На 17 години съм, българка съм и съм горда от това. Преди години прадедите ми са си пролели кръвта, за да можем ние БЪЛГАРИТЕ да сме свободни. Напоследък ми прави впечатление, че България започва да се поробва отново, но не насилствено! А ДОБРОВОЛНО! все повече и повече се изисква турският език и ислямската религия да станат част от нашата националност! Просто гледах един документален филм на телевизия "Скат" с интервюта и подобни и просто останах потресена. Филмът се казва "ВТОРОТО РОБСТВО" Искам да посъветвам всички българи да го гледат и добре да си направят сметката дали искат да живеят поробени отново, задължени да учат турски език в училище, а мюсулманската религия да стане основна! В Турция има по- малко джамии отколкото в Кърджалийска област, където те са около 900. В филма е включено и едно събрание на депутати от ДПС, където молят някой си министър да се направи още една джамия близо до река в Кърджали и то на централно място. Няколко българи бяха там, за да протестират, но получиха само подигравки и обиди от страна на депутатите от ДПС. Е кажете ми на какво прилича това? Хората са там, защото не искат на ден по 100 пъти да слушат омразните молитви. Та за Бога, това не е Турция! това е България! Незнам защо нашето правителство позволява строежите на все нови и нови джамии, а църквите си остават просто едни руини! Баща ми ми каза "България е в твойте ръце! Както и в ръцете на младежите от твоето поколение! " И мисля, че е прав. Моля глдайте филма и дайте своя коментар. Нямам нищо против турците, но това да се иска турският да се изучава основно в българските училища вече е прекалено! -----> Ето линк! http://zamunda.net/details.php?id=98164