък. Книга от 250 страници съм я чел на 1 дъх без да спра. А тези книги които ги четеш или са скучни или ти си прекалено уморен, защото когато аз съм така дори и интересен филн не може да ме разбуди... Е?

Четене на книга в електронен формат - доста натоварва очите...

аудиокниги? - хахаха
    Не, благодаря..., но с удоволствие бих изслушал някоя аудио-еротична приказка преди да заспя.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    чета, но напоследък не много... :/

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Мен пък филмите далеч повече ме впечатляват и... филмират. Аз, обаче, рядко гледам тъпи американски комедии и от време на време тъпи екшъни.

Филмът може да поставя рамки, но за разлика от книгата освен информацията като текст\говор има още два параметра като картинна и звукова информация и когато те са съчетани добре ми правят далеч по-голямо впечатление от една книга.

От друга страна в книгата въображението е изцяло твое.

Въпреки че и във филмите на Тарковски явно няма никакви рамки и въображението е изцяло твое. Гледах един и не разбрах нищо. Четох, че трябвало да гледаш неговите филми по 5-6 пъти, за да разбереш поне малко от дълбоките мисли вкарани вътре. Ама кой знае защо не съм, особено заинтересован.

Супер фен
    Самият акт на четене действа успокояващо...
    да си включиш нощната лампа, да се завиеш и да отвориш книгата и да започнеш да я четеш...

това не може да ми го даде електронен носител...
    Ти го каза. Успокояващо. Това е относително също. Защото за мене успокояващо е да изпуша 1 хубав джойнт, да легна на мекото легло и да си пусна някоя комедийка на по тих децибел. Нарича се релаксиране драги ми експлойтед тийн. Ако това е твоя начин за релакс то той е коренно различен от моя

Книгите, които чета не са скучни, но не са такива, които се четат на един дъх... насладата при тях не е само действието и сюжета, а стила на писане на автора, използваните сравнения, епитети, метафори...
    Това го няма в кримките и трилърчетата, които се четат за една нощ и подобната булевардна литература...
    А ти да не мислиш че чета такива каквито изброи ? А и скучен пак е относителен. Насладата също. Всичко до тук е относително и не може да бъде константа. На тебе кримките може да не ти харесват , но за някои хора това е перфектното четиво преди сън. Те пак могат да се потопят в този вид литература. А защо трябва да прочетеш 1 книга на милион хапки и тя да не е скучна ? Мене една книга завладее ли ме, я чета до колкото очите ме държат. Оценката ти не е обектвина. Но както казах, книги не чета вече.

P.S. Нима филма не може да те завладее ? Не говорим за тъп американски екшън от 80-те години където 1 пич разхвърля 100 въоръжени типа.

книгата всичко минава през очите... всяко малко детайлче в мислите и чувствата на героите, всяка подробност във вънщния им вид... абе всичко във филма това са няколко кадъра, в които най-спокойно прпускаш 70% от подробностите, дори да са изпипани...

другото, което е.. автора казва 'тя беше изключително красива' и наистина в очите ти се появява 1 изключително красиво момиче, което отговаря на описанието, а във филма може да е някоя, която изобщо не ти се струва толкова красива... ето това е! със всеки малък детайл е същото. плюс това книгата я четеш дни наред, всеки ден се потапяш в света и за по час-два-три и после се върщаш към твоя.. расъждаваш и сравняваш.

Никога не чета романтични книги... но дори и във научната фантастика и във фентъзито има много преплетени чуства и мисли... хумор, любов, факти, измислица... пфф, страхотно е! :P

Супер фен Аватара на Sarabi
    Да, чета. И обичам да чета, а не защото някой ме кара. Мързи ме да чета кво сте писали 5 страници, обаче .
    -Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
    -Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
    -Мръсен старец.
    (Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си