Преди да започенте да мислите на какви фдигурки ги искате.. идете се посъветвайте с ортодонта. По приницп когато ми ги слагаха жената ми каза, че има мн различни модели на фигурки, от различен материал безцвети златни сребърни(каквито са стандартните) обаче.. за мен каза, че е най добре да се сложат напълно обикновени брекети. Понякога мн зависи от вида на лечението което ще се прилага. Лично аз носих апаратче( скоби) около 10 години сега лятто ще стане 1 година откакто нося брекети. В началото поне първата седмица единственото което можеш да ядеш са разни чорби боли адски. Аз лично само като си помислих каква болка ще изпитам ако ям.. и ми се отщяваше ядене.. ама първите 2-3 дни е мъката.. после вече малко по малко. Брекетите ми са най-обикновени и струват 700 евро което са около 1394-5 лева ако на някой мама и тате са склонни да дадат 2000 и нагоре лева, да ги дава не съм толкоз луда. Не е чаак толкова зле, 2 години ще ги носите след 1 седмица всички ще са забравили, че носите. И след като се свикне не пречат по абсолютно никакъв начин нито на хранене, нито на целуване и всякакви други сексуални действия.