- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Упражнения за гръб
ЗдравейтеМоже ли да ми предложите някакви упражнения за гръб или уголемяване на гръден кош в домашни условия, че като се гледам в огледалото и съм много прав пък искам да се вкарам във форма за лятото...а и маса няма да ми е излишна въпроса е как да я постигна. Един приятел ми каза да ям сурови яйца. Бъркам с мляко и пия...вие какво мислите?
Благодаря предварително
![]()
маа фака
Еми ако не са пресни не ти препорчвам да ги ядеш сурови. Ако имаш дъмел или щанга можеш да гребеш с тях (гребане със щанга и гребане с дъмбел - в интернет има инфо). Също така може да правиш набирания зад врат някъде в парка! Аз бих ти препоръчал да правиш също така кофички и лицеви опори(те са за гърди).
Набирания и гребане с щанга (ако имаш). Много съм доволен от тези две упражнения и наистина много развиват гърба.![]()
еми.. ако нямаш щанга... набирай се (тва за мен си е най-доброто упражнение за гръб)... също така лицеви, ама си качваш краката на един стол примерно и така ги правиш
... и те така
ако ходиш на фитнес може да правиш следните упражнения:
придърпване на скрипец
гребане с дъмбел/щанга
набиране зад врат
Това с яйцата го забрави... за маса може да ядеш:
-овесени ядки
-пилешко
-яйца (варени)
-добре е да не ядеш много пържено
-извара
-кисело мляко
и да тренираш (било то в фитнес или в домашни условия)
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Благодаря много за отговоритеПомогнахте ся от мен зависи, но все пак някой ако има нещо да добави може да пише.
маа фака
До това лято ли ?Ако мислиш, че ще го постигнеш без добавки и хапчета - забравиПървоначално написано от ^SpideR^
![]()
ако ходиш на фитнес:
мъртва тяга
вертикален скрипец
мечка
гребане с щанга
инфо: bb-team.org
ако не ходиш на фитнес - набирания през ден, като сменяш хватовете.
Choose life. Choose a job. Choose a starter home. Choose dental insurance, leisure wear and matching luggage. Choose your future. But why would anyone want to do a thing like that?
ако е до това лято няма да стане... чак за другото а от хапчетата няма смисъл само ще си навредиш...Първоначално написано от nCuXaPaa
Неподходящ размер на снимка в подпис!
emi az pravq
4x8 na skripec zad vrat
4x8-10 na skripec pred vrat
4x8-12 na t-6tanga
4x10 pridarpvane s tqsna rakohvatka na horizontalna lejanka
4x8 pridarpvane s tqsna rakohvatka kym gardi ot vertikalen skripec
стига с това до лятото няма да стане бе. убивате устрема на момчета. подкрепете го малко да ... мисля ,че за 3 -4 месеца не е невъзможно да се вкараш в форма горе долу... не да станеш мистър олимпия , но все пак можеш да направиш доста релеф..
подпрепето човека пък вие![]()
zavisi kakav tip fizika ima, dali 6te e redoven, i dali 6te priema, da re4em, kreatin+whey protein..
ako e ekto-/endomorfen tip, 6te mu e adski trudno za 2-3 meseca da napravi ne6to.. + tova ne biva da pravi6 1 muskulna grupa pove4e ot 2-3 pati na sedmica, poneje sa neobohidmi 48 4asa za palno vazstanovqvane..
ako ne e redoven, znae se kakvo 6te stava ^^
ako priema kreatin+protein, po4ete malko ekspertno mnenie, da re4em ot spisaniq, knigi i t.n., moje da se polu4i ^^
Въпреки,че най-базовото упражнение за гръб си остава мъртвата тяга,за мен най-доброто упражнение са набиранията и редуването на хватовете им. Според хвата може да се постигне много добра ширина/плътност на гърба. Ако добавиш мечка и чукчета направо става супер. Но все пак важен е и генът,как ще ти стои това,което си качил
искам да питам 2 неща .1во понеже нямам вр за фитнес а др упражнения освен гребане с дъмбел и лицеви опори не мога да правя, добре ли е ако ги правя през ден.2ия впр ми е има ли значение дали дъмбела ми е 15 кг или примерно 25![]()
пи4 като иска6 се стегне6 за лятото отиди за 1 месец на фитнес земи си някви протеин4ета и 6те си на 6 за лятото
Добрите момчета отиват в рая, а лошите където си поискат!