- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Брекети vs шина
еми нужно е да си смениш млечните зъби, задължително, особено ако си слагаш брекети! Аз имах апаратче преди 3 години, носих го до миналата и нямаше особено голям ефект. Преди около месец ми сложиха брекети, но преди това ми извадиха млечните зъби и изчакаха да ми пораснат постоянните. Извадили са ми с упойка 10 млечни зъба, които изобщо не се клатят и това за срок от 1г. и половина. Такива мъки преживях, ама няма как, все пак за мое добро е. Сега съм с брекети и ще ги нося 1 г. и половина и се надявам че след това зъбите ми ще бъдат прави и хубави. По-добре брекети, тъй или иначе накрая пак ще сложиш брекети, повярвай ми, не си струва да си губиш времето със шини. Ако ти извадят млечните зъби и ги изчакат да пораснат ще трае около 1г. може би, зависи колко зъби са ти млечни и колко бързо ще порастнат постояните. Ще ти сложат брекети и след още 1 година ще ги махнат, иначе ако сложиш апаратче пак ще ти махнат млечните зъби, ама апаратчето ще го носиш по-дълго време и може и да не ти се оправят зъбите, така че няма какво да мислиш, ако са ти много криви зъбите - брекетите са решението! И ако се притесняваш за тях, не е чак толкова гадно. спокс! Ако имаш некви въпроси питай, запозната съм твърде добре с всичко!
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!