Цитирай Първоначално написано от PEPITO SLADKATA
Цитирай Първоначално написано от angel_girll
Както повечето момичета казаха не си слагай тампони изчакай да ти се понормализира цикъла. Аз съм почти на 18 и от около 5 години имам цикъл.До сега тампони не съм ползвала, превъзките никога (да чукна на дърво) не са ми изигравали лоша шега. И за тампоните съм говорила с лекарка и тя ми каза, че ако ползвам тампони да не карам само с тях,(смисъл.. да не карам постоянно с тампони а само ако ми се налага), а и от тампоните е мн вероятно да се хванат разни болести. Скоро може да дойдат в училището ти от always(ако вече не са де) да ви изнесат една лекция за пубертета и т.н. и да ви дадат едни книжчици. А относно тва за къпането на мен лично ми е мн приятно да си седя под душа и да си обливам коремчето с топла вода.. успокоява ми болките и е мн приятно, дори това го пишат и тези книжки, които на мен са ми давали едно време.. при тези лекции които споменах. Ако възникнат други въпроси задавай.. аз, смятам и дргутите момичета с удоволствие ще ти помогнем.
Aми като говориш, че от олеис могат да дойдат, и при нас дойдеха-преди няколко дена в новото ми училище идваха и в старото ми училище бяха идвали Много е приятно, защото ти обясняват всичко и ако имаш въпроси спокойно може да попиташ Но за тампоните не мисля, че не бива да избързва-още в първия си цикъл пробвах като поставих един тампон-да, вярно е, че при вадене малко боли, но се търпи, а и тва става за секунди ваденето!Е да в началото не трябва да се прекалява с тампоните-най-много по 2 на цикъл Аз имам цикъл от почти 1 година и използвам тампони само в крайни случаи-е 1-2 пъти пробвах ей така без причина Към публикаторката-но помни, че не трябва да прекаляваш с употребата на тампоните-все пак не са много препоръчителни(особено за постоянна употреба) и най-добре ги сменяй на 4 часа, а ако ти тече по-силно може и на по-малко време(но колкото по пълен е тампона, толкова по-лесно се вади!)
дам