- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Даряване на кръв.Въпрос !
desiko, какво да кажа... и според мен правилата са си съвсем на мястото. Трябва да се гледа както здравето на пациентите, така и това на дарителите. И аз имам пиърсинги и не дарявах след тва 6 месеца след всеки, независимо, че ги направих в специализирано студио и нямаше риск от каквито и да било заболявания. После минаха тия 6 месеца и дарих. Ако има желание, ще намерите и време и начин.
И разбира се, че ще ви връщат, ако нямате 50 кила, ще ви връщат и ако сте настинали и ако не се чувствате добре, все пак никой няма да ви навреди нарочно, хората не са глупави.
Това не е шега бе хора, много ясно, че ще има изисквания.
А това, че се заразяват хора непрекъснато с хепатит при кръводаряване... нещо не знам кой ви е лъгал, защото аз такова нещо не бях чувала през живота си... Според мен или си го измисляте, за да имате още едно оправдание в графата "защо няма да даря" или някой ви е лъгал, че е от кръводаряване, а е било от секс без презерватив. Примерно... Но при кръводаряване да се заразиш с нещо е НЕВЪЗМОЖНО, повярвайте ми! Ще се радвам да ми дадете координати на някой, който твърди, че така е хванал хепатит, защото не го вярвам хич.
Аз съм дарявала 6 пъти досега, дарявала съм в два различни града, където ме свари, и не съм се разболяла от хепатит, нито ми е било лошо, ставам и си заминавам. Преди бях с ниско кръвно, еми оправи се. Имах нисък хемоглобин, сега ми е бонбон. Беше ме безумно страх от игли, даже бягах от училище когато имаше някви ваксини да ни слагат, а сега не ми пука и то само защото реших съзнателно да се изправя пред тоя си страх. Не някой да ме кара, а аз да реша и да го направя... Сега си правя си и пиърсинги и мога да гледам как ми вкарват игла и да не ми мигне окото, голяма работа... Страхът е милион пъти по-голям от самата игла, честно!
А що се отнася до тва къде отива кръвта... за мен е единствено важно, че отива при някой, който се нуждае от нея. Това пък е моето мнение, LONSDALE.
cheers
Non possiamo fare cose grandi, solo piccole cose con grande amore.