.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Water_lili
    Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Просто трябва да избереш международно право
    понеже сега започвам с правото в Германия и бях трагнала със същата идея да специализирам международно или европейско право и се оказа, че това изобщо не е така както ние го разбираме. За да практикуваш международно право и в друга страна, то трябва да заваршиш право в тази страна и да познаваш и това право. А европейското право пък се учело кои закони се прокарват в националното право възоснова на това което е прил ЕС. За това като цяло ако учиш право в чужбина то там и практикуваш, защото учиш правото на съответната страна.
    Може и да си права.Имам една приятелка, която сега учи последна година право във Франция и уж избра международно право, за да може да го практикува и тук.Макар, че избра да остане там. Но вие си знаете най-добре.Не се бъркам

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town

Re: чужбина, учене...

Цитирай Първоначално написано от asi_basi
    Цитирай Първоначално написано от air_J
    И как съчетаваш свободното си време от 2 (две) работи с ученето на право в някакъв английски университет?
    Ами много просто, уча вечер, в почивките между лекцийте, рано сутрин преди лекции... Немога да разбера защо говориш като не го знаеш от личен опит? Аз не съм казала, че е лесно! Напротив! Доста е трудно, но за сега се справям. Къв ти е проблема немога да разбера?!
    А понякога случва ли се да спиш, или не се нуждаеш от сън?
    Левски шампион але але!

Град
    Лондон

И как съчетаваш свободното си време от 2 (две) работи с ученето на право в някакъв английски университет?
    Ами много просто, уча вечер, в почивките между лекцийте, рано сутрин преди лекции... Немога да разбера защо говориш като не го знаеш от личен опит? Аз не съм казала, че е лесно! Напротив! Доста е трудно, но за сега се справям. Къв ти е проблема немога да разбера?!
    А понякога случва ли се да спиш, или не се нуждаеш от сън?
    Ti kak misli6? Da, estestveno, 4e spa! Prosto lqgam po-kasno i stavam po rani4ko. A vakanciite spa kolkoto si iskam.
    Приятел ти е този, не който ти бърше сълзите, а този който не те кара да плачеш...

Град
    Свищов Town

Учиш вечер, рано сутрин преди лекциите, в почивките между лекциите, спиш, ходиш на 2 (две) работи и всичко това в рамките на ограничения 24 часов ден. На твое място с подобни способности бих кандидатствал поне за Книгата на Гинес, да не кажа и за Нобелова награда.
    Левски шампион але але!

Учиш вечер, рано сутрин преди лекциите, в почивките между лекциите, спиш, ходиш на 2 (две) работи и всичко това в рамките на ограничения 24 часов ден. На твое място с подобни способности бих кандидатствал поне за Книгата на Гинес, да не кажа и за Нобелова награда.
    Не е така.... брат ми също е така. Постижимо е, стига да си амбициозен и да си знаеш целите. Хората не се отказват от това, което искат да учат, защото трябва да спят по-малко...
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Град
    Лондон

Цитирай Първоначално написано от Sam90'
    Не е така.... брат ми също е така. Постижимо е, стига да си амбициозен и да си знаеш целите. Хората не се отказват от това, което искат да учат, защото трябва да спят по-малко...
    Точно това ми беше мисълта! Много хора го правят.
    Доста от съучениците ми работят, кой вечер, кой само през уикендите и т.н., защото няма кой да им плати университета или скъпите учебници които ни трябват. Но имат цел да учат и не им пречи някоя друга безсънна нощ!
    Приятел ти е този, не който ти бърше сълзите, а този който не те кара да плачеш...

hottie
    Guest
    Почти всички студенти в чужбина работят и учат едновременно.

Град
    Свищов Town
    Ебем ти и учението тогава!
    Левски шампион але але!

Еми, еби - кой квото може.
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Голям фен
    Град
    Нейде из Европа, по-точно Виена
    [color=indigo][i][b]Ре6их и аз да се вклу4а v тази тема.
    У4а във Виена в Wirtschaftsuniversit
    "Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."

Немога да ти кажа със сигурност как стоят нещата с признаването на дипломата в България. Но бях чула за една ученичка, че вече е учила право в неината страна, но в Англия не и я признавали, затова сега отново учи.
    Аз лично нямам намерението да се връщам в България да работя по специалноста която уча, искам тук да остана, но ние учим за правото в Англия, така ще е в която и държава да учиш Право, затова може да е по-добре за теб да учиш това в Бг ако искаш да практикуваш в Бг. Аз не съм се интересувала по въпроса защото не сам мислила никога да се връщам в Бг да работя, искам тук да практикувам.
    Дано съм ти помогнала поне малко.
    Ахам...Мерси А иначе...the hottie... и аз обмислям сега европейско, междунарадно право...нещо такова. аз не съм на 100% сигурна, че бих се върнала в БГ... Просто още за съжаление не знам какво искам

Мега фен Аватара на EarthShaker
    ахаха само не си казвай фразата 'има време' шото колкото повече си я повтаряш, толкова повече времето свършва

hottie
    Guest

Цитирай Първоначално написано от Verliebt_Maedchen

Немога да ти кажа със сигурност как стоят нещата с признаването на дипломата в България. Но бях чула за една ученичка, че вече е учила право в неината страна, но в Англия не и я признавали, затова сега отново учи.
    Аз лично нямам намерението да се връщам в България да работя по специалноста която уча, искам тук да остана, но ние учим за правото в Англия, така ще е в която и държава да учиш Право, затова може да е по-добре за теб да учиш това в Бг ако искаш да практикуваш в Бг. Аз не съм се интересувала по въпроса защото не сам мислила никога да се връщам в Бг да работя, искам тук да практикувам.
    Дано съм ти помогнала поне малко.
    Ахам...Мерси А иначе...the hottie... и аз обмислям сега европейско, междунарадно право...нещо такова. аз не съм на 100% сигурна, че бих се върнала в БГ... Просто още за съжаление не знам какво искам
    Нормално е. При много хора е така. Аз бях една от тях, до последния момент не знаех дали това искам

Град
    Лондон

Цитирай Първоначално написано от the_hottie
    Нормално е. При много хора е така. Аз бях една от тях, до последния момент не знаех дали това искам
    Хаха и аз бях така, но чак до края на първият семестър още не бях сигурна

Супер фен Аватара на Barbie
    Аз уча в Милано... И имам мерак да работя, но не виждам начин - нямам стабилно закована програма - вечно я променят и досега лекциите ми бяха от 8 сутринта до 8 вечерта. Изпити имам през цялата година. Слава богу, има периоди от време, в които пък нямам почти нищо - само че не се знае точно кога ще са. Но пък през тези периоди си летя до България. Гони ме ужасна носталгия (най-вече защото приятелят ми си е в София), но пък уча нещо, което ми е изключително интересно и не бих могла да го уча в България. Цените на много неща са двойни, но пък други работи биха могли да се намерят по-евтино отколкото в България. Като цяло животът в България ми липсва и нямам търпение да завърша и да се върна у дома (въпреки че се надявам преди това да изкарам тук някой стаж). В момента съм втора, предпоследна година.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    има будни български младежи евала, че оцелявате в такава среда, евала

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си