- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- към момчетата : Защо ви е трудно да кажете Обичам те !!
не съм момче, но и на мен понякога ми е трудно да кажа обичам те ... може би ги е страх да не изплашат човека до себе си и тох да не си помисли, че щом другия му е споделил че го обича не му е възложил прекалено големи надежди, за нещо което може и да не продължи ... Защото когато разговаряш с приятелка например й каваш "Обичам го бе, немога без него", но е по-трудно да кажеш на самия човек "Обичам те и немога без теб", защото понякога ссе страхуваш, че ако споделиш това ще изплашиш човека до себе си, а той от негова страна, че му възлагаш надежди които той неможе да осъществи... отделно, че за тях това е признак на слабост, пък и те приемат че момичетата трябва да го кажат първи, а ако кажем "Обичам те" те измънкват нещо от сорта на"И аз" или ... еми и аз така, и аз ти споделм чувствата е тфа немога да си го обясна
![]()
![]()
ИсТиНаТа БоЛи, Но ТоВа Не ОзНаЧаВа,Че ЛъЖаТа ЛеКуВа ;(
Моя беше такъв. Бяхме заедно 2 години и 3 месеца преди да чуя първото обичам те. Преди това минахме през много неща, които можеха да разрушат връзката ни, ако не се обичаме взаимно, но просто му беше трудно. Беше ми казал, че никога няма да го каже, защото ще открие много сърцето си и ще го раня. И е факт, че не го е казвал на никой друг-майка, баща, баба.....НИКОЙ.Първоначално написано от natalitoo
Много драми имах с това обичам те, но просто му е трябвало да го каже отведнъж. 1 вечер си хапвахме и гушкахме, аз му казах, че го обичам(бях решила да не го казвам вече, защото мълчанието му после ме убиваше), но просто не се сдържах. И той каза-"и аз". Оттогава за щастие не е спрял да ми го казва и показва.
Страх ги е да не бъдат открити и наранени. Това е моето мнение на база на опита ми с този мъж.
Защо да им е трудно?Когато го изпитват,ще го кажат,когато няма нищо по-добре да не го казват.Продължителността на връзката не е показ за чувствата на човек.А кажи ми,момчетата,които им е лесно да кажат "Обичам те." и го казват на 2-рата седмица,а след 2-3 дена зарязват момичето?!Не е ли по-гадно и много глупаво,безсмислено?Ти как би се почувствала във втората ситуация?нека предположа-ужасно,но в първата-прекрасно,защото ще бъдеш сигурна в чувствата на даденото момче и няма да очакваш края толкова скоро.Първоначално написано от natalitoo
А утре?
Друг стопанин ще жъне
свойта нива.
Надежда любовна ще покълне.
Животът ще пребъде.
Вечно.
И предпочиташ да ти го казват,вместо да ти го показват?!Първото може да се каже много лесно,но второто се играе по-трудноПървоначално написано от natalitoo
![]()
А утре?
Друг стопанин ще жъне
свойта нива.
Надежда любовна ще покълне.
Животът ще пребъде.
Вечно.
това, че ти не го смяташ за вярно, не значи че няма такива мъже. а мъжете около мен са точно такива. хайде сега размислете малко и открийте разликата между мисленето на "момчетата" и "мъжете", защото аз не съм на 15-16, че да ви говоря за ученици. първо: един 15годишен хлапак изобщо не може да обича; и второ: той дори незнае какво значи "да покажеш, че обичаш" тъй че... сориПървоначално написано от ka6onq
Повечето момичета като чуят това "Обичам те " и се променят .На сегашното си гадже и казах че я обичам преди 3 4 дни и тя ми каза че ме обича и че го чувства не е само на приказка но е чакала 1-ви аз да кажа![]()
Предпочитам да не ми го казват, от колкото да ми го казват само защото "така трябва", "така ще пусне", "така ще й хареса", "така прави батко/Пешо/Сашо/Тошо", "просто така".
Какъв е смисъла бе, говеда ? Да ти кажат "Обичам те" без да е така... какъв кеф доставя ? Смешно ми е тва. Някой ако толкова иска да му го казват да ме наеме, имам хубав глас, ясна дикция и... по уговорка - веднъж на 2 мин, веднъж на 5 мин, веднъж на 15 мин и да плаща поне.
Щом им е толкова трудно да кажат "Обичам те"... радвам се. Поне да го казваха, когато наистина е така... ама явно не е чак толкова трудно.
Баси толкова се е изтъркала тая фраза. Аз не мога да кажа на майка ми, че я обичам... сигурно малко хора от форума са го казвали наистина...
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
Това че не си намерила точния човек не ти дава право да говориш така.Това че са ти го казвали напразно не означава че всички го казваме напразно и без чувстваПървоначално написано от Sarabi*
... ами аз съм 15 годишен хлапак и да ти кажа... Знам какво е да обичаш ... Може да не е било толкова искренно и чисто както примерно при някой 25 - 30 годишни дето от 10 години са гледат , но все пак нещо си се объркала ... Явно "мъжете" около теб са уникалниПървоначално написано от anito.sl
![]()
I am not an artist I am a fucking work of art!
