- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Даряване на кръв.Въпрос !
Това звучи многообещаващо.Първоначално написано от LONSDALE
Моята кръвна група е А+
Мда,вчера отидох с такава надежда,че няма да ми направят проблем за 3 месеца...ама ме върнаха...пък то 6 месеца без да съм се пробила някъде или да съм си нарисувала нещо не минават![]()
така че въпроса за спорта отпада...отивам на ндк лек ден хах
казаха ли след колко време може да отидеш-месеци ли, години ли?Първоначално написано от Jamalska
Моята кръвна група е А+
Грешка
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
това твое изказване по-ми беше харесало.Първоначално написано от Make_Me_Laugh
Моята кръвна група е А+
^ Все още мисля така
Просто не видях, че тамата започва от 3-тата страница и прочетох отново първото мнение..
Поправих се, мерси![]()
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
desiko, 6 месеца след последна татуировка или пиърс. Хепатита бил проблема![]()
Аз исках първо да ги питам, щото попълкваш едни неща доста време, а си знаех че за нещо ще ме спрат и викат "пиши ся тука". И на въпроса "татуировки имаш ли", получиха отговор да, а още по-изненадани, като разбраха че са от предния ден. Ама аз им натяквах че са шматки и са изпуснали най-добрия си кръводарител за деня, щото хемоглобина беше някви невероятни цифри![]()
Има си правила(според мен не са глупави), които трябва да се спазват. Важното е че има желание в теб. Пита ли ги кога да отидеш...щото някои искат не 6 месеца, а една година да е минала.Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
Моята кръвна група е А+
Важното е да има желание да се дарява...а дали ще е вчера, днес или утре, дали ще подкрепиш някой, който е ришил да го направи. И не забравяйте, че няма изкуствена кръв и ако някой път ви се наложи(дано не се случва) тогава човек разбира защо е било нужно да дарява когато е можел.
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш...
Моята кръвна група е А+
desiko, какво да кажа... и според мен правилата са си съвсем на мястото. Трябва да се гледа както здравето на пациентите, така и това на дарителите. И аз имам пиърсинги и не дарявах след тва 6 месеца след всеки, независимо, че ги направих в специализирано студио и нямаше риск от каквито и да било заболявания. После минаха тия 6 месеца и дарих. Ако има желание, ще намерите и време и начин.
И разбира се, че ще ви връщат, ако нямате 50 кила, ще ви връщат и ако сте настинали и ако не се чувствате добре, все пак никой няма да ви навреди нарочно, хората не са глупави.
Това не е шега бе хора, много ясно, че ще има изисквания.
А това, че се заразяват хора непрекъснато с хепатит при кръводаряване... нещо не знам кой ви е лъгал, защото аз такова нещо не бях чувала през живота си... Според мен или си го измисляте, за да имате още едно оправдание в графата "защо няма да даря" или някой ви е лъгал, че е от кръводаряване, а е било от секс без презерватив. Примерно... Но при кръводаряване да се заразиш с нещо е НЕВЪЗМОЖНО, повярвайте ми! Ще се радвам да ми дадете координати на някой, който твърди, че така е хванал хепатит, защото не го вярвам хич.
Аз съм дарявала 6 пъти досега, дарявала съм в два различни града, където ме свари, и не съм се разболяла от хепатит, нито ми е било лошо, ставам и си заминавам. Преди бях с ниско кръвно, еми оправи се. Имах нисък хемоглобин, сега ми е бонбон. Беше ме безумно страх от игли, даже бягах от училище когато имаше някви ваксини да ни слагат, а сега не ми пука и то само защото реших съзнателно да се изправя пред тоя си страх. Не някой да ме кара, а аз да реша и да го направя... Сега си правя си и пиърсинги и мога да гледам как ми вкарват игла и да не ми мигне окото, голяма работа... Страхът е милион пъти по-голям от самата игла, честно!
А що се отнася до тва къде отива кръвта... за мен е единствено важно, че отива при някой, който се нуждае от нея. Това пък е моето мнение, LONSDALE.
cheers
Non possiamo fare cose grandi, solo piccole cose con grande amore.
2 от диагнозите, освобождаващи от кръводаряване, са хепатит и прекарана инфекциозна мононуклеоза /2 години след прекарана ИМ/.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Калпазанка, а ти дарител ли си?
Моята кръвна група е А+
А аз шо знам, че не треа ядешПървоначално написано от scanadal
![]()
Трябва да се яде, но чак пък да преяждаш. Даже те питат дали си закусвал. Не се яде ако ти слагат упойка за операция примерно. Да не би с това да се бъркаш.
Моята кръвна група е А+
Не, носителка съм на Епщайн-Бар, но не съм преболедувала, затова съм освободена от кръводаряване за неопределен период.Първоначално написано от desiko
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
браво на тези които ще дарят аз явно за нищо неставамалкохол наркотици от преди 3 дни тату от 1 седмица неееее ако отида ще ме върнат със шут към нас
![]()
Когато искаш да постигнеш нещо, не трябва да бързаш просто
НЕ ТРЯБВА да спираш ...!!!
Здравейте,
Прозовавам всеки, който се чувства съпричастен към проблемите на хората нуждаещи се от кръвопреливане, всеки който е готов да дарява или поне иска да научи повече да посети групата : "Кръводарители в България" във Фейсбук. Там се опитваме да дадем информация за това какво представлява процеса на кръводаряване, да помислим за това как да се стимулира то и ред други - каквото се наложи!
Поздрави!
Най-сетне са минали 6 месеца от последния ми пиърсинг.Другата седмица в СУ пак има кампания по кръводаряване и искам да дааам.
Та какво казахме,дали има проблем ако преди седмица си пушил коз?
Aко ше идваш до ректората се обади
искам да знам за козаааа
Глупаво е да даряваш кръв за 5 дни болничен.
Голяма работа. Ако не го искаш вътрешно, а само заради болничните...изобщо не го прави.
Абе ЕБАЛ СЪМ ЦЯЛАТА СИСТЕМА! Дядо ми всяка година е дарявал кръв, а като му потрябва след операцията казаха: " Намерете някой да даде, получете бележки, представете ги и тогава ще му прелеем!"
БОКЛУЦИ БЕ ! ВСИЧко Е БОКЛУК! СМЪРТ ЗА ТЕЯ ЛАЙНА ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ, СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ, КОПЕЛЕТА КРАДЯЩИ КИНТИ, Заради които хората мизерстват, смърт за путката, която е измислила тва с бележките! СМЪРТ!
![]()
![]()
![]()
пфуу изнервих се
то густо, то пусто
Къде дават 5 дни болничен?хахаха баща ми ходи да дарява и после се връща на работа.Аз ще дам м/у лекциите.
Джийзъс,да като е пуснат компа все съм в скайп.
кажете за козааааааааааа
Не става!!!
Трябва да мине доста време, аз самия не съм сигурен колко.
При проверката на кръвта ще установят, че не е годна за преливане и ще я изхвърлят.
Незнам какво и как откриват. Четох из нета, че тетрахидро канабинолът не оставяли следи в кръвта след около 1 седмица, но не ми се вярва. Навремето имах съквартирант, който учеше химия и казваше, че се откривал до 68 дни след това. Как точно и други подобни въпроси - няма как да знам.
в един американски сайт казват обратното - че може да даряваш, стига в момента на даряването да не си под въздействие на наркотика, но това едва ли е така!
В заключение : ако си пушил в близкото минало - не можеш да даряваш.![]()