Първоначално написано от
~LaDy_Dy~

Първоначално написано от
gabi_94
незнам що го лъжете момчето, че се носят 3,4 години

, брекетите ти изправят зъбите за максимум 6месеца и ги носиш горе долу още една година, че и по малко за да се задържи резултата, после ги сваляш и носиш едно апаратче само за през нощта още 6 месеца или повече да се задържа резултата. Мойте брекети струват 450лева горна и долна челюст, най-малките са които съществуват, качествени са, всеки месец ми сменят ластичетата и цвета им е различен, стоя с тях 6м. и зъбите ми отдавна са идеално прави, а преди бяха

за плашене. И са правени в София - така че правете си сметка. Ефтини са защото ми ги правят във стоматологичния факултет специализантите, които се обучават още и не взимат пари за изработката а само за материалите за тях. За да се включи някой обаче в тази програма се чака най-малко една година. Няма срамно да носиш брекети, не ми са се подигравали за тях а и не са чак толкова неудобни, за две седмици съм свикнала с тях
Не знам колко си запозната с брекетите! 90% от младежите, които са брекети, ги носят 2-5 години. Все пак и при всеки си е доста индивидуално!! Това, че ти носиш 6 месеца, това е някакво изключение.
запозната съм повече от колкото си мислиш, казах че брекетите ти изправят зъбите бързо, но иначе се носят дълго за да се запази резултата, няма да ги нося 6м.

, явно нещо не си разбрала. Иначе познавам толкова много момчета и момичета които са носили брекети и никой от тях не ги е носил повече от 2г., за какви 4,5г. говорите? 90 процента носят толкова дълго? да ама друг път. А и зъбите ми бяха бая криви, като се има предвид че кучешките ми стърчаха над всички останали и бяха доста напред, сега са перфектни. Останалите бяха ужасно изкривени, зъб върху зъб, сега не е така, остава ми горе долу една година носене. Явно ти не си много запозната с брекетите, аз се лекувам със шини и тем подобни от 4г. вече и знам много за всички видове изправяния на зъби

А и то си зависи от самите брекети и кой ти ги слага, така че е възможно и да има некъдърници, при които брекетите да се носят години наред, ама за такова чудо 3,4,5г. не бях чувала до сега, сериозно.