Апаратчетата не стават!!! Трябва да си попаднеш и на стоматолог де, ама по принцип брекетите са по-добри. Преди мн време носех апаратче и беше истински ужас.. Най-малкото което беше ми се разрани цялата уста ... то не че с брекетите нямах такива периоди ама се търпи нямаш други избор.
Не е вярно, че задължително трябва да са ти извадени сички млечни зъби!! На мене в процеса на изправяне на захапката ми вадеха млечните, когато лекаря преценеше , че вече няма нужда от даден зъб. Абсолютно всички кътници са ми вадени без изобщо да се клатят.. вярно с упойка, ама някой път тя не хваща и гледай си майтапа...Както и да е, преди 2 дена ми извадиха и последния кучешки млечен и повече няма да ме мъчат с такива неща..
Разбирасе, ако имаш 2-3 криви зъбчета само може и да изчакат да ти останат само постояни и тогава да ти слагат .При мене положението беше много зле..линията на зъбите ми беше изместена на ляво и захапката не ми се беше оправила от шините, така че беше хем на ляво, хем на вънка...Абе гадно работа..Не че си личеше..то става дума за някеи милиметри ама беше гадно. Ортодонта , след като ми видя снимките, каза че ще ми слага брекетите на следващия ден.. Както и да е вече ми остава само малкода ги подредя и готово Ма то за 4 години остава и да не се оправят де..
Последно да кажа,че не те боли само когато ти ги сложат. Всеки път когато ходиш да си ги затягат, оправят, коригират след това поне 1 ден те болят зъбите. Всичко си зависи от това, колко са ти ги затегнали така да кажа.. 1 лято не можех да хапна нищо седмица и нещо.... Но и с това се свиква. При мене почва да ме боли 4-5 часа след като ъм излезнала от кабинета и през това време гледам да хапна добре ,че да не огладнявам много после.. С опит всично се научава..Ортодонта ми ми каза ,че ако не ме боли значи нищо не правим и се примирих..
Друго май нямам за сега да кажа .. То и без това се получи малко дългичко... Дано не съм изплашила много хора