- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Какво мислите за тази конфигурация?
CPU AMD Athlon 64 5200+ X2 (2,6GHz)
RAM 2GB (ddr2)
Hard drive:320GB (7200 rpm, SATA2)
оптично устройство: DVD+-RW DL
Video: Ati Radeon HD2600 (512 MB)
дъно: nForce 430 Dual Chanel DDR2 800/667/533 x 4 DIMMs,
Max 4GB,
PCle x 16,
4xSATA2,
5.1ch Audio, GLAN,
8x USB 2.0
Четец карти памет:CF, SD, MMC, miniSD, MiniCDHD, microSD
Монитор:
Резолюция: 1680х1050
Яркост: 300cd/m^2
Контраст:800:1
време за реакция:5ms
20'' TFT монитор 200WA
Екран: приблизително =51см
ъгъл на видимост: 170 по хоризонтала и 160 по вертикала (в градуси)
Колко би ми струвало и коя част би ми създала проблеми в бъдеще? Може ли да се ъпгрейдва дъното? Благодаря за отделеното време!
kompa stava ne e nqkoy bokluk 2gb pamet video karta 512mb ne e loj ako ne si go vzel vzimay go
Дай повече инфо каква е рамта (a-data,kingston дали е 500,667,800),колко е кеша на харда и каква марка е,на колко бита работи видео картата,за дъното ще кажа че е добро.Питам щото всички казват ее той е добър компа нали 2 гб рам незнам си какво ами ако е примерно:Първоначално написано от dd_93
RAM 2GB (ddr2, 333 )
Hard drive:320GB (7200 rpm, SATA2, 4 mb )
Video: Ati Radeon HD2600 (512 MB/ 64bit )
дадох най-крайните примери за да разбереш че могат да ти пробутат пълен боклук.Написаното от мен по горе е пълен боклук примерно.Относно процесора мисля че е скапан сичко свързано с АМД за мене говори че е скапана печка
И си намали малко подписа че е хипер огромен
Нов човек съм
Дъното и видеокартата са ти слаби!
РАМ-та не си записал марка нито честота... може и тя да е слаба. Харддиска същото..
Монитора няма идея какъв е.
ТИ за марки не си ли чувал. Ами кутия и захранване!
Мишка, клавиатура..
А бе ако си свалил тая конфигурация от някоя брошура/сайт, яко ще те метнат.. просто са ти нахвърляни някакви параметри, но не са пълни, нито маркис а ти написани.. И дъното и видеокартата са ти слаби за тая конфигурация, която целиш.
П.П. И къде отиваш ти може би.. с това АМД.. като ше искаш високо производителна машина твоят избор трябва да е Интелски процесор двуядрен от серията Е... изяжда амд-то![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
биващ е![]()
Първоначално написано от Say It Right
Кажи някаква цена и можем да ти направим една що годе добра конфигурация защото тази няма да я бъде.
Нов човек съм
Първоначално написано от Snoop Doggy Dogg
"най-крайните примери"... айде намери ми памет DDR2 на 333 MHz работна честота![]()
Краен случай... специално ATi производителя не прави тези си видео карти с 64 bit-ова шина към паметта.(HD2400 - да). Второ предполагам, че модела е HD2600 XT, а той е с 128-Bit memory interface.
Такива крайни случай не съществуват... освен, ако ти самия не ги произведеш
Ако не си някакъв геймър компютърчето става. Като считаме, че може да си сложиш и още хард диск, и памет... аз мислих да си взема точно тази видео карта обаче нямам 150 лева![]()
АМД в момента не е най-изгодната покупка...Колко пари може да отделиш,защото за тези пари,които струва горната конфигурация,може да се вземе нещо доста по-добро:Първоначално написано от dd_93
Gigabyte P35-DS3R
Intel Core 2 Duo 2180 BOX и го клокваш на 3ГХз
ATI 3650 256MB/128BIT DDR3
1x2GB DDR2 800 A-DATA/Super-T (1 платка,защото после да можеш да добавиш още 1 х 2ГБ)
Seagte 320GB 7200RPM 16MB Cache SATA
Останалото го остави същото...Това амд конкретно е малко по-добро от този интел,но е по-скъпо,а и няма с какво да ъпгрейднеш по-нататъка,защото нагоре моделите 5400+ , 6000+ и т.н не предлагат нищо по-добро...А с интелско дъно с п35 чипсет,коeто поддържа новите куадкор процесори и 8ххх серията на интел,ще можеш да ъпгрейднеш по-нататък...
kakto kazaha si4ki ne si zimai AMD i si nameri nekvo po dobre dano
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Добре, цената е 960лв. Ако процесора е интелски и се запазят другите параметри как ще се промени цената. По-добра конфигурация от тази има ли, за такава цена?
Има да - горе ти отговориха!