Не съм казала, че всички го казват без чувства. Но доста голяма част са си такива копелета... . И предпочитам да не го чувам от колкото да го чувам изкуствено, не че не съм го чувала истински.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
nikude ne sym kazala 4e za men e po dobre a mi kajat obi4am te .. za6toto ako na vtorata sedmica mi kaje nqkoi "Obi4am te " pyrvo nqma da mu povqrvam .. i tova 6te e priznak 4e skoro 6te se razdelim pone za men e taka .. Taka 4e predpo4itam nqki da mi go pokazva otkolkoto da mi go kaje na vtorata sedmica .. po dobre mom4eto da obmisli tova koga da go kaje
Ми аз съм момиче ма и аз да кажа![]()
Напротив,аз пък мисля,че я казват даже твърде лесно,но просто ей така.Казва я шот примерно е такъв реда на нещата![]()
всички мъже са уникални, просто още не го разбирате. след година или две, дори и след няколко месеца мисленето ви ще се промени. повярай ми когато аз бях на 15 не мислех по-различно, за мен любовта беше нещо красиво и розово. жалко обаче, че като ме поучука живота, промених мнението си по този въпросПървоначално написано от xercu^es
На мен не ми е трудно и го казвам тогава когато е нужно а не за да си проветря устата..
ами аз съм момиче и на мен също ми е много трудно да кажа Обичам те.За мен тези думи са много силни и трябва да се внимава кога и как да бъдат казани.Аз съм го казвала веднъж и наистина беше адски трудно..и наистина тук има нещо дори бих казала доста вярно за този страх от манипулации,особенно ако човека преди това е бил лъган или са си играли с чувствата му.
lIfE iS aS kNoW iТ
за мен е по-важно да ми го покажат и чак тогава да ми го кажат....![]()
someone else...
щото повечето момичета са недосварени пачи в курбан(демек малки пикли) и ни е страх от реакцията ИМ...Както аз...Най-добрата ми приятелка,която в продължение на 2 години смятах за най-зрелия овек за възрастта си,такива глупости направи след като и казах двете думи,че загубихме и приятелство и всико над приятелството(последния месец бяхме любовници...)И ся ко...пишман станах че и го казах...Тай че кво да очаквам от някоя дето е по-малка от нея...Или пък бившата ми...Казах й обичам те...и не ми говори два дена...Ама тя пък беше уникална...(нито в лошия нито в добрия смисъл на думата...)
Pero nadie, nadie pudo amarte como yo!!!
в нашия случай май е точно обратното... аз много рядко му казват, че го обичам.. той ми го казва постоянно,когато се разделим и разберем, че ще се видим чак след 1 седмица ... тези моменти са незабравими... тъгата, съчетана със силна любов.. стига ми да ми каже едно "обичам те" и то ще ме крепи цяла седмица.. като го каже.. аз му отвръщам само едно "и аз",, което е малко грубо..но не знам защо не мога да го изричам много често. И като ме попита "какво и ти?", отговорът е " и аз те мразя",и разбира се винаги ще ме затапи с едно " мразиш ме, защото ме обичаш много"![]()
Така е, по-хубаво е от действията на гаджето да знаеш, че те обича, отколкото да разчиташ на 2 празни думи. За съжаление вече празни, защото са изгубили смисъла си, в днешно време се казват за "здравей - здрасти", а недай си Боже да започнат да се използват за манипулации "Правя това, защото те обичам", "Ако не сториш това, значи не ме обичаш" и пр.Първоначално написано от natalitoo
![]()
Приятелят ми също беше скептичен на тази тема, мислеше, че изразът ще се обезсмисли, ако си го казваме често. А според мен, ако го чувстваш, няма какво да се страхуваш, че ще се изтърка.Просто трябва да споделиш и да видиш щастието в очите на този, когото обичаш.
Има още нещо - мъжете са същества на действията, не на думите. Предпочитат да не си губят времето в празни приказки, а да действат. Затова предпочитат показването, а не изказването на чувствата, може би.![]()
"Хората правят живота толкова интересен. Представяш ли си, че във Вселена с толкова чудеса те успели да измислят скуката? Удивително!"
Защото ние (момчетата)сме първи във всичко.Момичетата чакат да кажеш 1 дума накрива и Край.С ножицата и те режат.Тва е нашия свят и нашата съдба.Да сме прецакани и да сме първи винаги и във всичко!!!
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
Аз пък не се оплаквам , че съм момче ...Първоначално написано от FantaMen
I am not an artist I am a fucking work of art!
Просто не иска да те лъже. Това е голяма дума и не се казва за добър ден, макар и по голямата част от момиченцата да не разбират нейното значение. Ако не те обича за какво да ти го казва, по-добре да не ти го каже, отколкото да ти го каже и да не е искрен.
ot tova 4e mom4etata si mislim 4e shtom kajem na momi4eto 4e go obi4ame i si mislim 4e to shte moje da pravi kakvoto si iska pri4inata i zaredi koqto mom4etata inzeverqvat kato kazvate na mom4e 4e go obi4ate 25% da vi izneveri v zavisimos ot haraktera
Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата