.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Голям фен

Притеснението несъмнено ли е признак на неувереност?

Какво е то всъщност само по себе си? Вътрешно неудобство,вълнение,чувств о за дискомофрт или нещо друго? Означава ли,че притеснителните хора са неуверени в себе си? Как можем да се спасим от притеснението? Вие изпитвате ли подобно чувство за 'срам'? В какви случаи? Пишете всичко,което се сетите по темата!

Не, притеснението не е знак за неувереност. Притеснението е нещо неизбежно и по-скоро би значело трезво мислене, от колкото ниско самочувствие. Човек не може всичко - човек прави грешки. Следователно е напълно естествено да приемеш вероятността да сбъркаш => се притесняваш.
    Кофти е когато прекалено много се отдаваш на притеснението си. Например да имаш среща с потенциално гадже и да отложиш, защото се притесняваш
    Тъй красиви, тъй наивни,
    плискат по всяка капандура.
    И докато наливат тъй проливни,
    виждаш всичко друго колко малко струва....

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Не е задължително да си неуверен в себе си,за да се притесняваш.Мисля че лекът срещу това, е да се изправяш по-често пред публика..и да говориш..само така можеш да свикнеш и донякъде да го преодолееш
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Ми не...не мисля...по-скоро смятам,че по-мисловните личности и тези, които имат някакъв акъл са по-склонни за самонаблюдение, по-лесно се притесняват и т.н. То си е до човека, но не винаги означава неувереност,а ми по-скоро..някакво вълнение. Но всеки се притеснява малко или много в дадени ситуации. На едни им личи,на други-не чак толкова.
    «Свещта нищо не губи, даже когато от нейния пламък се запалва друга свещ»

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Споделям мнението на Sam, относно това, че притиснението, не винаги е признак на неувереност.То просто се поражда в нас, а появата му зависи от множество други странични фактори и все пак, всичко опира до вътрешната нагласа и възможността за самоконтрол.
    Като цяло, по-притиснинетелните хора, са и по-силно уязвими, по-лесно се поддават на провакиции, достъпни са за манипулация.
    Всеки човек се притиснява да едно или друго нещо, това е неизбежно.Идеята е всичко да бъде в умерени количества и страха от престоящото да не усуетява нормалния ход на живота ни.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен Аватара на Deadlock
    да, определено винаги притеснението е свързано с неувереност.
    неувереност, че нещата ще се случат така, както на нас ни се иска.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си