РАМ-ат дае СУПЕР Т или PQI
и Си вземи едно 400 ватово захранване и си 6
А видеокартата я търси с ДДР3 !![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Защо PQI?По-скъпа е,а и не предлага нищо по-добро...Забравих да отбележа захранването,което е един голям фактор.Вземи един чифтек гпс500в,за да ти е мирна главата.Дъното,което ти предложих е 180лв някъде,а процесора е 135 някъде.Това е с ддс.За сравнение ще ти кажа,че амд-то е 180лв...А за дъно трябва да дадеш към 130-140лв...Първоначално написано от Make_Me_Laugh
Ами щото като го гледам целта му е да си направи геймърска конфигурация, затова, пък и държат
Ама от друга страна като се замисля той очевадно не разбира, така,ч е се губи смисъла от нея
Затова по-добре СУПЕР Т - за парите си никак не е зле![]()
Абе каква геймърска машина с карта от нисък клас...За сериозен гейминг ти трябва поне 9600ГТ,която се намира за около 280лв,а за 30-40лв отгоре се взима 8800ГТ.Първоначално написано от Make_Me_Laugh
Е ти за 960 лв като в тях влиза и монитор колко геймърска искаш да е...Човека си определи бюджета.
И не е казал, че компа му трябва за работа, че да наблегне на друго, а ще го ползва най-вероятно за игри. Затова му казах, че 2600 дето си беше избрал изобщо не става.
Ама не може пък да си позвили и 9600... Най-добре както каза 8800гт ддр3 или минимум 8600гт ддр 3...
И по възможност да не се лакоми за мегабайтовете на видеокартата, щото тия дето пише 256/128 са си чиста изгъзица и паметите им често не са качествени, затова са 256 мб.. (вътрешно инфо)![]()
Ще я използвам за работа, за мултимедия и видео-наблюдение. Искам да съм сигурен, че няма да се наложи скоро да сменям някой от компонентите и дали ще има съвместимост за висока производителност. Може да се наложи да играя и нови игри и по тежки приложения от рода на графични 3-измерни програми.
spored men Make_Me_Laugh ti dade mnogo dobri saveti i az bih ti gi prepora4al edna 8800 si e dobre
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Video: Ati Radeon HD2600 (512 MB)
smeni qqqqqqqqqqqs gforce
![]()
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
По-добре не пиши безмислени постове.2600ХТ е по-добра от 8600ГТ.С по-виско честоти е.Вади 2-3 кадъра отгоре,а и на места повече + това е по-евтина с малко.И защо 256мб/128бит да е изгъзица.Ако не си забелязъл всичко под 8800/3850 е така...Даже 84хх/24хх/34хх са с 64бит шина.И какви са тия глупости,че картите,които са с 256мб,са с некачествена памет?Има модел на 8600ГТ с 1ГБ памет,който е скъп,бавен и най-важното:не може да се възползва от тази памет,която го оскъпява.Паметта е една и съща.Примерно на 9600ГТ е 1.0нс,на 8600ГТ 1.4нс и т.н.Даже сега се сетих,че 7900ГС на чайтек 256МБ/256БИТ е 140лв с ддс...Първоначално написано от Make_Me_Laugh
някой може ли да ми даде снимка на дъното и ако може спецификациите, нещо не ги откривам?
Бреййй все за GeForce и Intel се говори... много разбиращи деева
Първо AMD не отстъпва с нищо от Intel... приказки и приказки...
"AMD не си струва"![]()
Дам смени я с GeForce 4Първоначално написано от b0Nb0n
![]()
Защо предлагате скъпото... чували само за GeForce и всички тя е по-добрата... значи като иска по-хубава от 2600HD пък аз му предлагам X1950 / PRO. Хем ти памет, хем ти 256-Bit memory interface.
Мога да гарантирам на всички "разбирачи", че Radeon 2600XT и Pro са доста по-добри от GeForce 8600 GTS и GT. Не смейте много да предлагате GeForce защото им надуват цените с адски много... Ако няма да се използва DirectX 10 силно препоръчвам Radeon X1950 / PRO !!!
Еее объркал съм се с ДДР голем праз пак е важно ще е скапана дори да е на 400 или 533 пак е същото тия малки неща са важни.Първоначално написано от MajeStic
Нов човек съм
Само да ти дам малко инфо и да ти кажа,че 1950ПРО вече НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА!!!+ Това 1950ГТ е по-добрия избор,защото разликата с 1950ПРО е само в честотите...2600ПРО е по-зле от 8600ГТ без клок.С клок много лесно стига ХТ и минава 8600ГТ.Мисля,че 8600ГТС е малко по-добра и от ХТ.Сега не ми се отварят ревюта...И за твое инфо:Интел са доста по-напреде с материала.Ако не ми вярваш виж тук-таме в някое ревю,за да видиш какво е положението.
при някой софийски дилъри съм сигурен че има![]()
Нов човек съм